Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Recenze (1 449)

klasik79 

všechny recenze uživatele

BOND co dodat? Snad jen James. :-) No paráda, skoro jako vždy. Po dlouhé době zase v kině na odpoledním promítání, skoro sám, takže další plus. Za mě spokojenost. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na téhle Bondovce je strašně vidět, jak už to asi všechny se*e. Craig vypadá unaveně už od první scény a Mendes pro změnu nepřichází snad s žádnou zapamatovatelnou scénou. Záporák je kapitola sama pro sebe a finální scéna? Pár výstřelů do vrtulníku a pád na most, WTF?! Příští film ať už je radši opravdu Craigovou poslední misí 007 - snad by se kvůli tomu hecnul a my dostali důstojné rozloučení s tímhle agentem jejího veličenstva... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že do kina chodím jen výjimečně. A potom je docela jasné, že očekávám velkolepou podívanou. Na druhou stranu Jamese Bonda mám rád a už jsem viděl snad všechny bondovky. Ve srovnání s ostatními jsem neviděl nic, čím by film nějak moc vynikal. Byly tam skvělé bojové i legrační scény, ale když se nad tím zpětně zamýšlím, tak jich bylo až moc. Pomalu si nevzpomenu, jak to začínalo a za to může moc velké množství akce a těch 2,5 hodiny. Ale nakonec jsem si to užil a nebýt té neustále se třesoucí kamery, tak bych byl možná spokojen ještě více. 85% ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Nejvic komplikovanej, temnej a prehnanej Bond s Craigem. A je to dobry, jen stopaz 150 minut je proste moc.. Skyfall neprekonan, presto ale dobry, 4/5* EDIT: po druhym shlednutim musim jit s jednou hvezdou dolu. Vetsina postav se chova nesmyslne, kontinuita s predeslymi dily moc okate vykonstruovana a hlavne scenaristicky chybne- ne vzdy dava smysl, proc je zrovna Bond tam, kde je \ proc postupuje tak arkadove.. 3/5* ()

AspireHD 

všechny recenze uživatele

A máme tu pravděpodobně poslední Bondovku s Craigem. Nevím, proč tam byla scéna s Monicou Bellucci, protože mně přišla úplně zbytečná a zbytečně prodloužila nudnou chvíli, která vznikla ve chvíli pohřbu. Léa byla super, podle mě nejlepší bond girl a celkem i paradox, že Bond skončí s dcerou jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Každopádně film měl dvě skvělé části. První části je bitka ve vlaku, která mě skutečně bavila a ve chvíli, kdy utíká Bond přes kuchyň, tak mě i náramně pobavila. Druhou skvělou částí je samozřejmě poslední "bitka", kde jsme se konečně po dlouhé době opět dočkali napětí. Filmu ubírám hvězdičku hlavně z toho důvodu, že se mi nelíbila scéna v kráteru, kde Bond utekl jakoby nic a ještě k tomu všechny postřílel aniž by měl škrábanec. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Bez problemov. Cakal som niečo OMNOHO horšie a suma sumarum u mňa väčšia kvalitka než Skyfall, ktorý však mal nejaké tie svoje tromfy (pre príklad nemusíme isť daleko - porovnajte si obidve opening songy) v rukách. Bavil som sa teda veľkolepo aj napriek deravému scenáru, kde si neraz dávala logika dlhšiu pauzu než priemerny róm pri kopani vodovodnej prípojky. PS: Waltz narozdiel od Bautistu totálne sklamal! ()

smack 

všechny recenze uživatele

Tak ňák jsem si na bondovský průměr zvykl. Pokud Skyfall dostal 3*, tohle bylo ještě slabší 2*. Překvapivě ani Waltz nepřináší nic okouzlujícího - zdá se být něco špatně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je precizní a je přesně v duchu Skyfall, který považuju za lahůdku. Diváka to pak navnadí a říká si, co bude pak, jenže ono nepřijde vůbec nic. Hodně tady čtu slovo "unavenost", a po shlédnutí Spectre musím stoprocentně souhlasit. Je to hrozně unavený, rozvleklý, a vlastně i dost nudný. Přijde mi to, jako by se prostě vyhazovali miliony jen proto, aby byly vyhozeny, protože ve finále to není nikde vidět, nebo spíš to vidět je, ale diváka co prostě nezajímá. Lokace se střídají jak na běžícím pásu, ale děje se to jen proto, aby se to dělo. Všechno je tak nějak....líný....+ filmu je naopak skvělá a precizní kamera, a fajn soundrack. Waltz jako arcipán zla vlastně nemá co hrát, takže je víc legrační, než ďábelský. Soudě dle konce by tohle mohl být poslední Craigův Bond, a po Spectre musím říct: "Byls fajn Danieli, natočil jsi dokonalý Casino, skvělý Skyfall a zbytek nic moc, ale byl jsi dobrej, jen to nech jiným, ať se Bond ubírá zase trochu jiným směrem." Z nejočekávanějšího filmu 2015 je pro mě možná skoro největší zklamání, není to průser, ale měli jsme se tu pohybovat v trochu jiných hvězdičkách, než třech. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, která by nebyla tak špatná, pokud si člověk pamatuje všechny souvislosti, které se odehrály v předcházejících 3 dílech. Škoda je, že se ale z bondovky vytratilo "bondovství", už to není o technických hračičkách, o šílených honičkách a o sbalení každé kosti, která se mihne kolem. Ale hlavně už to nebere svůj žánr s nadhledem a nedělá si to trochu srandu ze sebe, což bylo u bondovek vždy příjemné a odlehčující. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Craig nemá tuto roli rád (a navíc se pro něj stala fyzicky vyčerpávající) a Mendes nechtěl další Bondovku točit,což je znát. Tentokrát jsou akční scény takové "pif paf" a "ku ku" ( to je na Ch.Waltze setsakramentsky málo) a jako celek to působí "jalově". Jasně,velký rozpočet tu je i nadále znát,takže se to dá zvládnout. ()

Gajzur 

všechny recenze uživatele

Řeknu Vám, takový děj jsem nečekal. Myslel jsem že to bude další bondovská klasika, ale ono ne. Tento díl je od zásadních změn ve Skyfall velkou změnou a jak se dozvíte i takovým jakoby "koncem". Podle mě tento díl ukončil předešlé plácání minulých dílů a od Bond 25 to pujde v novém kabátě. Daniel Craig odehrál zase parádní scény jako: "Nic se neděje, jen tu vraždím".. Na něm mě tato role velice baví. Palec nahoru. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že jde o slabší 4*. Upřímně jsem byl rád, že je to zase o něco více bondovské, než CR a QoS. Je tu mnohem víc původní hudby. Opět se objeví Blofeld... a tady je problém, nejde o to, že tu je opět, ale o to, že se tu zrodí. Čímž z toho máme zase prequel ke starým dílům. Příběh je velmi jednoduchý, bohužel. Ale předtitulková scéna mi připomněla časy, kdy Bond byl o dost víc ujetější. Proto nelze hodnotit celýma hvězdama, je to jaksi celé polovičaté, takže 70%. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší bondovka s Craigem. Nejhorší titulní song ze všech bondovek. Přepálená stopáž; slátaný děj. Nenudil jsem se jen já, ale i Craig působil dost znuděně (už se nemohl dočkat až s tím sekne), stejně jako unylá Seydoux (kde ji vůbec sakra vyhrabali?!?). Belucci nedostala žádný prostor. Když nad tím tak přemýšlím, tak pro mne se jedná o vůbec nejhorší bondovku - a to jsem se mylně domníval, že Lazenbyho majstrštyk nic nemůže překonat ... ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Bondovka ucouraná jako když máte v trenkách nasráno a nechcete, aby to vypadlo nohavicí. Tak se tak nenápadně šouráte a pomalu se jmete nalézt nejbližší prostor určený k vykládce. Přesně tak tento film vypadá. Bond, Džemjs Bond courá z místa na místo bez zjevného smyslu, povinně utrousí akční scénu sestávající z dvou aut jedoucích z kopečka silou gravitace a pak už jen se svým blonďatým bondgrlem (na vyvinutou italskou bellu ragazzu rovnou zapomeňte) zavítá do pouštního stavení, kde za doprovodu Wolce, který si chvilku odběhl od svého pověstného pálení Židů, potáhne bolestivé "Áááá" s jehlou v hubě. Právě v poslední skorohodince si račte všimnout, jak zle amatérský Spectre je. Poté už jen Bond, Džejms Bond svojí kuličkovkou z pouti sestřelí vrtulník, který se ještě schválně kvůli němu drží při zemi a letí co možná nejpomaleji, aby to agent jejího nesmrtelného veličenstva vůbec stihl. Největším diapozitivem tohoto filmu je to, že se kvalitativní sinusoida právě nachází dole, čili podle pravidel Craigových bondovek, džejms bondovek by měl být další film kurva odvaz, protože jestli se rozzlobím, budu zlý. ()

Slopter 

všechny recenze uživatele

Nudné, trapné, zdlouhavé! Asi nikomu jsem nevěřil herecké podání - vše mi přišlo jen jako na oko, jestli to byl záměr, tak se povedlo, ale mě se to prostě nelíbilo a za těch 150 minut jsem to chtěl vypnout asi 10x, lepší by však bylo, kdybych si film vůbec nepustil... ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Skyfall byl lepší, ale tohle není špatné. Možná jen trochu dlouhé na tu zápletku. Christopher Waltz je tu nudný záporák. Craig sice vypadá staře (stejně jako Monika Belluci), ale stejně bych ho do starého železa neposílala. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Goregasmovo hodnocení jako by bralo slova z úst ... Z doslava destrukčního úvodu se stala unyle odvyprávěná nuda, s mizerným castingem a nepochopitelně malým prostorem pro démona Waltze, jehož postava je slušně řečena hodně slabá - nechápu proč Mendes sáhnul k takové proměně úžasného stylu v předešlém Skyfallu - 60 % ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Parádní ... možná té konspirace je až moc, ale výrazný prostor daný "novému" Q a M je víc než dobrý nápad. Naopak mě překvapilo jak málo je na plátně Monica Bellucci, dle mohutné mediální masáži o nejstarší bond girl všech dob, jsem čekal výraznější roli. Spectre je ale svižný, akční a moderní biják, který si je vědom své "historické" mytologie, ale zároveň se snaží přidat i nové ingredience do známého koktejlu. Protřepat, nemíchat .... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama