Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 2

Recenze (119)

Lmslaver 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, úžasné lokace, sympatické obsazení, ale na druhou stranu je tu pár zbytečných vycpávkových dílů, které protahují děj. Hodnocení u mě taky sráží neustálé salutování a neskutečná gumárna, i když jsou spojené státy totálně v pr.... tak si stejně mariňáci hrají na vojáčky a vzývají vlajku s hvězdami a pruhy až je to trapné. 70% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý military seriál, ktorý vytvoril doslova legendu o Nathanovi Jamesovi a Tomovi Chandlerovi. Veľmi sympatické obsadenie, každá séria iný problém, čo je fajn a nedostávame tak len na niekoľko sérii naťahovanú vatu, užijeme si všetko od súbojov torpédoborca s inými torpédoborcami, s ponorkami, lietadlami, bitevnou loďou, všemožné typy výsadkov a zásahových akcii od mestských oblastí cez džungle až po vylodenie na pláž, výborné osobné fighty, dramatické okamihy, ktoré krásne korešpondujú s akciou a robia hrdinov aspoň trochu uveriteľnejšími a ľudskejšími, veľmi dobré technické spracovanie a výborná výprava, všemožné typy akcii, misii a úloh, umieranie známych postáv, príchody nových postáv, jednoducho veľmi dobrý vojenský seriál. Dlho mi ležal na disku v SD kvalite, dostal som sa k FullHD a tú som si pekne poprerábal pre svoju potrebu a následne som to zhliadol a dokonca to aj pekne sadlo do obdobia súčasnej pandemickej situácie vo svete. Nie je to dokonalé, nie každému konaniu človek uverí a sem tam sa chytíte za hlavu, nájdu sa tu aj slabšie diely, ale ako celok, ktorý ja naviac v dnešnej dobe ako jedna z výnimiek aj seriózne a plánovane ukončený bez Cliffhangera, to naozaj stálo za to a odporúčam. ()

Reklama

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Michaelu Bayovi ty seriály nějak nejdou. I jeho druhý televizní výlet totiž zatím vypadá na veskrze průměrnou záležitost, která sice ničím extra neurazí, ale vlastně také vůbec nenadchne. Akce je mizerná, rutinní režie do nás sype jedno klišé za druhým a charismatičtí herci se marně snaží prodat své nezajímavé charaktery. A ano, také mě zajímá, jak podobně jednoduchou zápletku chtějí tvůrci natáhnout do seriálu. Ještě, že je na té lodi hodně vojáků. 50%: ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou dvě série námořního počinu s produkce Michaela Baye, který mě popravdě velmi překvapil. Co se mně hodně líbilo, byl příběh. Svět postihla náhlá nákaza a přežilo jen malé procento lidí. Jako bezpečné útočiště hraje hlavní roli válečná loď US Navy a její posádka s naskilenou doktorkou je jedinou šancí pro lidstvo. Patos jak poleno, ale zde to funguje a osobně jsem hltal každý díl. Nechybí ani závěrečná gradace do největších otáček. Seriál má mnoho akčních scén, napínavý děj, patriotickou muziku a hodně postav, kterým jsem fandil. Předposlední díl druhé řady předčil všechny moje očekávání. Navíc se jedná o armádní žánr, a to já můžu. Velká natěšenost na další řadu. ()

Hunadarik 

všechny recenze uživatele

Po pilote som bol troška skeptický , ale druhý diel mi ukázal že by to mohlo poriadne nabrať na obrátkach a že last ship má potenciál.Niečo medzi NAVY , SWAT a Helixom (môj ďalší obľúbený seriál ), dobré osadenie hercov a zatiaľ dobrá nápaditosť deja ..fakt si zatiaľ sťažovať nemôžem. 4* uvidíme či časom doplávame na 5. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Mladšia poručíčka Alisha Grandersonová (Christina Elmore) má počas prehliadky budovy Avocetu na uniforme nášivky patriace hodnosti poručíka (na fotografii). Neskôr, počas rozhovoru s matkou, má na uniforme opäť správne nášivky hodnosti mladšieho poručíka. (koba)
  • V zábere na loď U.S.S. Nathan James, plávajúcu do ústia Rieky sv. Jána, vidno zadnú pristávaciu plochu lode úplne prázdnu. O niekoľko sekúnd neskôr z nej odštartuje vrtuľník. (koba)

Reklama

Reklama