Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

tron 

všechny recenze uživatele

Hoc je i dvojka nostalgický film môjho detstva, ktorý som si najskôr pozrel na VHS a následne naň čakal  samozrejme aj na Nove počas sobotnej polnoci, nemôžem dať 4*. Originálu som mohol, ten bol však vážny, obsahoval minimum humoru. O dvojke žiaľ platí, že je skôr hororovou komédiou, než čistým hororom. A túto kombináciu nemám rád. Pritom by som sequel teoreticky mal zbožňovať, lebo je to ukážková dvojka: viac akcie, viac trikov, viac príšer a obecne viac obľúbených ingrediencií z jednotky. V tých dobách sa scenáristi so zápletkami príliš nepaprali a tak sa hneď v úvode dvojky (vlastne už na konci jednotky) ukáže, že sa v stodole dochovali nepoškodené vajíčka a tak sa môže peklo rozpútať nanovo. Režisér Garris a scenárista Twohy sa s tým skutočne nezdržujú, psychológiu hádžu do koša (v jednotke predsa len boli dôležité postavy sympatickej rodinky v ohrození a Charlieho) a na jej miesto dávajú, podľa odskúšaného sequel-receptu, dvakrát viac všetkého, čo sa páčilo minule. Kým vtedy bola v ohrození len jedna rodina + pár najbližších, ktorí mali tú smolu, že náhodou práve šli okolo farmy, v dvojke Kriteri zaútočia rovno na celé mestečko. A áno, fakt je to jazda plná divokých nápadov (meguľa, veľkonočný zajko), ale proste ako vravím: humor. Kladne vnímam (okrem lovcov a samozrejme Charlieho) tiež návrat ryšavého hrdinu jednotky Brada v podaní Scotta Grimesa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které překonalo jedničku, alespoň co se v zábavnosti týče. Režie se tentokrát zhostil Mick Garris, jenž na sebe později upozornil Příběhy ze záhrobí či Sleepwalkers. Dnes už ostřílený David T. Twohy narval do scénáře spoustu černého humoru, narážek a odkazů, že se u filmu nedá nudit. Na scénu se tak dostane magazín Playboy nebo papírový poutač Freddyho Kruegera. Největší salvy smíchu ale vyvolávají samotní critteři, kteří jsou lidmi zabíjení roztodivnými způsoby (polknutím dělobuchu, kapalným dusíkem). Opravdu výborným finálem je koule ze stovek ježků valící se nočním městem a zanechávající za sebou ohlodané kosti jeho obyvatel. Samozřejmě opět nechybí duo vesmírných kovbojů Uga a Lee, a potěší větší prostor pro rozvíjení Charlieho charakteru. Hororová stránka sice ustupuje, ale prdel je to ohromná. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tooooľko kecania !!! Film sa venuje len postavám a ich podozreniu z hrozby chlpatých guľatých žrútov. Absolutne nepodstatné veci. Jednoznačne tu malo byť viac akcie, viac Kriterov a tej srandovnej aury, ktorú majú okolo seba stále, keď sú na scéne. Pár dobrých a vtipných nápadov to má (šantenie v reštaurácii a následne plešatý Kriter, obrovská guľa poskladaná z Kriterov...), ale je toho málo. Nudil som sa a pretáčal som. Ako keby nevedeli tvorcovia, čo bolo na jednotke najlepšie. Nie trápni lovci, trápne postavy a ich problémy, ale Kriteri ! Pridali akurát ich počet, keď je ich 10-krát viac ako v jednotke, ale na scéne sú len 10-15 minút. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Critters vždycky pobaví a je to děsná sranda, když je někdo mlátí a zabijí, je sice pravda, že první díl byl na daleko vyšší úrovni, ale i tohle má svoje skvělý chvilky a už jen za toho mrtvýho králíka to stojí skouknout ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Série Critters pro mě byla v dětství velkým kultem a právě ona mě na čas přivedla k hororům. Chtěl jsem vědět, jak se poprala se zubem času a sehnal si všechny díly. Jednička sází především na atmosféru a chce být regulérním hororem. Už tam jsem si to uvědomil. Když nejsou Critters na scéně, tak je to o ničem, ale těch pár chvil s nimi stojí za to utrpení. Dvojka už jede v komediálním stylu a je vrcholem celé série. Když byli Critters v kuchyni nebo se valili městem, tak jsem brečel smíchy. Bohužel čekání na ně je znovu docela úmorné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Víc! Víc humoru, víc akce, víc proměn, víc nápadů a hlavně víc Critterů! Později áčkový scénárista Twohy a televizní režisér a specialista na kingovky Mick Garris to vzali za správný konec a natočili nejlepší díl série, ze kterého se vám hned několik scén vryje do paměti (smrt velikonočního zajíce, proměna vesmírného lovce v Playboy Playmate, obrovská koule z Critterů). Škoda jen, že rozjezd je na mě moc pomalý, humor příliš infantilní a postavy mě serou. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nudný a hlavně neuvěřitelně lineární děj zde zachraňují neskutečně vtipní hlavní hrdinové. [TOP 19/5 56%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nenažraní ježurové se přikutáleli podruhé a s trochou štěstí a přivřenýma očima obstáli i tentokrát. Mají všechny nešvary pokračování, přesto jejich smysl pro humor leccos vynahradí. S odstupem času pochopitelně stále víc blbé, finále vyloženě odbyté a absolutně bez nápadu. Magazín Playboy a poměrně dost odkazů potěší. Tohle by na pultech hračkářství obstálo!! Alespoň u lehce zvrácených pamětníků. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už konec úvodného filmu dával tušiť, že to bude mať ešte pokračovanie. A tak tu teda máme druhý diel béčkového sci-fi horroru "Critters 2". Misia nájomných, vesmírnych lovcov na Zemi nebola úspešná. Dravé, mimozemské, ježaté príšery sa znova pokúšajú ovládnuť ospalé, kansaské mestečko Grove´s Bend. Sú malí, rýchlí, vystreľujú paralizujúce ostne, tak ako aj v prvej časti, lenže teraz ich je o poznanie viac. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka je docela zábavná, ale kvalit jedničky rozhodně nedosahuje i když chlupatý potvory z ostny se tu množí po stovkách a ta zabijácká Critters koule na konci stojí za to. Lepší průměr.60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Criterovia sú tentoraz prepracovanejší a už nepôsobia tak gumene. Dobré je aj to že lovci odmien tu sú opäť (zmena na playmate bola super), no škoda že v polke jeden z nich dostane depku a už to nie je ono. Criterov je viac, nelogicky viac. Je to miestami aj viac uletenejšie, napríklad vpád veľkonočného zajaca cez fresku do kostola bolo slušne pôsobivé, celkové vyznenie mi však prišlo slabšie ako jednotka i keď to mal v rukách Kingov obľúbenec Mick Garris. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sice mi bylo asi deset let, nicméně po Vetřelci už mě asi nic nemohlo překvapit... Na druhou stranu i když to je více komedie než horor, tak já se u Critters vždy spíše bál, než smál. Holt to není pro děti :-). ()

Reklama

Reklama