Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Zajímavosti (57)

Na nože: Glass Onion (2022)

  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)

Není čas zemřít (2021)

  • Poté, co Bond (Daniel Craig) na konci Spectre (2015) odjel do západu slunce s Madeleine Swann (Léa Seydoux), nikdo nepochyboval, že svůj Aston Martin DB5 bude řídit i v Není čas zemřít. Režisér Cary Joji Fukunaga ale potutelně upozorňuje, že s DB5 to není jen tak. „Q ji v průběhu Spectre poupravil, ale zatím jste neviděli, jak. A tak jsme si mohli pohrát.“ Za úpravy auta je zodpovědný Chris Corbould, vedoucí zvláštní efekty bondovek už od Špiona, který mě miloval. „Hrozně jsem si užil vrátit DB5 zpět do plné zbroje,“ libuje si. „Řešili jsme, jestli se vrátit ke klasickým hračkám z Goldfingera a Cary si přál malý update.“ Mezi udělátky Aston Martina, kterým předcházel pečlivý tvůrčí výběr, tedy nyní nechybí drony. Na natáčení se prohánělo celkem osm aut – dvě sériovky a šest modifikací s bezpečnostní klecí a hasičským zařízením. Po ulicích Matery se v nich svezl bývalý britský šampion rally Mark Higins. „Když jsme dotočili, z okolních střech, oken a balkonů se ozval aplaus jak v divadle. Bylo to super,“ vzpomíná Corbould s úsměvem. (MatyM)

Skyfall (2012)

  • Každý dosavadní snímek o Jamesi Bondovi se natáčel na film. Skyfall byl první bondovkou, která se točila digitálně. Následující díly Spectre (2015) a Není čas zemřít (2021) se ale opět natáčely na film. (ČSFD)

Lída Baarová (2016)

  • Zájem o uvedení tohoto filmu v českých kinech (180 kin) předčil i bondovku Spectre (140 kin). [Zdroj: deník METRO, Unie filmových distributorů] (hippyman)

Není čas zemřít (2021)

  • Přestože Skyfall (2012) byl natočen digitálně a zvěsti říkaly, že následující Bondovky budou již točeny pouze digitálně, byl tento díl nasnímán, jako předchozí Spectre (2015), na 35mm film. (Lucasion)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama