Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (856)

POMO 

všechny recenze uživatele

Naservírovať mi to v teen dobách smaženia NFS, som nadšený. Hernou poetikou presiaknuté a samotné autá sú o triedu vyššie než v sérii F&F. Lokácie parádne, skrátka road trip po amerických národných parkoch a mestách, akoby po leveloch hry. Postavy a logiku ale v žiadnom prípade neriešiť, viacej lame už to byť nemohlo. 130-minútová stopáž nevadí, film sa s ňou stáva najdlhším guilty pleasure mind-fuckom v histórii kinematografie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film především pro ty, kteří místo té prsaté brunety ze čtyřky, co vždycky tak lascivně zavrtí prdelí, když jde s košem, raději s gustem ojedou své pečlivě garážované éresko, co vždycky tak lascivně zavrtí výfukem, když mu polaskají spínací skříňku. Pro ty, kteří místo čerstvé rybiny preferují očichávat motorové zplodiny a lubrikační gel používají k tomu, aby lépe vklouzli do rozkošně zarudlé, vilně se otevírající a tou nejjemnější kůží ladně obepnuté sportovní sedačky, prsty při tom jemně polaskali vnadné křivky ergonomického volantu, tvrdě tam vrazili jedničku, s blaženým zakvílením prodřeli gumu o asfalt a udělali si smutný osobák - necelých sedm vteřin. Přitom s tou brunetou by to v pohodě zmákli za pět. Ale co taky čekat od debilní počítačové hry pro motohoniče, že? A tak totálně nesympatický boreček naloží do děsně kůl Mustangu, jenž vypadá skoro jako vytuněná Oktávie, nějakou plasticky omlazenou Bridžit Džounsnovou, načež ho (Pozor, nikoliv ji!) položí na záda a brutálně rozmrdá. Ale to jen proto, aby mohl ihned přesednout do bezpohlavního Itala, jemuž se dveře otevírají frajersky nahoru, a za mohutného hnn, hnnn, hnnnn, hnnnnnnnnn předjel čtyři podobně vyteplená auta, porazil toho zlého, záporného a veskrze prohnilého řidiče, zajistil vítězství dobra a získal lásku Bridžit, protože někdo mu tu palubovku leštit musí. Jo, a málem bych zapomněl. Taky umožnil Majklu Kítnovi udělat ze sebe na stará kolena pěkného kokota. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tak tupé, až to bolí. Žádná velká očekávání jsme neměla, jako hráč jsem se i trochu těšila, ale tohle na mě bylo moc. Chápu, že je to vyloženě cílené na teen publikum, ale takováhle vymejvárna mozku už je snad moc i na ty děti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Od hráčů pro hráče. Přesněji od lidí, kteří se prezentují jako hráči videoher (protože je to marketingově výhodné) pro diváky, které tito lidé za hráče považují (mladí muži z chudších poměrů a bez vysokého vzdělání, snící o tom, že budou na své řidičské schopnosti lovit krásné ženy). Waughnův film je možná jednou z nejdůslednějších herních adaptací a tak více než jiné herní adaptace obnažuje limity snahy jít fanouškům předlohy maximálně vstříc. Zápletka je podružná a slouží především jako nerušivý (ale nezbytný) podklad pro akční situace. Tuctové dialogy, přehrávání, infantilní humor a schématické situace ovšem na velkém plátně vyznívají podstatně rušivěji než v herních cut-scenes (ačkoli funkce zůstává totožná – možnost dát odpočinout očím a uším). Otrocké přejímání určitých formálních postupů z videoher (extrémně zpomalené „eye candy“ bouračky) zase nutně působí jako klišé, neboť herní designeři s oblibou chodí pro inspiraci do kina. Tím, že věrně napodobuje špatné napodobeniny filmů – namísto toho, aby více čerpal třeba z citovaného Bullitta nebo dalších sedmdesátkových akcí (jejichž znalostí se režisér umí akorát chlubit) – se Need For Speed stává dvojitým destilátem, který nemá žádnou specifickou chuť. Nemyslím si ale, že by šlo o špatný film, protože zadání (eskapistická automobilová zábava) naplňuje uspokojivěji než například hůře soustředěný poslední díl Rychle a zběsile. V rámci akčních mužských melodramat, která z logiky žánru musí obsahovat nerealistické, emocemi nikoli rozumem podmíněné jednání a do krajnosti vytůrované akční momenty, se tomu fakt nedá moc vytknout. Pro mne šlo o příjemnou intelektuální relaxaci, na níž jsem ocenil, že nevyžaduje větší duševní námahu než hraní libovolného dílu série. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na počítačovou hru Need For Speed rád vzpomínám. Ono na ní totiž nejde jen tak zapomenout, když ze studia uprostřed USA sypají každý rok další a další hru z této série. Někdy lepší, jindy horší. Nicméně byla otázka času, kdy dorazí i samotný film a musím říct, že v rámci příběhu si zvolil ten lepší z celé plejády blbostí, čímž nás v rámci těchto závodů už zahrnuli. Líbí se mi nicméně celá řada momentů v akčních scénách, které vcelku často připomínají samotnou hru. To mi fakt udělalo radost. Na druhou stranu na postavy jsem si musel chvíli zvyknout. Na takovou Imogen Poots jsem si vlastně zvykat nemusel, ta mi dělala radost už od prvního momentu, co jsem jí viděl. Aaron Paul je ale tak trošku ouško a trvalo mi tak půl hodiny, než jsem pochopil, že tohle nebude Vin Diesel ani Paul Walker. Stejně tak jsem se kroutil při každé scéně s Dominicem Cooperem a úplně nejvíc mě sejmul Michael Keaton. Ten si tu svojí postavu fakt absolutně užíval. Nicméně nebejt to tak dlouhý, míň kecací a víc akční, tak sám půjdu vejš. 131 minut na takový film je ale fakt docela dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $43,577,636Tržby Celosvetovo $203,277,636Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,490,112Tržby za predaj DVD v USA $6,837,518║ povrchová výplachovka, ktorá otravuje o niečo menej než FF6, závodenie má celkom slušný náboj a prim usmievavú blondatú herečku(Imogen Poots), ako oddychovka na vypnutie fajn ale ináč ďalšia veľká zbytočnosť /55%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Herní sérii Need for Speed mám rád a jsem jejím velkým fanouškem. Nejvíc se mně líbil ten díl, kde si všichni protagonisté užívali slastných radovánek v luxusní vířivce a pravidelnými rytmickými pohyby za doprovodu hektického vzdychání o sebe třeli svoje intimní partie. Teď si uvědomuji, že to zřejmě nebylo Need for Speed, a hra asi taky ne. Nicméně, na tomto snímku mě zaujal především Aaron Paul, kterého jsem si bezmezně oblíbil v roli nafetovaného vařiče metamfetaminu a vidět jej mimo tuto roli by pro mě mohl být nevídaný zážitek. Ano, byl. Než scenáristé pustili Tobeyho řádit na plátno, tak ho odložili na operační sál, podrobili ho celkové anestezii, vyholili mu hlavu, pomocí skalpelu očistili vršek lebky od kůže, ruční pilkou odstranili část čelní a temenní kosti a posléze mu nenávratně nasrali do hlavy. Iracionální segmenty snímku střídají dialogy tak debilní, že by se za ně styděli i zneužívaní mentálové z Klokánku. A pak je tu akce. Ach, ta akce. Pochopitelně jsem nečekal varlatarvoucí námrd již v prvních nanosekundách, ale rozjezd je dlouhej jak týden před výplatou a nudné žvásty nudných žvanilů nutí vaše mozkové buňky páchat hromadné sebevraždy. A mocinky moc gratuluji výherci závodu, jehož hlavní cena byla výhra všech závodících automobilů. Všechny auta sice byly po závodu rozjebaný jak cigánský hračky, ale nevadí. Před filmem je samozřejmě nutné snížit frekvenci mozku na nejnižší možný výkon, nicméně u mě se to minulo účinkem, neboť mám mozek vypnutý permanentně a polohu zapínacího tlačítka měním sporadicky a to pouze na toaletách, abych si náhodou nezapomněl stáhnout kalhoty a nenasral si do nich. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, bitch! 130 minut (!) romantického tokání a upachtěných dialogů, mezi kterými probleskne několik fajnově vyhlížejících automobilových estrád? Nevím, jestli měl Scott Waugh někdy soudnost (jeho polodokumentární prvotina Act of Valor mě minula), ale tady jí rozhodně vykazuje naprosté minimum. Což zhruba dorovnává jeho kreativní myšlení, které spočívá v totálně bezmezné věrnosti hernímu materiálu. Need for Speed totiž doslova vypadá jako čím dál tím vyčpělejší předloha, která je zajímavá akorát ve chvílích, kdy mačkáte čudlíky na ovladači. Ten ale v kině jaksi nedostanete, takže smíte jen nevěřícně čučet na ten nejohranější příběh o pomstě, kterou vykonává banda přitroublých frajírků, od nichž by si Dominic Toretto nenechal opravit ani blatník. Nesympatické, nesmyslné (neplést s nerealistickým), s asi nejmimóznější rolí Michaela Keatona... vážně si raději pusťte tvůrci adorovaný Bullittův případ. (4/10) ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Další doslovný přepis počítačové hry, jejíž tupost na filmovém médiu přehluší vše ostatní. Smysl gamesky, v níž jsou auta chápána jako fetiš, celkem chápu, její otrocky doslovnou filmovou adaptaci ale stěží... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚC, KTEROU MUSÍTE POCHOPIT JE, ŽE ZÁVODĚNÍ JE UMĚNÍ. ZÁVODĚNÍ S VÁŠNÍ... TO JE PROSTĚ VYŠŠÍ FORMA UMĚNÍ…“ /// Tak určitě pro všechny, jenž se udělaj při pohledu na Koenigsegg Agera R, vycáknou při pohledu na motor 260 CID V8 z Fordu a ke štěstí jim stačí SVT kompresor a závodní vejfuk. (Hmm, ty zůstaň v klidu) Prostě pro cvoky do závodních aut. Příběh napasovanej na rychlou jízdu a bouračky (soráč, ale NFS jsem hrál naposledy, když jsem takhle… ne asi takhle malinkej…), ve kterým spolu dobrák s padouchem nevyjebávaj v ringu, ale na silnici. Předváděj se kousky minimálně stejný (ne-li větší) než v Rychle a zběsile (kterýmchcete). Krom toho se sází na fungující team a já jsem příjemně překvapenej, páč jsem čekal vylízanou automotohoničku, která bude nudná a naprosto pitomá. No, vono nudný to na začátku fakt je, Ainštajn scénář taky neviděl, ale v rámci akce a upozorňuju – NA JEDNO MRKNUTÍ, bych v tom žádný cimprlichy nehledal. A vidět to v sedačce 4DX kina… (nebo si to kurva kupte domů!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju závody před závodem. (kvalifikaci? Di do hajzlu s trapným kroužením!) 2.) Starou jsem si votestoval při srážce s kamionem. 3.) Thx za titule ,,.Bac. a Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,115 // Otvárací Víkend v USA: $17,844,939 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli máš rád úžasná a rychlá auta, ohromnou akrobacii, auto naháněčky a jestli máš v oblibě být naháněn policajty ve videohrách, tak tenhle film bude pro tebe ! Rychlá,svěží a vizuálně dech beroucí akční jízda. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě ambiciózní jízda, která alespoň občasného hráče nemůže vyloženě zklamat. K nejrůznějším kaskadérským vylomeninám sedí příběh o závodní pomstě jako poklice na kola a že to bude právě Need for Speed, kdo ze mě vydoluje i nějakou silnější emoci, to jsem nečekal ani v nejoptimističtějších snech. Když navíc funguje i dokonalá rivalská chemie Paul-Cooper, stačí jen sednout za volant a užít si pár typických lokací či záběrů jako vystřižených z vašeho oblíbeného dílu. S příjemně vybrnkaným soundtrackem Nathana Fursta bych se k finálnímu závodu nejradši přidal taky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak to co je The Raid 2 (2014) pro mne v oblasti bojovejch filmů, tak Need for Speed 2014 jako film ze závodního prostředí ... Když si člověk uvědomí, že to je film "POUZE" podle videohry určený pro zábavu, celou více než desítkovou herní sérii to skvěle vystihuje a stejně tak oslavuje řadu klasik od počátku 70.let .... Závody s úplně aktuálně nejsilnějšíma autama planety (CCV / Agera, ...), cesta poslední verzí Shelby (3 na planetě...) přes USA, závody ve městech, zátahy policajtů a přitom neskutečně šílená rychlost a adrenalin od začátku do konce ... sympatičtí herci ... Prostě SKVOST!! 5/5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cítím lásku, motory, oleje - to všechno jako jeden symbol." Patřím k těm nejadrenalinovějším týpkům, kteří si to se sešlápnutým plynem umí pořádně užít. Důkazem budiž skutečnost, že jsem v posledních letech nejméně dvakrát překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci a jednou jsem dokonce na dálnici odvážně zařadil trojku, ale to je jen pro ty největší hazardéry. Tobey samozřejmě není takovej bourák jako já, ale adrenalinu mi nabídl celkem dost a kdyby se logika příběhu několikrát nepřevalila přes kapotu, tak bych snad zařadil i čtvrtej hodnotící stupeň. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na film díval úplně sám, nudil bych se velmi (nebo bych spíš prostě usnul). Protože vedle mě naštěstí seděli kolegové, mohl jsem jejich směrem pohazovat, jak strašně debilní (ale přitom ne cheezy) to celé je. Film se tím stal snesitelnějším, i když bohužel stále ne zábavným. 1 a 1/2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Aaron Paul vyměnil nelegální substance za nelegální závodění a výsledkem jsou RIVALOVÉ pro puboše, respektive RYCHLE A ZBĚSILE pro chudé. Bez scénáře, zajímavých postav a co hůř, bez jediné památné honičky (a že mají k dispozici opravdu luxusní stroje). Což je na závodní film tristní bilance. Jako oddechovej tupej akčňáček je to samozřejmě ok, ale kdejakej film s jedinou honičkou ji má lepší než tenhle, kterej je honiček plnej a ještě je natočenej podle světoznámé závodní série (a že jsme si na něj počkali hodně dlouho). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sešlo se pár nezletilých nigga a řeklo si: "pojďte, přátelé, zahrajem si o tom takovou hru." Borci ze svého středu vybrali toho nejmladšího a poslali ho na emerickou obdobu Nürburgringu. No jasný - dle páně Laudy, narval meziplyn příliš drze a bodrý soupeř dokončil dílo zkázy. Po klukovi zbyly jen cihly, co měl přidělaný k botám, aby dosáhl na pedály. My to strašně žerem - takovej smutnej příběh ze života prostě jen tak nevidíš. Že? Naštěstí má tenhle ugrilovanej dárce orgánů brašuli, kterej umí pohladit fofrklacek o něco lépe a tak biják chytí druhý dech. Přes několik krásnejch záběrů na ubíhající krajinu a tři be be be betonový sloupy se dostaneme na závěrečný závod, který kupodivu pro těch pár, co vydrželi neusnout, skutečně vyvolá dojem z intra druhého dílu hry NFS. Brašule zastaví vytuněnou káru, vraha udeří džentlmentsky rukavičkami přes tvář a stočí to k majáku na konci světa a já říkám: "To mi polej záda vyjetým olejem!" Více kýčovitou slátaninu asi sotva v tuto dobu pohledáte, ale ty honičky aut za to možná i stojí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Racers should race, cops should eat donuts.“ Trhání amerického asfaltu prostřednictvím vysoce oktanové demence příběhu i postav. Příště bych raději těch 132 minut strávil na přednášce Dominica Toretta o rodinné sounáležitosti. Pozor, spoilery! ()

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama