Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

fruity 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom s našima ve Světozoru když mi byli 4 roky. Mamka si myslela, že je to komedie. Prý takový roztomilý chlupatý kuličky. Byl to ten nejděsivější film, kterej jsem do tý doby viděl. Ještě několik let jsem se bál, že mam pod postelí vejce, z kterýho se vylíhne crittersák :) hlavně o velikonocích ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malý Brad se vrací do městečka, kde strávil u babičky své dětství, ale také prožil svoji nejhorší noční můru - to když městečko bylo napadeno zákeřnými Critters (malý ostnatý potvůrky, který všechno, na co přijdou, to sežerou). Tentokrát doufá, že si u babičky odpočine, tím spíš, že v městečku už se o tamních potížích jen vtipkuje. Je to možná náhoda, ale i tentokrát se zde znovu Critters objeví - vylíhnou se z několika vajec, které tu zůstaly po původních potvorách. A tak se musí Brad s obyvateli města, ale také s vesmírnými lovci Critters Ugem, Li a Charliem opět pustit do boje ... Pamatuji si to jako dneska - Gremlins a Critters, tisíckrát viděné na mnohonásobně překopírovaných videokazetách, všichni je znali a všichni se hádali, kteří jsou horší, hnusnější či hororovější. Critters 2 je více než důstojným pokračováním prvního dílu, i když - jak to u podobných filmů bývá, překvapení s hezkých potvůrek se tu už nekoná. Ale i tak jsem se skvěle bavil - např. skvělá scéna jak se Critters cpou. Co se týče herců, tak jsou zcela nepodstatní a nezapamatovatelní, a v některých momentech mi bylo docela líto, že je Critťáci nesežrali (třeba při rádoby romantickém loučení hlavního hrdiny s bývalou spolužačkou .. uff)... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Critters je o něco akčnější a zábavnější než původní snímek, což si člověk lépe uvědomí až s odstupem času. Řada vtípků, z nichž nejzábavnější je proměna Li ve šťabajznu z Playboye, které po metamorfóze zůstane na holém břiše obří sešívací sponka z časopisu (odhalené zbrojní pasy jsou jen třešničkou na dortu), nebo snaha proměnit se ve Freddyho (a to by byla jistě zábava ještě větší!). Fajn je i úvodní potvůrka, co připomene Věc. A jistě nejlepší pak critters koule - koho převálcuje, z toho zbyde jen zakrvácená kostra. Na vážnější notu ale zahrál moment, kdy se obyvatelstvo v kostele snaží najít, kdo za katastrofou stojí, místo aby se spojilo proti zkáze. Scénka ze života, kdy řada lidí myslí v první řadě na sebe... Kdysi v kině mně to bavilo dost, tentokrát jsem ale ještě jednu hvězdičku přidal. A během křepčení a dovádění v restaurantu si jeden musí vzpomenout na podobně řádící gremliny...což beru jako plus. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kriti se valí podruhé. Ze začátku mi fakt, že jsem první díl neviděl, trochu komplikoval sledování, ale pak se to naštěstí srovnalo. Když se horor smíchá dohromady s komedií, má obvykle často větší úspěch, než kdyby to byl vážný horor-toho využili i tvůrci tohoto filmu. Spousta dobrých scén a nápadů. Existuje tu jistá podobnost s Gremlins, ale ti jsou daleko lepší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Víc! Víc humoru, víc akce, víc proměn, víc nápadů a hlavně víc Critterů! Později áčkový scénárista Twohy a televizní režisér a specialista na kingovky Mick Garris to vzali za správný konec a natočili nejlepší díl série, ze kterého se vám hned několik scén vryje do paměti (smrt velikonočního zajíce, proměna vesmírného lovce v Playboy Playmate, obrovská koule z Critterů). Škoda jen, že rozjezd je na mě moc pomalý, humor příliš infantilní a postavy mě serou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama