Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele KevSpa k tomuto seriálu (1)

Poslední loď (2014) 

Uniformy, to je moje. V případě takových seriálů mi nevadí ani klišé a všechen ten patos a jen se kochám lodičkama, vrtulníčkama a uniformičkama. Když to má navíc pod producentským palcem Michael Bay, není co řešit. A to jsem ještě nezmínila Erica Danea, který si po odchodu z Grey's Anatomy rovnou střihnul takovou parádní badass roli... jsem v sedmém nebi. Ano, hádáte správně, tohle u mě aspiruje na seriálové guilty pleasure roku. Pilot - 80% Zejména ve druhé polovině řady se děj pořádně rozjede a finále je nářez, jak se patří. Nechybí ani zásadní zvrat, který dokáže slušně navnadit na druhou sérii. Varování: Odpůrci patosu, držte se dál! 1. série - 80% Byť se děj druhé řady částečně přesunul na pevninu, o zvraty a spoustu skvělých akčních scén rozhodně nebyla nouze. Pokud se někdo bál, že půjde jen o umělé natahování, musel být příjemně překvapen zejména nastoleným tempem, které předčilo první sérii. Finále sice mohlo být o něco lepší a závěrečný cliffhanger byl už moc na sílu, ale i tak obrovská spokojenost a natěšenost na další sezónu. 2. série - 90% Na The Last Ship jsem si postupem času vytvořila těžkou závislost. To, že se tvůrci v každé řadě, tu třetí nevyjímaje, posunují dál, a hrdinové řeší stále nové problémy, přidává na diváckém zážitku. Není to pouhá recyklace, vždy dokážou přijít s novou zápletkou a když už hrozí, že by byla některá příliš natahovaná, včas to utnou. Občas je sice těch událostí až moc, ale nad tím ráda přimhouřím oko. 3. série - 90% Čtvrtá řada podle mě trochu utrpěla tím, že se po celou dobu řešil jen konflikt s Řeky a semena. Zhruba v polovině už to začalo být trochu na jedno brdo a v závěru už zbytečně natahované. Chtělo by to v příští sezóně trochu více dějových linek. 4. série - 80% ()

Reklama

Reklama