Reklama

Reklama

Psycho IV: Začátek

(TV film)
  • USA Psycho IV: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavné série je současně jakýmsi prologem k prvnímu filmu, který v roce 1960 natočil slavný Alfred Hitchcock. Odehrává se v současnosti, kdy už je Norman Bates, muž, který ve svém motelu zabil několik žen, vyléčen a volný. Je dokonce šťastně ženatý a čeká se svou manželkou dítě. Volá do rozhlasové talk show na téma matkovražda a svěří se moderátorce, že před lety zabil svou matku a nyní mu prý nezbývá nic jiného, než zabít znovu. Moderátorka se ho snaží udržet na telefonu a jeho záměr mu rozmluvit. Zpovídá ho a Norman se ve vyprávění dostává až na počátek svého děsivého příběhu. Jak mu zemřel otec, když byl ještě malý, jak ho jako kluka jeho šílená matka mučila a dováděla k zoufalství, a to tak dlouho, až ji nakonec v záchvatu žárlivosti, když si domů přivedla nového milence, zabil stejně jako jeho. Tím však začaly jeho skutečné potíže a v motelu, který zdědil, na to doplatilo životem několik žen. Norman prozradí, že ten, koho se chystá zabít nyní, je jeho milovaná manželka, protože se bojí, aby se s jeho dítětem děsivá historie neopakovala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Né začátek, spíš konec. Ovšem všichni víme, že to mělo skončit dřív. Norman Bates už je mimo a tak raději telefonuje a vše unyle, unyle plyne k nule. Olivia Hussey tomu trošku tu šťávu dodává, ale i té postupem času dochází dech (a to doslova.) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Léta běží a Norman se nám zamiluje,bude otcem a zavolá do radio diskuze na téma sérioví vrazi aby jim vyprávěl svůj příběh.Jediné z pokračování které se nejvíce přiblížilo prvnímu Psychu a kde také Norman zapálí svůj milovaný dům. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Díky skvělé režii Micka Garrise (Critters 2, scénář k Mouše 2) ještě trochu zábavné dílko.Mimochodem-Batesova matka Norma byla docela pohledná. ()

Falko

všechny recenze uživatele

Anthony Perkins - (Norman Bates) +++ Henry Thomas - (Mladý Norman Bates) +++ Olivia Hussey - (Norma Bates) +++ Warren Frost - (Dr. Leo Richmond) +++ John Landis - (Mike Calveccio) +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1960 natočil geniálny režisér Alfred Hitchcock päť hviezdičkový kultový horrorový thriller "Psycho". Po dvadsiatych troch rokoch, v roku 1983, Richard Franklin zrežíroval voľné pokračovanie - "Psycho 2". O tri roky potom sa réžie chopil sám predstaviteľ hlavnej úlohy Anthony Perkins a tak vznikol film "Psycho 3". No a v roku 1990, pod režisérkou taktovkou Micka Garrisa, zahviezdil Perkins v úlohe psychopata Normana Batesa po štvrtý krát. Vo filme "Psycho 4" vyrozprával príbeh o tom ako zabil svoju matku. *** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trpké vyvrcholenie série, ktorá sa nikdy nemala stať sériou. Na televíznej obrazovke a s čudnou chuťou byť prequelom i poslednou kapitolou. Strašne televízne, no stále lepšie ako trápna trojka či nudný remake. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování má své plusy i mínusy. Záleží na každém z vás jaké si z něho odnesete zážitky, ale já osobně jsem byl docela spokojený. Přestože si mnozí myslí, že jde o naprosto zbytečný počin já tento názor nesdílím. Bylo to pro mne důstojné rozloučení Perkinse s jeho životní rolí. Tento vynikající herec bohužel o dva roky později zemřel a sním i Norman Bates. Přestože se později natočil remake původního snímku už to nebylo bez něj prostě ono. A tak poslední scéna z filmu dala jasně najevo, že tato série už měla navždy skončit v ‘‘plamenech‘‘ hororového žánru. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pssst !! Ať nevzbudíš svou matku !!" No, hlavně, ať nevzbudíš Hitche !! Mohl by bejt celkem dost nasranej z toho obracení se v hrobě a dát vám pár přes držku..;) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než příšerná trojka, zejména proto, že sérii zase nečím rozvíjí. Otázkou je, jestli bylo nutné doslovně rozvíjet to, co už bylo předtím řečeno. Není to špatný film, spíš průměrný a divák dostane přesně to, co od toho očekává - prequel s jasným průběhem, ale vůbec nic navíc. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po 3jce jsem toho moc nečekal pravda, ale nakonec se ukázalo, že jsem se příjemně zmýlil. Zkrátka, prequel+sequel zároveň. 2 mouchy,1 ranou:-) Silných 3.5 Doporučuji ost, které sice během prvních pár minut, mohou klamati tělem vy smyslu, jéééé, dyk je to ouplně to stejný jako v 1...hehe. E-e. Není tomu tak. Je to lehce zremixovany původní ost + něco nové hudby. Podobně jako u Predators. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Podobne ako o niečo neskôr v sérii Hannibal sa diváci dočkali aj začiatku vyrozprávania príbehu o Normanovi Batesovi. Dej, ktorý sa odohráva ako telefonát samotného Normana Bates do talkshow v rádiu je prepadákom.Ak by sa príbeh zameral iba na detstvo a rannú dospelosť 15 ročného Normana ( v podaní v tom čase 19 ročného Henryho Thomasa, čo je síce vidieť avšak film sa vďaka tomu v niektorých scénach aspoň vyhol zbytočnému rozruchu, ktoré by obsadenie mladšieho herca určite priniesli ) mohlo to byť podstatne lepšie. Postupný prerod z milého chlapca v masového vraha by bol lepším záverom série ako obrátenie sa Normana vďaka odrazu vlastnej tváre v čepeli kuchynského noža v baránka. Ak by scény z minulosti neboli zvládnuté relatívne dobre tak by výkon moderátorky, Normanovej ženy či samotný záver film posúvali k hranici odpadu, takto to je na hranici 40%. Psycho však nemalo, rovnako ako Krstný otec, pokračovať. Malo byť jednou samostatnou perlou filmového plátna. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po Psychu 3, katastrofě nejhrubšího zrna, snad nemohlo přijít nic horšího. Takže Psycho 4, televizní film, je řemeslně lépe odvedená práce než předchozí katastrofa, Perkins dokonce i líp hraje. Ale úplně mě otrávila blábolivá motivace, kterou má drahý Norman jako záminku pro vražedný comeback - kdo tomuhle dal zelenou, snad v životě neviděl žádný thriller. Prostě, mrkněte na jedničku a už nic dalšího neřešte. :) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Reziser Mick Garris by si zasluzil od Hitchcocka nakopat, vymlatit metlou namocenou v mocovke a este pre istotu navrhujem aj vytat 2 - 3 po papuli hajzlovou kefou. 0 % ()

Reklama

Reklama