Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 11
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Kimkong k tomuto seriálu (1)

Poslední loď (2014) 

1. série - Trochu jsem se bál, moderního filmu o jedné lodi. Byl jsem však překvapen. Jednoduchá zápletka s virem, na jehož vyléčení se pracuje po celou sezónu a s to logicky. Samozřejmě je zde souboj dobra v podobě USA proti zlu, Rusku a to se všemi archetypy obou stran. Hrubá zastaralá síla proti moderní technice. Jako bonus dva známí dobří herci Rhona Mitra a Adam Baldwin, kteří však nijak nevyčnívali nad ostatními. 2. série - Máme lék. Protivník z Ruska byl vystřídán neméně krutými a navíc i nechutně vynalézavými protivníky z domácího prostředí. Posádka lodi se zde dostane do mnohem větších problémů. Mnohem více času se zde tráví na pevnině. Mám velké obavy, že třetí řada již nemá co nabídnout. ()

Reklama

Reklama