Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 8
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 8

Recenze (119)

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

1. seria zacina svizne, par casti sa tam viacmenej nic nedeje, no poslednych niekolko casti je uplne genialnych a dychberucich - 80% /// 2. seria: Od prvej casti po poslednu maximalne naslapane, kazda cast vyborna, uz nech je dalsia seria - 100% /// 3. seria pokracuje v nastolenom tempe, finale trosku slabsie, ale celkovo velka spokojnost - 90% ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by byl dokonalý nemít tolik dílů. Jedna řada by naprosto splnila a pojala to, co by film nezvládl. Bohužel se dnes musí všechno natahovat a nafukovat tak, aby se z toho dalo hodně vydělat. Myšlenka byla krásně rozvedená a pak ji zlikvidovali a udělali z toho další Walking Dead. Nicméně je to koukatelné a první řada rozhodně stojí za to. Dokonce i po odborné stránce to není naprostá blbost a něco z té biologie viru je i správně! A Adam Baldwin zůstane už napořád XO Slattery! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: **** Tenhle seriál má všechno. Nebezpečný virus, apokalypsu, drsné americké námořnictvo... paráda. Všechny ingredience na místě a jsou i dobře použity. Napětí a akce se drží po celou dobu (žádné výpadky, žádné odpočinkové epizody), co ale seriál sráží je mor dnešní doby - přehnaná korektnost - a nutné zlo reprezentované pitomostmi (jako třeba že kapitán lodi se nacpe do každé akce mimo loď jakmile k tomu má příležitost). Za sebe jsem spokojen a seriál drží mou pozornost i pro další řady (nejen díky motivačnímu závěru řady). 2. řada: ***** Druhá řada je ještě lepší než první. Posouvá děj kupředu a díky častým zvratům a několika hrozbám je stále na co se dívat. Duel s ponorkou je nepřekonatelný. Kredit seriál ztratil jen u desáté epizody druhé řady. Trapnější a nudnější moralistickou vatu jsem ještě neviděl... Byl jsem tank naštvaný, že jsem málem TV vypnul. Naštěstí to byl ojedinělý výkyv. Proto se těším na další řady (prozatím ohlášeno až do páté řady :)) 3. řada: **** Třetí řada mazaně přesouvá děj mimo USA - do Asie. Díky tomu dostává vše nový atraktivní vzhled a nedostavuje se pocit nudy (nebo recyklace). Dokonce hned na začátku série je snaha "napravit" blbosti z předchozích řad (asi jim někdo něco řekl :)), nicméně debilní křečovitá korektnost stále vládne (další prezident bude asiat nebo žena... vsadím cokoliv). Prostě Američani... 4. řada: ** Buď má tolerance vůči "debilitám" klesla, nebo se seriál posunul směrem k lacinému trapčení. V otázkách záchrany celého lidstva jede US NAVY podle tak brutálně politicky korektních pravidel až je to k smíchu. Co je horší je ta hloupost scénáře, která je někdy tak nebetyčná, že mám chuť tu televizi vypnout a seriál už nesledovat. Děj má sice jednoduchou linku, která se "obohacuje" drobnýma komplikacema/debilitama (které se vždy vyřeší) a dělají děj "zajímavější". Z mého pohledu jde spíš o iritující element kdy v drtivé většině případů si říkám "to si děláte prdel, ne?". 5. řada: **** oproti předchozí řadě vzestup doslova raketový. I tak ale řada působí nekonzistetně. první polovina má nějaký systém a chová se že "ví co dělá". Pak přijde pocit, že došly peníze (epizody se plní vatou a akce se děje jen tak na oko (př. přes rádio). Osobně mám pocit, že došly finace a bylo třeba sérii nějak ukončit. A upřímně? asi by si to seriál už zasloužil. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou dvě série námořního počinu s produkce Michaela Baye, který mě popravdě velmi překvapil. Co se mně hodně líbilo, byl příběh. Svět postihla náhlá nákaza a přežilo jen malé procento lidí. Jako bezpečné útočiště hraje hlavní roli válečná loď US Navy a její posádka s naskilenou doktorkou je jedinou šancí pro lidstvo. Patos jak poleno, ale zde to funguje a osobně jsem hltal každý díl. Nechybí ani závěrečná gradace do největších otáček. Seriál má mnoho akčních scén, napínavý děj, patriotickou muziku a hodně postav, kterým jsem fandil. Předposlední díl druhé řady předčil všechny moje očekávání. Navíc se jedná o armádní žánr, a to já můžu. Velká natěšenost na další řadu. ()

Lmslaver 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, úžasné lokace, sympatické obsazení, ale na druhou stranu je tu pár zbytečných vycpávkových dílů, které protahují děj. Hodnocení u mě taky sráží neustálé salutování a neskutečná gumárna, i když jsou spojené státy totálně v pr.... tak si stejně mariňáci hrají na vojáčky a vzývají vlajku s hvězdami a pruhy až je to trapné. 70% ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • V epizóde si strihol cameo Ray Mabus, ktorý bol v čase natáčania skutočným americkým ministrom námorníctva. Hrá ministra námorníctva, ktorý sa prihovára posádke U.S.S. Nathan James z nahrávky získanej z Bieleho domu. V epizóde teda hral sám seba. (koba)
  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)
  • Mladšia poručíčka Alisha Grandersonová (Christina Elmore) má počas prehliadky budovy Avocetu na uniforme nášivky patriace hodnosti poručíka (na fotografii). Neskôr, počas rozhovoru s matkou, má na uniforme opäť správne nášivky hodnosti mladšieho poručíka. (koba)

Reklama

Reklama