Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Záchrannou akci Maverick (Kid Cudi) vykoná s vrtulníkem Sikorski S-61A. Není bez zajímavosti, že tento typ těžkého vrtulníku létal v různých verzích pod označením SH-3 Sea King převážně u námořnictva (US Navy) a mariňáků (USMC) jako záchranný či protiponorkový. Nikoliv ale u vzdušných sil USAF či pozemního vojska US Army. Filmový kus byl rovněž původně vyroben pro US Navy, později byl odkoupen soukromým provozovatelem, zbaven typických plováků podvozku a sloužil jako požární vrtulník. Filmové zbarvení je tedy čistě fiktivní. (Foxhound#1)
  • Maverick (Kid Cudi) ve filmu pilotuje Cessnu 182P Skylane. Poté na chvíli přesedlá do reportážního vrtulníku Eurocopter ES350 Écureuil, v USA označovaný jako AStar. Tento vrtulník ve filmu rovněž používají policejní jednotky. (Foxhound#1)
  • Před koncem filmu hraje písnička „Roads Untravelled“ od známé rockové skupiny Linkin Park. (tarteit)
  • Jde o teprve druhý akční film studia DreamWorks. Tím předchozím byl úplně první film studia - Peacemaker z roku 1997. (Hal_Moore)
  • Bugatti Veyron svým zbarvením odkazuje na limitovanou edici SuperSport, nicméně dle krytu motoru se jedná o klasický model. (Adrai)
  • V závěru filmu se objeví i 6. generace Fordu Mustang, která v době uvedení filmu do kin nebyla v prodeji. (Adrai)
  • Postava Michaela Keatona se původně jmenovala dle vysoké věže, kde sídlí, "Birdman". Aby se však nepletla s jeho rolí v nadcházejícím snímku Birdman (2014), došlo k přejmenování právě na použité "Monarch". (Larrysbride)
  • Autokino, které se objeví ve filmu, je skutečné. Jmenuje se The Swan a v provozu je od roku 1955. Jedná se o jedno z pouhých 4 autokin otevřených ve státě Georgia. (Dr Lizal)
  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící již několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)
  • Film je inspirován herní sérií „Need for Speed“ od společnosti Electronic Arts. Mezi uvedením filmu a první hrou původní herní série je přesně 20 let. (S.U.E.S.)
  • Napriek tomu, že Ford Mustang Shelby GT500, ktorým jazdilo ústredné duo počas celého filmu, je takmer identické s tým, ktoré sa objaví aj na konci, nejedná sa o rovnaké modely. V závere sa jednalo o model 2015 Mustang GT Prototype. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach po celom území USA. (MikaelSVK)
  • Pomenovanie "Maverick" je narážkou na jedného z najznámejších filmových letcov, ktorého stvárnil Tom Cruise v snímke Top Gun (1986). (MikaelSVK)
  • Aby sa dosiahlo čo najlepších záberov pri scéne, kde Benny (Scott Mescudi) pilotuje vrtuľník, režisér Scott Waugh, bývalý kaskadér, stál počas letu na lyžiach vrtuľníka s kamerou v ruke, namiesto toho, aby nechal kameramana riskovať. (figliar)
  • Bratia Gatinsovci sú mimo svojich filmových kariér automobiloví nadšenci. Vo svojej vlastnej garáži reštaurujú staré automobily. Prvé auto Johna Gatinsa bol mimochodom Mustang 1966. (figliar)
  • Skladbu "Hero" na soundtrack narapoval Kid Cudi, ktorý si vo filme zahral Bennyho. (deathmoon)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama