Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý trestný právnik Jack Irish (Guy Pearce) sa snaží usporiadať si život, a preto vykonáva najrôznejšie zamestnania. Stáva sa vyšetrovateľom na polovičný úväzok, pracovníkom daňového úradu, stolárskym učňom, stávkarom a hľadačom tých, ktorí nechcú byť nájdení, či už sú to mŕtvi alebo živí. Keď ho jeden z jeho bývalých klientov požiada o pomoc, odmietne ho. Krátko nato však chlapík záhadným spôsobom zomrie a táto skutočnosť Jacka prinúti oživiť svoju temnú minulosť, o ktorej veril, že ju navždy zanechal za sebou. (Incantator)

(více)

Recenze (7)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná televízna kriminálka. Zápletka je tradičná korporátno-politická konšpirácia, nič objavné, ale celé je to dobre vystavané, pekne to odsýpa, aj hláška sa sem-tam urodí, Guy Pearce je výborný, jeho baroví kamoši ešte lepší a je to dosť drsné s hnusnými mŕtvolami, ostrými dialógmi a nečakane akčným finále. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě baví. Jack Irish je solidně postavený právník, ale když mu jeden z jeho bývalých nespokojených klientů zavraždí manželku, Jack svou praxi opouští a stává se vymahačem dluhům pracujícím často na hraně zákona. Po deseti letech ho kontaktuje další z klientů, který se snaží jacka přesvědčit ke schůzce, ale brzy poté umírá. Jack se na to konto jeho případu začne věnovat a brzy poté zjišťuje, že nic nebylo jak se zdálo a znovuotevřená kauza ho zavádí do vyšších politických pater. Svižně natočené i odlehčené krimi, ve kterém se kecá i střílí a Guy Pearce čas od času vypustí nějakou tu suchou hlášku. K ruce má šmrncovní Martu Dusseldorp, která s ním řeší zamotaný, ale nikoliv překombinovaný případ. Bez scénáristických děr, bez hloupého chování postav. Irishovi osudy budu se zájmem sledovat. 80% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Příjemné televizní detektivce podráží nohy totální průměrnost předlohy. Ničím nepřekvapí. Peter Temple je v Austrálii populární a po přečtení jiné jeho knihy...nechápu proč. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná televizní kriminálka. Pravda, první dvě třetiny se trochu táhly, ale ke konci už se iněco dělo. Dialogy vyvážené, námět smysluplný, jako celek dobré. Za mne 60%. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy a seriály s Jackom Irishom sú vybudované z tých istých postáv podľa veľmi podobnej šablóny, ale... koľkokrát sme už videli Jamesa Bonda v rôznych verziách? Jack, Linda, Charlie, mládežnícke družstvo Fitzroy atď. sú výborné typy a nikdy nesklamú. ()

Reklama

Reklama