Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Recenze (1 449)

celticek 

všechny recenze uživatele

Taková "vykrádačka" všech předešlých Bondů, spousta hlášek, parádní úvod na jeden záběr (který, prý na jeden záběr nebyl). Mně se to líbilo. Vzbudilo to ve mně pocit ze starých Bondovek, Spectre je tu vážně obávaná organizace. Waltz už zahrál samozřejmě mnohem lépe, Belucci vypadá v lingerie sexy. Bond tu nezapadá do image drsňáka a to mě asi nejvíce zaujalo. ()

Marcos 

všechny recenze uživatele

Po výborném Skyfallu, potěšen Bondem "s povolením krvácet" jsem byl hodně zvědav, s čím přijde Spectre. Všechno jako vždy nasvědčovalo tomu, že by nemuselo jít o špatný zážitek a že film bude zárukou ve výběru zajímavých lokací, vymazlených akčních scén, grandiozním úvodem a hodinek vystřelujicích smrad. V tomto ohledu nemám problém. Úvodní scéna v Mexiku byla famózní, Řím podmanivý a kráter v poušti výbornou volbou. Akční scény, jak už je zvykem, měly šmrnc a byly správně nadávkovaný. Co se týká obsazení, tak tam se už takové nadšení nekonalo. U padoucha Waltze mi chvíli trvalo, než jsem si namluvil, že vůbec záporákem je a u bondgirl zavládlo vyloženě zklamání. Konečně po x letech padl výběr na herečku mého vkusu a to na bordelmamá Monicu, aby se tahle bondMILF ve filmu objevila jednu minutu, a pak už po ní nebylo vidu ani slechu. Můj zážitek ze Spectre je proto dost kostrbatý, přesto Bond zůstává obstojným akčním dramatem zrcadlícím dnešní dobu. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší Bondovka s Craigem po Skyfallu. Bavil jsem se skvěle, bitka ve vlaku ve stylu Diamanty jsou věčné paráda. Christoph Waltz jako Blofeld lahůdkovej, nechápu ty kritiky, co proti němu měli. Jen Monica Bellucci dostala minimum prostoru a ta hlavní Bond girl mě moc nebrala. Eva Green byla jiné kafe. Také bondsong patří k těm nejslabším z celé série. Celkově ale hodně zábavné, 2,5 hodiny uteče jako voda a Sam Mendes ukazuje, že mu Bond svědčí. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Za mě 9/10. Po přečtení několika negativních komentářů jsem očekával nezáživnou nudu , ale ta se nedostavila .. ani v nejmenším. Bavil jsem se poctivě celých 150 minut, akce byla parádní a i dialogy se dali poslouchat. Vypíchnul bych skvělou bitku ve vlaku, taková bitka tu snad nebyla od posledního Bourna. p.s. Jen nedokážu pochopit, jak to ten Bond dělá, že mu ženský padaj do náručí na požádání, když je vlastně strašně ošklivej (myšleno Craig) :)) p.s.2 hudba byla rovněž velmi dobrá, pěkně to hnala kupředu. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s predošlými Bondovkami sa Spectre moc nepodaril a svojím spôsobom sa bije o tretiu priečku s Quantumom, hlavne pre nedostatok prestíže Casina a ani pôvabu Skyfallu. A to je veľká chyba, keďže nám práve 24. bondovka mala priblížiť resp. odhaliť najzločineckejšiu organizáciu, ktorá siaha až k bondovkám s Connerym. Namiesto toho dostanete stretnutie ekonomického krúžku na ktorom sa zúčastní 300 ľudí bez akejkoľvek súvislosti alebo zmyslu pre tajomnosť a nenápadnosť. No aspoň sa nám predstaví hlavný badass filmu, ktorého usmievavý charakter skôr ničí ako prospieva atmosfére filmu. Ale zas to tak nie je práve Waltzova chyba, keďže na plátne strávi tak 10 minút. Taktiež sekundárny záporak je slabý, zbytočný a sranda je, že dostane viacej priestoru ako sám Waltz. Takisto celé to tajomno okolo Bondovej minulosti je divné a nedotiahnuté. Na druhú stranu potešila bond girl a taktiež akčná stránka filmu poctivo vyplňuje práve chladné miesta deja. V podstate je jasné, že to čo robil Mendes v Skyfalle s citom a láskou k filmárčine, tu robil bez citu a nadhľadu, keďže bol k pokračovaniu skôr donútený. A keď k tomu pripočítate odpornú úvodnú znelku tak dostanete asi najhoršiu bondovku s Craigom. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

James Bond sa utápa v konkurencii iných sérií o nezničiteľných agentoch ako aj v konkurencii svojich vlastných predchodcov. Pre mňa osobne najslabší diel minimálne v ére Daniela Craiga. Celý snímok mi pripadal ako prísť do špičkovej, luxusnej reštaurácie a od šéfkuchára dostať ako špecialitu podniku studenú sekanú so zemiakovou kašou. A to by Zdeněk hodil do koša rovno aj s tanierom, odo mňa slabé tri ester. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Za skvělou píseň, bond girl, záporáka, M, aktuální téma: informace jako nebezpečí a hlavně výstavbu příběhu. To jak je Spectre prošpikovaný odkazy na předešlé filmy a jak svazuje Craigovské bondovky je parádní. ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Jednoduše zklamání. Film byl příliš překombinovaný, snažil se být chytrý a celkově proplést nejnovější ságu Jamese Bonda, což pouhým nalepením fotografií na stěny neberu. Bond se změnil a to mě příliš neokouzlilo. Obvzláště pohádkové akce jak ze smrtonosné pasti. Romantická zápletka je už tolikrát zrecyklovaná, že už ztratila barvu a tudíž nezaujme. Přesto, že jsem z toho filmu zklamaný, tak hodnotím průměrně za kvalitně odvedenou filmařskou práci od kamery po opravdu povedenou hudbu. A na konec chci pochválit konec kdy náš James odešel za svojí milou. 50% ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně popořádku: Craig mi jako Bond nevadí, právě naopak. Léa Seydoux, pro někoho možná ne tak atraktivní, mi přijde naprosto kouzelná. Bautista jako poskok a Bondův protivník výbornej. Oproti tomu Waltz se sem vůbec nehodil, ale naštěstí nedostal moc prostoru. Ústřední píseň je napsaná dobře, ale ten eunuch co ji zpívá je příšernej. A nakonec přítomnost novýho Astona DB10 a Jaguáru C-X 75 při absenci novejch dílů Top Gearu potěšila. Takže abych to shrnul. I přes lehce přemrštěnou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, akce povedená, hlavně scéna ve vlaku a celkově (až na několik detailů) se mi tahle nová bondovka líbila. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že nic horšího než Skyfall už vzniknout nemůže. Mýlil jsem se. Druhá hvězdička je za úvodní titulky. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Hrubé podcenění divákovy intelegence a jeho jindy vřelé tolerance. To, co procházelo posledně při Skyfall, zde selhává na celé čáře. Stejní protagonisté, stejné ingredience, stejní tvůrci a diametrálně odlišný výsledek. Jednak za to může přesvědčení tvůrců o vlastní neomylnosti, druhak samotný scénář, který se snaží být maximálně vážný, osudový a snad i šokující. V hrnci se však vaří dávno provařené suroviny. Klišoidní scény střídají klasické okecávačky, Craig operuje po celou dobu s jedním jediným výrazem, načež hlavní záporák... dámy a pánové... ten hlavní záporák, který je ztvárněn jindy neomylným Chrisem Waltzem... přichází na scénu až někdy v druhé polovině a předvede totální... PRD (jeho notorická liknavost neskonale irituje). Celé je to nějaké vykastrované, bezpohlavní a bez drajvu. Závěrečná scéna by fungovala v kterémkoli jiné filmu, ale tady je tomu naopak. Celá devítiletá jízda je zašněrována tak lajdácky, až se chce divákovi brečet. Skyfall bylo důstojným odklonem, a jak se nyní ukázalo, i mnohem lepším závěrem. Ethane, užij si zaslouženého prvenství. Tenhle závod si vyhrál o celé kolo. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Spectre působí jako takové vyvrcholení bondovek s Danielem Craigem. Spojují se tu události předchozích filmů do širšího kontextu, podobně symbolicky jako chapadla oné chobotnice, kterou má organizace Spectre ve znaku - od chapadel až k hlavě. Po vzoru předchozího Skyfallu i Spectre zachovává temnější tón filmu. Christoph Waltz záporáky umí bravurně a i na menším prostoru dokázal vyždímat ze své postavy maximum, delší pobyt na plátně by mu ale rozhodně prospěl. Dave Bautista jako nezničitelná mlátička odvedl skvělou práci, přesto jsem po jeho vyhození z vlaku očekával ještě jeden jeho návrat pro nějaké finální epické střetnutí s Bondem. Bondgirl mi tentokrát přišla trochu nevýrazná, naproti tomu Ralph Fiennes jako M ve filmu exceluje. Casino Royale a Quantum of Solace mi svým pojetím seděly o něco více, než temnější Skyfall a Spectre. Jsem zvědavý, jestli se Craig i přes svou nechuť hrát Bonda dál objeví i v chystané 25. bondovce. Spectre lze totiž opravdu vnímat jako jakési finále Craigovských bondovek. V každém případě bych byl rád, kdyby se v chystaném filmu přeci jen ještě jednou objevil James Bond s tváří Daniela Craiga. 75% ()

dj.coffee 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejslabší Bondovka. Chvílemi nudné až trapné. Myslím, že by se tento žánr měl už konečně transformovat do moderní podoby (tím mám na mysli zásadnější proměny než to že 007 pije Heineken) a ne stále zkoušet těžit z minulého století :-). ()

departed 

všechny recenze uživatele

Dobrej Bond, ale tak trochu jakoby bez duše. Vše sice šlapalo jak mělo, ale nebylo tam nic extra navíc. Waltz, vzhledem k tomu jak dobrou postavu měl, mi přišel nedostatečně využitej. A Craig se chvílema tvářil, že ho to moc nebaví. Nejvýraznější za celý film mi přišel Bautista, i přestože řekl jedno jediné slovo, ale přesně jako záporákův sidekick působil skvěle - nemluvil, ale dělal. Mendes nic nepokurvil, jen natočil dalšího Bonda. S žádnou přidanou hodnotou. Ale za část s vrtulníkem, honičkou v Rakousku nebo bitce ve vlaku mu patří palec nahoru. Kvalitně odvedená práce. Takže ano, dojmy jsou pozitivní, ale doba Casina Royal je prostě pryč. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že film byl super, ale tou písní to podělali. S odstupem času přicházím ke zjištění, že je tomu zcela naopak. (A ke všemu slabá bondgirl.) ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Je to tak 3 a půl, oproti předchozím Craigovým Bondovkám je Spectre trošku přehnaný, ale najde se zde i pár vtipných scének, které odlehčí. Na Skyfall to nemá, do kina bych na to asi nešel, ale jinak dobrý. James je frajer, kterýmu nevaděj dvě vyvrtaný díry v hlavě... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Měli by konečně vyměnit scenáristy! Jde asi jenom o to vystřídat co nejvíce zajimavých lokací a nějak to "halabala poslepovat" - bez logiky. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama