Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (857)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Gatins / Príbeh: George Gatins, John Gatins / Predloha: Electronic Arts - Need for speed | Hudba: Nathan Furst | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, DreamWorks Pictures, Reliance Entertainment, Electronic Arts, Bandito Brothers | Rozpočet: 66 miliónov $ | Tržby: 203,277,636 $ || Celkom podarený kus, potrebujúci jediný mozkový kotúč bez potreby kotúčových bŕzd. Dalo by sa zamyslieť nad tým, či bol zámer obsadiť tuctové ženy, alebo jednoducho sú tie autá krajšie :D 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V dobách keď sa slovenskými dedinami bezhlavo preháňajú "komerční podnikatelia" a svoje kúsky zaznamenávajú pre podobne postihnutých jedincov na video, bez toho aby mali aspoň štipku zodpovednosti, môžem iba ťažko sympatizovať s "hrdinami" tohto filmu. Ich mentálna úroveň je kdesi pod úrovňou priemernej izbovej teploty a dosť silne pochybujem, že by zvládli odšoférovať čo i len dodávku s pizzou, nieto vytuneného mustanga. Ale keď pominiem tzv. morálnu rovinu filmu a dramaturgickú nekonzistentosť výsledného útvaru, zázrak, že som sa vyše dve hodiny nudil iba minimálne môžem ohodnotiť slušnými troma rýchlosťami. Od Aarona by som ale vzhľadom na jeho "perníkový potenciál" čakal oveľa oveľa viac. (3.8.2014) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Fajn film inspirovaný počítačovou hrou o závodění, se skvělými herci v hlavních rolích, který splnil má očekávání. Paradoxně nejslabší částí filmu je finální závod na který se všichni celou dobu těšíme a tak nedám více než 3*. Zakončení je pak opět solidní a za doporovodu písně od Linkin Park dávám 65%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě ambiciózní jízda, která alespoň občasného hráče nemůže vyloženě zklamat. K nejrůznějším kaskadérským vylomeninám sedí příběh o závodní pomstě jako poklice na kola a že to bude právě Need for Speed, kdo ze mě vydoluje i nějakou silnější emoci, to jsem nečekal ani v nejoptimističtějších snech. Když navíc funguje i dokonalá rivalská chemie Paul-Cooper, stačí jen sednout za volant a užít si pár typických lokací či záběrů jako vystřižených z vašeho oblíbeného dílu. S příjemně vybrnkaným soundtrackem Nathana Fursta bych se k finálnímu závodu nejradši přidal taky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle se mě bude těžko hodnotit. Filmu ubližuje hlavně těch 130 minut, které opravdu netuším kde se vzaly a v druhé řadě některé dialogy musel psát nějaký génius. Naproti tomu honičky jsou natočeny skvěle a první hodinka není vůbec špatná. Bohužel ta rozvleklost se projeví hlavně v druhé polovině. Srovnávat tohle se sérií Rychle a zběsile bude asi každej. 60% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Jde o teprve druhý akční film studia DreamWorks. Tím předchozím byl úplně první film studia - Peacemaker z roku 1997. (Hal_Moore)
  • Maverick (Kid Cudi) ve filmu pilotuje Cessnu 182P Skylane. Poté na chvíli přesedlá do reportážního vrtulníku Eurocopter ES350 Écureuil, v USA označovaný jako AStar. Tento vrtulník ve filmu rovněž používají policejní jednotky. (Foxhound#1)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama