Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 3
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 3

Recenze (119)

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Námet tohto typu, aj keď už trochu otrepaný, má vždy určitý potenciál. Tento seriál je však ukážkový príklad toho, ako takýto námet scenáristicky a výpravou načisto pokašľať. Najhorší je tu prostý fakt, že scenáristom zjavne pri písaní jednotlivých dielov chýba oná stará známa vecička zvaná "sedliacky rozum". To, že sa nad týmto vznáša aj neblahý produkčný duch Miša Záliva, celej záležitosti na kráse rozhodne nepridáva. Svet nie je spravodlivé miesto: Oveľa lepší Last Resort musel svoj príbeh stihnúť za jedinú krátku sériu, ale v podstate to stihol celkom elegantne. The Last Ship sa medzitým potáca od jedného hlúpeho zvratu k druhému (Al-Kájdisti útočiaci na posádku v Guantanáme ?! Náhle hyperkompetentné ruské loďstvo ?! Viceprezidentka spaľujúca mŕtvych spoluobčanov, aby sa dalo kúriť a svietiť v meste ?! WTF ?!!!!) Skutočne by tvorcovia mohli pouvažovať o potenciálnej výmene toho pé na konci názvu za písmeno té. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice mě to chytlo, podobné věci mám rád. Trochu jsem se bál toho armádního prostředí , ale bylo to v pohodě a hlavně pro děj v podstatě zásadní. Na to že virus zabil víc jak 4 miliardy lidí, tak tam těch lidí stále všude bylo až moc. V tohle seriálu udělali Američané téměř ze všech států nepřátelé, viz Čína, Rusko, Řecko, Anglie, téměř celá Jižní Amerika, ale na domácí půdě to hodně vřelo. Dějově to bylo velice povedené, některé díly určitě mohli rozvinout do více částí. Nejslabší byla 4.série a hladomor a šílení vědec a tuba semen co spasí lidstvo, to už bylo trochu moc přitažené za vlasy. A než by dokázali něco vypěstovat a masivně to rozšířit do celého světa, tak by umřeli hlady. Poněkud mě zaráželo jak vůbec nepoužívají helmy když jsou na břehu. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý military seriál, ktorý vytvoril doslova legendu o Nathanovi Jamesovi a Tomovi Chandlerovi. Veľmi sympatické obsadenie, každá séria iný problém, čo je fajn a nedostávame tak len na niekoľko sérii naťahovanú vatu, užijeme si všetko od súbojov torpédoborca s inými torpédoborcami, s ponorkami, lietadlami, bitevnou loďou, všemožné typy výsadkov a zásahových akcii od mestských oblastí cez džungle až po vylodenie na pláž, výborné osobné fighty, dramatické okamihy, ktoré krásne korešpondujú s akciou a robia hrdinov aspoň trochu uveriteľnejšími a ľudskejšími, veľmi dobré technické spracovanie a výborná výprava, všemožné typy akcii, misii a úloh, umieranie známych postáv, príchody nových postáv, jednoducho veľmi dobrý vojenský seriál. Dlho mi ležal na disku v SD kvalite, dostal som sa k FullHD a tú som si pekne poprerábal pre svoju potrebu a následne som to zhliadol a dokonca to aj pekne sadlo do obdobia súčasnej pandemickej situácie vo svete. Nie je to dokonalé, nie každému konaniu človek uverí a sem tam sa chytíte za hlavu, nájdu sa tu aj slabšie diely, ale ako celok, ktorý ja naviac v dnešnej dobe ako jedna z výnimiek aj seriózne a plánovane ukončený bez Cliffhangera, to naozaj stálo za to a odporúčam. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Pilot nebyl špatný, ale osobně mě až tolik nezaujal. bude to tím, že za 40 minut těžko něco zaujme, kdejaký pilot hodnotím húř, protože se prostě nestihnete sžít s postavami a příběhem.<< pilot>> / 60% --------------------- Z první řady se nakonec vyklubal výbornej seriál, na to jak se pilot netvářil až tak růžově, tak postupem času kdy se začal utvářet příběh se z toho stala dobrá podívaná. Příběh sice není kdovíjakej, ale ty postavy, tak to je trefa do černého. Stejně tak akce, akční pasáže jsou naprosto fantastické, žádné zběsilé střílení, ale promyšlená taktická akce, která se zdravě protahuje v opatrný a smysluplný postup, kdy třeba přepad tábora zabere klidně 10 min, což z toho dělá dobrou realistickou akci. Když si k tomu přidáte námořnickou atmosféru, loajalitu, profesionalitu, luxusní loď, postapo svět a neskutečnýho Komandéra Chandlera v podání vynikajícího Erica Danea, spolu s dalšími výbornými postavami, tak se z Poslední lod rázem stává seriálová vlajková loď alespoň s postapokalyptickým tématem. <<1 série>> / 80% -------------------------------- 2 série je fantazie od začátku do konce.. bojujeme s imuními, snažíme se dostat lék resp. změnit molekulární strukturu a skupenství léku a finále je typická Bayovská paráda. 2 série je určitě lepší, než první, akce ještě vymakanější a příběh sílí <<2 série>> / 90% ------------------- 3.série šla trošku dolů, né kvalitou , ale příběhem .. první byla o viru jako takovém a o holedání léku, druhá o tom, jak lék vylepšit a globálně uzdravit svět a ta třetí je o politické korektnosti, zradě a převratu ve vládě. Děj se vyvíjí a pokračuje, a já to respektuji, takže je dobře, že každá řada jde svým směrem, nicméně na tomhle seriálu zbožňuji to námořní prostředí a ve třetí ho trochu ubylo a přibylo víc vedlejších priorit. Proto řeknu, že druhá série je lepší a zatím nejlepší z celého seriálu, ale to neznamená, že by třetí nebyla, pořád to je vynikající část seriálu a ano 3 řada je pravděpodobně zatím nejakčnější a to je taky plus, protože akce v tomto seriálu je promyšlená kulervoucí paráda. <<3.série>> /85 % -------------- 4.série šla opravdu dolů, píšu to i o 3 sérii, ale ta je vlastně vynikající a s 2 serii nejlepší, a proč jsem vlastně psal, že šla dolů, no protože se upustilo od namořního prostředí, ale je to spíše osobní pocit, protože příběhově je to stále solidní, bohužel o 4 se to říct nedá. Námorní prostředí a Nathan james prostě stále super, ale posun v příběhu a vedlejší a záporné postavy, tak to se vše zhoršilo. Je to dobrá série a mě bavila ale když ji porovnám s ostatními tak je určitě o hvězdičku horší <<4.série>> / 75% ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Takže, shrňme si to. Jde o suverénně nejlepší vojenský seriál všech dob. Zkrátka a jednoduše, totální pecka! A teď postupně. Všech pět řad beru jako jednu. Každá má svůj vlastní děj, což je super. Každá se od ostatních liší, což je také super. Přesto jsou všechny části provázané a tvoří jeden ucelený geniální příběh. Což je prostě také super. Věřím, že tohle někdo promyslel hned na začátku a domyslel to až do úplného konce. Což se dnes vidí asi jen zřídka kdy. Myslíte si, že jdete do post apo seriálu o virové pandemii? Ano, jdete. Ale nenechte se zmást. Vir tu je jen příjemným pozadím. Hlavní roli stále hraje Navy a vojenské mise! Některé série / epizody sice mohou působit více komorně, více sci-fi, více postapokalypticky, ale nenechte se zmást. Tohle je vojenský seriál se vším všudy! Námořní akci střídá pozemní akce a tu zase akce ve vzduchu. A tak to jde dokola a dokola a dokola. Co je velmi podstatné a úžasné! Umírají tu postavy. Umírá tu hodně postav. Umírají hlavně ty postavy, o kterých by vás to nikdy nenapadlo. To je opět nevídaný prvek. Nebudete-li číst spoilery, budete jistě překvapeni. Jde o seriál akční, takže je zde spousta zjednodušení, spousta rychlo cestování, spousta nelogičností, spousta stupidit, ale co je podstatné, v duchu jde o opravdu nevídaně chytrý seriál a to je i jeho hlavní zbraní. Celkový příběh je až děsivě uvěřitelný a to je nádhera. A teď k jednotlivým položkám. Herci. Zajímaví. Z počátku jsem opravdu nemohl přijít na chuť ani Ericu Dane, Ani Adamovi Baldwinovi a ani Travisovi Van Winklemu. Tedy hlavnímu triu. Přesto si mě všichni postupem času získali a já jim jejich postavy totálně žral. Máte-li to podobně, nenechte se odradit. Hodně potěšila Marissa Neitling, která je jakýmsi majákem celého seriálu. Úplně mně nesedla Rhona Mitra, za to přímo geinální volbou byla badass Bridget Regan. A teď pozor! Seriál má nejdrsnějšího akčního hrdinu od dob Arnolda a Chucka Norisse (myšleno v dobrém). Neskutečně surový a drsný Bren Foster je za svou roli opravdu na oskara. V běžných scénách si ho sotva všimnete, ale jakmile dojde na akci, nejlépe na boj muže proti muži(mužům), tak je to něco neuvěřitelného. Totálně ultimátní zabiják! Michal Bay z toho jde cítit každým coulem. Co je škoda, že rozpočet nebyl nejméně dvojnásobný. Občas to jde opravdu vidět i slyšet. Huba neurazí, ale není nijak výrazná. Efekty v rámci rozpočtu dobře rozložili. Dělící scény jsou skoro trapné (např. záběry na lodní šrouby, záběry na některé výbuchy apod.). Naproti tomu efekty při kontaktních bojích jsou velmi uvěřitelné. Rozpočet tak jde cítit zejména ve velikosti akčních scén. Ty jsou občas až moc komorní, přestřelky jsou i díky tomu zbytečně natahované, lidé zbytečně nesmrtelní. Režisér se s tím vypořádal nejlépe, jak to jen šlo, ale ty dollary mu opravdu dost chyběly. Což je vážně škoda. Přesto všechno je tenhle seriál jako zjevení. Nic takhle komplexního, promyšleného, velkého, akčního, tu snad nikdy nebylo. Jednoho by možná napadlo přirovnání k historickému seriálu JAG, ale to je zcela mimo. Jag kope tak pátou ligu, tohle je regulérní liga první!  Zapomeňte na odporného Chrise Evanse. Skutečný kapitán Amerika je jen jeden a je jím Tom Chandler! Nejlepší série? Rozhodně 5, potom 2, 1, 3 a 4. Zvláštní začátek, kdy to spousta vypne po čtvrtém dílu, prosím, zkuste překousnout. The Last ship opravdu graduje, graduje, graduje, aby vás ve čtvrté sezóně nechal trochu vydechnout, před grandiózním finále! Zdejší hodnocení nesmyslně nízké, tak si z něj nic nedělejte. Pohodlně se usaďte a hltejte tu nekonečnou akční jízdu! () (méně) (více)

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • Eric Miller (Kevin Michael Martin) si prezerá knihu o lodi U.S.S. Nathan James a zastaví sa na kapitole o námornej poddôstojníčke 3. triedy Mayi Gibsonovej (Felisha Cooper). Pri bližšom preskúmaní textu v knihe si však možno všimnúť, že sa stále opakujú dva rovnaké odseky. (koba)
  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Mladšia poručíčka Alisha Grandersonová (Christina Elmore) má počas prehliadky budovy Avocetu na uniforme nášivky patriace hodnosti poručíka (na fotografii). Neskôr, počas rozhovoru s matkou, má na uniforme opäť správne nášivky hodnosti mladšieho poručíka. (koba)

Reklama

Reklama