Reklama

Reklama

Jing cha gu shi 2013

  • Hongkong 警察故事2013 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) hodně obětoval. Vždycky byl příliš zaneprázdněn pronásledováním zločinců, než aby byl otcem své dcery Miao (Jing Tian). Po letech se s ní znovu setkává a seznamuje se s jejím snoubencem a zároveň majitelem klubu Wu Jiang (Liu Ye). Plány na večer s dcerou vezmou za své, když je celý klub zajat jako rukojmí. Co bude muset Zhong obětovat tentokrát? (kyrysar)

(více)

Recenze (51)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackie si zaslouží něco lepšího než tohle. Velmi nudný, průměrně natočený "akční" krimi drama, které nezaujme jak příběhem, tak už vůbec ne omšelou a digitální akcí. Prostě ztráta času. 45% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pokračuje v ochotném prostituování se pro ideologické potřeby pevninské Číny, tentokrát dokonce zaprodal nejen sebe, ale i svou nejslavnější filmovou sérii a jejího ikonického hrdinu. Chan Ka Kui stejně jako jeho představitel prošel vymazáním paměti i identity, přijal mandarínské jméno Zhong Wen a stal se z něj čínský superfízl. "Police Story 2013" je grandiózně směšná nepokrytá agitka čínských pořádkových složek, kde se do kýčovitých výšin vyzdvihuje oddanost policistů chránit každý jeden lidský život a až fanaticky se držet předpisů. Na to je pak naražený nesoudně překombinovaný scénář, jehož autor evidentně pilně nakoukával sérii "Smrtonosných pastí" (hlavně trojku a čtyřku) a zkoušel její půdorys naroubovat na jekýsi pseudo "Rašómon" - výsledek je ještě absurdnější než daná kombinace zní. Přitom druhé spojení Jackieho Chana a Dinga Shenga vzbuzovalo po bravurním "Malém velkém bojovníkovi" nemalé naděje. Jediné, co lze ocenit, je až drzá svobodomyslnost s jakou scénář pomocí soustavy flashbacků zavdává k tomu, aby se do vyprávění primárně zasazeného do jediného interiéru daly navíc nacpat arénové souboje, automobilové honičky a náznak parkourové akce, které ale nemají s hlavním dějem vůbec nic společného. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co Jackie slušně uzavřel sérii BOŽSKÝCH RELIKVIÍ, udělal tečku i za sérií POLICE STORY. Bohužel tečku naprosto tragickou. Chápu, že Jackie už není nejmladší, ale to nijak nevysvětluje tuhle ultralacinou, digitálně vyblitou, nudně melancholickou a pramálo akční hrůzu, zoufalost a zmar. Celé zle, jak říkají Slováci. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná kriminálna dráma s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o policajnom dôstojníkovi, ktorý ide po svoju dcéru do nočného podniku, kde ju aj nájde, lenže šéf podniku ho uväzní a spolu s ostatnými návštevníkmi sa stane rukojemníkom. Ale čoskoro sa mu podarí zo zajatia dostať a urobí všetko preto, aby zachránil celú situáciu a samozrejme hlavne svoju dcéru. No zároveň si uvedomuje, že šéf s ním má svoje osobné účty. Spracovanie nie je zlé, ale ani ma moc nezaujalo. Zápletka pôsobí na prvý pohľad veľmi dobre a ponúka slušný potenciál až v niekoľkých smeroch, ale toto mi až tak dobre nesadlo. Už od začiatku to má taký zvláštny náboj a aj napriek tomu, že sa tu prakticky stále niečo deje si ma to nedokázalo plnohodnotne získať. A pritom tých dobrých prvkov je tu mnoho, ale prišlo mi to také nevýrazné, hlavný záporák je až príliš jemný, aby sa dalo obávať o postavy a navyše sa to drží v jednej, takej vlažnej vlne. Po hodine sa to síce trochu posunie a napríklad tie dôvody konania hlavného záporáka ma nesklamali, ale stále to nie je to pravé. Síce ani toto nie je rozhodne zlé, pozerať sa na to dá, ale potenciál mi prišiel podstatne väčší, ako sa nakoniec využil. Akcie je tu priemerné množstvo, ale nie som s ňou moc spokojný. Jackie Chan je viditeľne stále vo forme a s pohyblivosťou problém nemá, no tentoraz si tvorcovia vybrali úplne odlišný prístup k akcii, než je pri ňom zvykom, ale nanešťastie len k horšiemu. Mal som pocit, ako by si chcel skúsiť akciu svojich neporovnateľne menej talentovaných žánrových kolegov a tak nielen, že súboje majú len priemernú choreografiu s minimom nápadov, ale sú navyše zámerne príliš rozstrihané a brané z takých uhlov, že ani postavy často nevidno do tváre, nesadli mi ani tie spomaľovačky, škoda. A tak sa mi vlastne viac páčila tá doplnková akcia, ktorej ale tiež moc nie je, keďže tu skutočne nie je ani jeden súboj, ktorý by ma zaujal. Určite treba spomenúť, že humoru je tu úplné minimum, ale to mi rozhodne neprekáža. Herecké obsadenie je celkom slušné, Jackie Chan je mimo akcie úplne ideálny, ale v nej ma aj napriek tomu, že na to stále viditeľne má tentoraz moc nebavil, k tomu hlavný záporák Liu Ye, pri ktorom mám ale zase problém s charakterom jeho postavy, inak charizmou a herecky je úplne v poriadku, A potešili ma aj Yu Rong-Guang v úlohe šéfa polície alebo Jing Tian. Čo sa týka réžie a technickej stránky, objektívne určite nie sú zlé, ale mne to nesadlo práve najideálnejšie, digitálnu kameru, ktorá sa tu občas používa moc nemusím a ani atmosférou si ma to nezískalo. Škoda, Jackie Chan ma svojim výrokom, že už chce točiť len menšie, ale serióznejšie akčné filmy potešil, ale v prípade tohto filmu som skôr sklamaný, čo ma mrzí o to viac, že je súčasťou mojej obľúbenej série. Ale rozhodne z toho nečakám nič dlhodobé a teším sa na jeho ďalšie projekty z hong kongskej produkcie. 57% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina se smysl nedávajícím příběhem, jež vypadá jako ten nejlacinější direct-to-dvd. Nejhorší na tom ale je, že Jackie si tímto humusem vlastně totálně pošlapává svoji srdcovou sérii a ještě přitom stačí diváků ukázat vztyčený prostředníček. Proč to museli sakra pojmenovat Police Story, když to nemá se stylem původních filmů vůbec nic společného a i hlavní hrdina se jmenuje úplně jinak? Jackie asi vážně hodně přemýšlí nad tím, jak své fanoušky na stará kolena čím dál více naštvat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hm tak pro mě zklamání. Na film jsem se těšil, ale bohužel nedopadl úplně podle mých představ. Svým pojetím je to spíš takový krimi drama než akčňák, časy Jackieho pitvoření jsou asi definitivně pryč. Tady najel na evidentně vážnější notu, ale to by mi až tak nevadilo. Problém je v tom, že mi moc nesedl ten alternativní styl vyprávění děje kdy nám několikrát ukážou, že tahle postava udělala tohle a tohle a co by se stalo kdyby udělala tohle a tohle. Je to svým způsobem originální, ale mě to moc nechytlo. Jinak souhlas se sniperem ohledně hlavního záporáka. Ne že by neměl charizma, ale je takový vyměklý a respekt z něj moc nejde. I když je zase na druhou stranu zajímavě vysvětleno co dělá a proč. Ze začátku jsem se v tom ději moc nechytal, ale je fakt, že na konci do sebe všechno perfektně zapadlo a i proto bude moje hodnocení nakonec tříhvězdičkové. Jinak dost rozporuplný dílko. Jackie na to pořád má, ale tady moc využitý není i když ta bitka v kleci měla šťávu. Jenom je tam Jackie na moje gusto až moc často na zemi a taky si mohli v soubojích odpustit ty otravný zpomalovačky na který si fakt nepotrpím. Já vím nadávám na to všude kde se to objeví, ale tenhle prvek dneska houfně cpanej do každýho fajtu v každým druhým akčňáku už mi silně leze na nervy. Takže i když jak už jsem uvedl propracovaný konec z dobrou pointou lecos zachrání tak, ale nemění můj celkovej dojem, že je to takovej neslanej nemastnej film zkrátka divnej nevím jak jinak to napsat. Fanoušky pana JC a HK tvorby to určitě neurazí je to prostě čirej průměr po všech stránkách, ale čekal jsem víc. Škoda tak snad příště.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S Policejní Story tohle nemá příliš společného. Rozhodně tedy ne akci a kvalitu. Jackie nerad to říkám, ale přestaň se prát a vybírej si pečlivěji projekty do kterých se namočíš. V příběhu jsem poměrně dlouhou dobu tápal. Celé je jakési Seagalovské. 30% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) jde do Wu Baru za svojí dcerou Miao Miao (Jing Tian), ale stává se spolu s dalšími lidmi rukojmím. Majitel klubu Wu Jiang (Liu Ye) požaduje od policie vydání odsouzeného Wei Xiao Fu (Zhou Xiao-Ou)... Jackieho postava není neporazitelná, nevyhne se postřelení, zmlácení a bodnutí nožem. Ve filmu úplně chybí typický Chanovský humor a v Jackieho filmografii jde nejspíše o posun z akčně-komediálních rolí k těm vážným. Je jasné, že Jackie nemůže ve svých 59 letech dělat ty samé kousky jako ve třiceti, ale určitě by byla škoda pokud by na akci zanevřel úplně. Film obsahuje všechny souboje (škoda nebylo jich tolik) známé z trailerů, ale příběh na nich nestojí a není špatný a člověk do poslední chvíle netuší, jak to celé dopadne. HODNOCENÍ 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Pár filmů, zejména těch starších jsem s J.Chanem viděl a moc se mi líbily. Po dlouhé době jsem zkusil něco nového s ním. No, rozhodně nemůžu říci, že jsem zklamaný a že jsem se nebavil, ale zase to není žádná velká bomba. Ve filmu se furt něco děje, občas menší akce atd, není moc záživné, nemá to tempo. I akční scény by mohly být pestřejší. Víc soubojů bych uvítal. Ale souboje přesto byly dobré i akční scény. Jackie Chan měl vážnější roli, celkem mu to i sedlo, ale přesto to mohlo být celé lépe podané. Ostatní herci ušli, ikdyž hlavní záporák mě vůbec nebavil. Většina aspektů mi přišla nedotažená do konce. Alespon jsem z toho měl takový pocit. Další věc, která mě vyloženě štvala, byla tendence si představit nějakou scénu co by se mohla stát, pak se to vrátilo zpět a nastala jiná skutečnost – takových scén zde bylo moc. Hudba byla taková normální. Musím pochválit závěrečnou pointu či rozuzlení. Trochu to mohlo být předvídatelné, ale i tak se mi to líbilo, což ještě víc zlepšilo můj celkový dojem k tomuto filmu. Takže to přeci jen je lehce nadprůměrný snímek, který aspon na to jedno shlédnutí pobaví. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po Čínském zvěrokruhu další propadák Jackieho Chana! Tento chlapík nám stárne a s tím se musí smířit i on. Na své staré dobré kousky už prostě nemá! Teď už jenom čekám, kdy ho uvidím jako staříka učícího bojovému umění svého nadaného žáčka. 10% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední přírůstek do rodiny policejních story Jackieho Chana jede opět v duchu nové a již mnohem starší tváře bývalého hongkongského třeštidla. Ve své podstatě levná a až komorní jednohubka nenabízí žádnou šťavnatou akrobatickou jízdu, ale pokouší se jít cestou akčního dramatu s citově vypjatým finále. Zjednodušující a předvídatelný konflikt mezi povinností a vlastním zájmem, tedy středobod veškerého dění, mne nijak nepohoršil. Patří totiž ke klasickému a nezávadnému klišé svého žánru, a to zcela nezávisle na tom, zda jsme v Číně nebo třeba v USA. A i když je tu Jackie Chan už viditelně opravdu starej a evidentně se nechce pouštět do žádných větších akcí, pořád by chtěl všem vzkázat, že ještě není na odpis, už to ale bolí. Jeho zápas v kleci s šampionem MMA byl přesně takovým mile dojemným výkřikem. Důstojné završení celé série trochu kazí jen poněkud zmatené a místy trochu nepatřičné flashbacky, které mají pošmourný příběh zřejmě trochu oživovat. Klidně bych je i oželel a víc si pohrál s akcí v uzavřeném klubu. Přesto však pohodová čtyřka. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Po devíti letech se opět Jackie Chan vrací ke svojí sérii Police Story. Zatím poslední díl Police Story s názvem Police Story 2013. No tak tenhle díl má nejmíň akce a nejvíc drama :D Je to nejnudnější díl celý série. Nejsou už tady klasický bitky a kaskadérský kousky Jackieho Chana, akce už neni tolik, chápu ale že Jackie už má taky svůj věk a takový akce jako zamlada už prostě netočí, bohužel. Začátek filmu mě dost překvapil, venku hraje na pódiu punková kapela :D Jak vejde Jackie Chan do baru, tak tam hned zase hraje na pódiu kapela rockabilly a ve scénách pankáči u baru :D To bylo dobrý. Neni to úplně špatnej díl, ale akce je tam už málo a komedie už vůbec. Což v prvních dílech bylo hodně. No jo jiná doba, filmy už nikdy nebudou takový jako dřív. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ČÍNSKEHO ZVEROKRUHU (Božská relikvia 3), tu dokážem pochopiť, prečo to niektorých Jackieho nefandov sklamalo. Aj ja by som takéto pokračovanie očakával skôr v deväťdesiatych rokoch, keď mal každý správny mlátič svoj film o únose či teroristoch. Šiesta Police Story je tu však teraz a je to vizuálne žrádlo. Perfektné prostredie uzavretého klubu, hutná atmosféra... Jednoduchý ale plne funkčný príbeh je dobre rozprávaný a i keď je bitiek pomenej (v podstate len jeden klasický fight) zaujmú zápasnícke prvky v choreografii. Ide o podobný štúdiový film ako bol DREDD. PS 2013 je skôr triler ako akčniak, ale je veľmi podobne nápadito natočený (lepšie ako NEW POLICE STORY i MESTO ZLOČINU)... Parádný policajný triler, akurát, že v rámci série pôsobí dosť minimalisticky. Keď si však spomeniem na SMRTONOSNÚ PASCU: OPÄŤ V AKCII, môžeme len ďakovať bohom za takúto vyváženú sériu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jestli fanoušci tímto filmem očekávají návrat Jackieho Chana, nebo stejnojmenné akční klasiky, raději by tento kousek měli vynechat a pustit si z nostalgie všechny tři respektive čtyři předchozí díly. Velice špatný a nevýrazný snímek, který ukazuje, že nám Jackie nezastavitelně stárne a ani nezkušený režisér mu nijak nepomáhá. Prakticky žádná akce, ani zajímavý příběh, to celé v utahané, skoro dvouhodinové stopáži. "New Police Story" docela zdárně dokázala navázat na úspěch původní trilogie, ale tento díl bych z celé série raději vynechal a zahrabal ho někam hodně hluboko Chanovi obrovské filmografie. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Série Police Story mě baví. Ať už díky kouskům Jackieho nebo prostě proto, že se objevují i komediální prvky. Poslední díl, který jsem viděl mě bavil děsně. Sice hrál víc na city a komediálních prvků ubylo, ale za to jsme dostali parádní příběh. To samé řeknu i o tomhle snímku. Komedie ubylo, přibylo více mluvení, hraje se spíše na dramatickou notu a proto také došlo na odebrání akčních pasáží. Jenže, když už nějaká je, tak je naprosto dokonala natočená. Bitka v kleci mě dostala na plné čáře. Jackie stárne a tak ubylo i akrobatických kousků, ale pořád se jedná o prvotřídní podívanou, která mi utekla děsně rychle a já se ani minutku nenudil. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Není to úplně na pětku, na to je ten konec trošku příliš překomplikovaný, ale je to dost našláplý a Jackie Chan znovu ukazuje, že umí hrát i jiný věci, než jaký od něho lidi čekají. A hlavně je to za málo peněz hodně muziky. Asi jako smrtonosná past, ale v mnohem menším prostředí nočního klubu, což tomu ale určitě neubírá na spádu a nápadech, protože tenhle film ukazuje, že není nutný skákat na požární hadici z okna, aby to mělo to správný napětí :). Takže to stojí za to vidět, protože se to v klidu vyrovná mnohem většímu a akčnějšímu předchozímu New Police Story, který tu pětku mělo jasnou :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je dobre zabudnut na nazov Police Story, lebo s pôvodnou trilogiou tento film nema absolutne nic spolocne. Ked uz, tak to mohli nazvat Crime Story 2013. Ale najvystiznejse by bolo Agatha Christie Story. Prva polovica filmu v ktorej sa buduje cely pribeh je dostatocne napinava a kvalitne zrezirovana. Ani nijak nevadi, ze obsahuje aj pre pribeh zbytocne flashbacky v ktorych Jackieho postava absolvuje trochu akcie, aby si trochu uzili aj Jackieho fanusikovia. Tentokrat sa akcne sceny drzia pri zemi, takze Jackie sa v nich zvladne predviest aj bez ocividnych trikov. Dokonca mi je luto, ze akcia nebola este civilnejsia a prizemnejsia. Napriklad jediny velky duel, ktory tu Jackie ma je zbytocne prilis stylizovany spomalovackami. Bohuzial od polovici filmu si zacnete hovorit, ze uz by konecne mohli prichadzat aj odpovede na otazky. Pritom hlavna pointa, preco asi unosca dal celu nesurodu skupinu dokopy je celkom lahko odhadnutelna a otazne su uz len detaily. No a tie sa nasledne zacnu vyjasnovat v nekonecnej vysvetlovacke, ktoru tvori simulovaný sudny proces v ktorom kazda z postav prispeje svojim dielom. Sice to vsetko do seba pekne zaklapne, ale nepôsobi to prirodzene, ale strasne vykonstruovane. A nakoniec ani samotny motiv unoscu nie je natolko silny, aby utiahol cely film. Velku pochvalu si zasluzi Jackie Chan za svoj dramaticky vykon. Ani teatralne neprehrava a ani nie je umierneny natolko, aby cely film odohral s jednym vyrazom. Cely cas hra dokonale prirodzene. Hlavny zaporak je vlastne chudak. Dcera je trochu otravna. A niektori rukojemnici neznesitelni. Najviac ma stvalo niekolkonasobne pouzitie finty v ktorej si postava predstavuje ako vyusti napinava scena. Uz pri druhom pouziti to nefungovalo a bolo hned jasne, ze je to len predstava. Jak keby bol reziser Sheng Ding bezradny a aspon takto sa snazil zdramatizovat celkom trivialnu zapletku. Takze vysledkom je priemerna detektivka s minimom akcie v ktorej nahodou hra Jackie Chan. Ak viete do coho idete, tak za jedno pozretie to kvôli skvelemu Jackieho vykonu stoji. Jackiemu na stare kolena rozhodne viac svedci takyto civilny film ako akcne komedie plne mizerneho CGI. 5/10. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo sklamanie. Jasné, Jackiemu už je skoro 60 rokov, tak je logické, že kaskadérske kúsky ako za mlada už horko-ťažko od neho uvidíme. Osobne mi nevadí viac dramatické spracovanie, no príbehom ako aj celým spracovaním a postavami mi ale viac sadlo New Police Story. Taktiež, tých akčných scén v tomto dieli bolo na Police Story až strašne málo. Skôr by som to označila za krimi drámu. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč jsem Jackiemu Chanovi dal šanci zrovna v nejnovějším díle akční série, ze které jsem ještě neviděl jediný díl, ale ani trochu toho nelituju. Kdovíproč jsem si sice vysnil lidštější a uvěřitelnější příběh, kdežto film se v různých chvílích blíží spíš hi-tech Die Hard se zápletkou jako od Chan-wook Parka, avšak Police Story 2013 má jak spád, tak i napětí, a povedená akce zároveň postrádá akční rozjuchanost Chanovy obvyklé tvorby, takže jsem s tím zběsile a přitom nějakým způsobem přehledně sestříhaným výsledkem naprosto spokojen. A to tak, že rád dám šanci i předchozím dílům série. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sice stárne, ale pořád si vybírá docela zajímavé projekty. "Police Story 2013" je jedním takovým. Je to trochu temnější, poetikou to připomíná "Volavku", ale pořád tu nacházíme Jackieho ve skvělé formě. Myslím, že se více hrálo na příběh než na jeho schopnosti, ale vlastně mi to vůbec nevadilo. On má stejně pořád co předvést. ()

Reklama

Reklama