Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Detektivové Nick Peyton (Alexander Nevsky) a Charlie Benz (Casper Van Dien), bývalí policisté, jsou najmuti paní Wellsovou (Tia Carrere), aby našli pachatele zodpovědné za smrt jejího manžela Matthewa (Mark Dacascos)... Mark Dacascos film režíroval, byl výkonným producentem a zahrál si v menší roli. Alexander Nevsky hrál a produkoval. Na příběhu se podíleli oba dva. Bojovou choreografii dělal Al Dacascos, instruktor bojových umění, který je Markovým otcem. V akčních scénách se převážně střílí, ale několik krátkých soubojů ve filmu je. Matthias Hues a Cary-Hiroyuki Tagawa se jako záporáci moc nepředvedli, protože nedostali potřebný prostor a k očekávanému souboji Nevsky vs. Hues nedojde (ta jedna rána se nepočítá) vůbec. Podpůrný tým Don 'The Dragon' Wilson, Cynthia Rothrock a Olivier Gruner se objeví teprve v záverečné akci v džungli. HODNOCENÍ 30% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevyužité obsazení béčkových hvězd. Místo toho se všude sere ten rusák Něfskij.. Dacascos nepředvede ani jeden kopanec, Tagawa se umí zase jenom nasraně xichtit, Hues má naštestí docela prostor, Rothrock, Dragon a Gruner až na záverečný přestřelce. I já bych s nima natočil lepší film. Velká škoda. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Svižný, nicméně dost tuctový a povrchní akční béčko, který sice nabízí skvadru vysloužilých béčkových hvězd, ale není schopný s nima nějak smysluplně pracovat. Dacascos je jako režisér sice schopnej dát dohromady normálně vypadající film, ale chybí mu jakejkoliv výraznější režijní rukopis, takže výsledkem je jen běžná rutina, na kterou divák do druhýho dne zapomene. Tagawa je jako záporák slabej a nějak extra nepotěší ani závěrečnej příjezd béčkovejch vysloužilců. Jediný co tedy stojí za zmínku je ústřední dvojka. Něvski a Van Dien mají mezi sebou překvapivě dobrou chemii a Van Dien má dokonce slušnej komediální talent. Na papíře vypadalo Showdown in Manila zřejmě mnohem líp, než v reálu, tedy jako pokus o béčkový Expendables. Výsledek je ale bohužel tuctovej. Jak říkal Špidla: Chtěli jsme to udělat co nejlíp, ale dopadlo to jako vždycky. Každopádně pokud nemá člověk nic lepšího na práci, vidět se to dá bez újmy na zdraví. A dokonce to i zabaví. 50% ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

C-kova verzia Expendables? Mozno trochu behom zaverecnej polhodinovej akcii v dzungli. A aj to by som skôr oznacil ako Z-kove Expendables. Nie ucastou povedomych xichtov ale katastrofalnym prevedenim. Väcsinu filmu sledujeme akoze vtipne duo ako patra po zaporakoch, ktory zabili v uvode Dacascosa. Van Dien sa cely cas tvari drsne a celkom by som mu prial ulohu v nejakom slusnom serialy. Ma na to. Zato Nevskij sa netvari nijak. Pôsobi, ze to ma este viac v pici ako Seagal. Prekvapivo je nepouzitelny aj v bitkach. Je si namakany, ale v bitkach pomaly a neohrabany. Je pravda, ze choreografia bitiek tu neexistuje, ale Dacascos alebo aj Van Dien v tych par sekundach, ked niekoho mlatia vyzeraju aspon trochu uveritelne. To ze je v bitkach uplne mimo aj Matthias Hues ma ani neprekvapuje. Vo väcsine svojich starych filmoch tiez nic nepredviedol a iba ukazoval namakane svaly. Bohuzial tie mu uz tiez spľasli. Parkrat sa tam mihne aj Tagawa ako zaporak, aby nam predviedol, ze ma stale hnusny xicht. Co sa tyka akcie, tak na zaciatku je jedna mizerne natocne prestrelka. Potom nasleduje kopa kecov behom ktorych sem tam niekto niekoho parkrat buchne a nakoniec prichadza velkolepe inferno v dzungli behom ktoreho sa konecne dostavia aj megahviezdy trashovych filmov Gruner, Wilson, Rothrock. A je to rovnaka katastrofa ako zvysok filmu. Nasi hrdinova tam pobehuju medzi stromami, sem tam niekto po sebe vystreli alebo vybuchne CGI granat a este dôjde na par narychlo natocenych bitiek bez choreografie alebo kontaktu. Neviem, ci je ten film tak mizerny, lebo je Dacascos otrasny reziser alebo sa tocilo prilis narychlo alebo sa proste nikto nesnazil ale vysledok je jedna velka nuda, ktora nie je ani natolko mizerna, aby sa na nej dalo zabavat. Pousmial som sa asi tak 2-3 krat. Takze najlepsie tento film sluzi ako dôkaz toho, ze ti hrdinovia z nasho detstva este ziju, ale stale tocia rovnaky odpad, ktory je uz pokial mate viac ako 12 rokov nepozeratelny. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A nakonec jsem se ani nedozvěděl, jestli hlavní hrdina stihl se svou přítelkyní v pátek to divadlo... tss. Jednu hvězdu dávám z nostalgie, jinak je tenhle film neskutečný odpad, kde si nějaký Rusák jménem Saša Něvský hraje na Schwarzeneggera (včetně vizáže, sestřihu a doutníků) a ze své ruské produkce si splnil dětský sen a zaplatil si bandu amerických bývalých rádoby akčních hvězd céčkových a direct-to-video filmů, aby mu tady dělali stafáž nebo pózovali. Je smutné vidět, jak naducaná Tia Carrere dělá, že je furt akční lovkyně pokladů, nebo boubelatá Cynthia Rothrock, že je nejlepší běžkyně světa a přes svou tlustou prdel dokáže pořád skvěle kopat do nepřátel. Marc Dacascos se tady navíc jen mihne, asi aby měl víc času na režírování. Zloduši se chovají jak pitomci a kreténi (třeba ta mladičká a běhající americká turistka na výměnném pobytu by byla skvělé rukojmí, ale to padoucha nenapadne). Děj vykrádá všechna klišé, navíc je strašně nezáživně natočen, asi jako když si kluci z 5. třídy základky spolu s mým mladším synem řekli, že natočí "akčňák" a hodí ho na YouTube. No jo, i v důchodu se člověk musí nějak živit, prachy nesmrdí, a když vás neangažuje Sly, musíte vzít i čurdu u Rusáka, co si hraje na Arnieho a doufá, že se prosadí v ú-es-ej. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Sonny Sison. (Rominator)
  • Bojovou choreografii na filmu dělal Al Dacascos. (Rominator)

Reklama

Reklama