Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Zajímavosti (57)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 200,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 880,8 mil. (NIRO)
  • James Bond (Daniel Craig) používá telefon od společnosti Sony, konkrétně model Sony Xperia Z5. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. října 2015 v Londýně. (Varan)
  • Ve filmu se vedle nového Astonu Martinu DB10 objevil také klasický Aston Martin DB5. Nejprve ho opravoval Q (Ben Whishaw). Na úplném konci filmu v něm Bond (Daniel Craig) jede s Madeleine (Léa Seydoux). (FIAT 500)
  • Muži, kteří v Rakousku unesli Madeleine (Léa Seydoux), řídili Range Rover Sport SVR. Jako další dvě doprovodná vozidla posloužil Land Rover Defender. Všechny vozy byly upraveny pro jízdu v terénu. (FIAT 500)
  • Skupina Radiohead nahrála píseň "Spectre", která měla zaznít v úvodních titulcích. Píseň však byla odmítnuta, protože byla "příliš temná". Producenti se nakonec rozhodli pro skladbu "Writing's On the Wall" od Sama Smithe. Radiohead později 25. prosince 2015 zveřejnili svou píseň zdarma ke stažení na Soundcloudu. (Gavier)
  • Záporák Hinx (Dave Bautista) použije ve filmu unikátní zbraň Arsenal Firearms 2011 Dueller Prismatic ráže .45 ACP. Zbraň je zajímavá tím, že má dvě hlavně, a tak při každém stisknutí spouště vypálí dvě kulky naráz. (HectorHagman)
  • S příjmením Oberhauser, pod kterým vystupuje Blofeld (Christoph Waltz), jsme se mohli setkat už v povídkové sbírce Iana Fleminga "Chobotnička a Dech života" (1966). Jde o Hanse Oberhausera, horolezeckého a lyžařského instruktora, který měl v péči i studenta Jamese Bonda (Daniel Craig). Hans Oberhauser je otcem Franze Oberhausera a za 2. světové války byl úředníkem gestapa. (džanik)
  • V březnu 2015 se spekulovalo, že o píseň k filmu se postarala zpěvačka Paloma Faith. Ta v březnu opravdu nahrála v relativní tajnosti skladbu v nahrávacím studiu v Los Angeles, krátce poté, co se stala nejlepší britskou zpěvačkou roku na Brit Awards. Faith se netajila tím, že by píseň pro bondovku ráda nazpívala. Nakonec v rozhovoru prozradila, že ji kontaktovali sami tvůrci filmu, aby jí řekli, že píseň zpívat nebude. Onou tajně nahranou skladbou, jak se později ukázalo, byla píseň "The Crazy Ones" k filmu Už teď mi chybíš (2015) s Drew Barrymore a Toni Collette. (Patw)
  • Úvodní mexická scéna sice na první pohled vypadá jako jeden nepřerušovaný záběr, ale není tomu tak. Kameraman Hoyte van Hoytema řekl, že natočit scénu v jednom kuse nebylo možné. Výsledného dojmu docílil spojením několika dlouhých záběrů pomocí stíraček použitých v ten pravý moment a s přispěním malého množství CGI. (Snake.Charmer)
  • Snímek vytvořil nový světový rekord pro největší filmovou explozi. Bylo při ní použito 8 418 litrů petroleje a 33 kilogramů práškové výbušniny, což je ekvivalent 68,47 tuny TNT. Výbuch trval více než 7,5 sekundy. Oficiálním držitelem rekordu v Guinessově knize je Chris Corbould, který měl na starosti speciální efekty. (Ainy)
  • Auto, ve kterém Hinx (Dave Bautista) pronásleduje v Římě Jamese Bonda (Daniel Craig), je Jaguar C-X75. Prototyp byl představen poprvé v roce 2010 na autosalonu v Paříži. Bond jezdí vozem Aston Martin DB10, který byl zhotoven pouze pro tento film. (Wentyl)
  • Bond (Daniel Craig) střílel z československého samopalu vz. 58 compact, který nosila většina záporáků v tajné pouštní základně. Tentýž samopal byl také k vidění ve scénách z Tangeru. (FullHaDes)
  • První klapka padla 8. prosince 2014 v britských Pinewood Studios. (hippyman)
  • U příležitosti uvedení bondovky Spectre do kin připravila francouzská skupina France Télévision speciální kanál, který deset dnů vysílal jen filmy s agentem 007. (hippyman)
  • Pro 24. bondovku je oficiální vodkou polská značka Belvedere. (hippyman)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama