Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Saiondži Kósuke postupuje jako policista výš, protože zdárně vyřešil případ zlodějů kol. Pochází z bohaté rodiny, má přítelkyni, je naivní a všemu věří. Jeho úkol v nové práci je dohlížet na Hiracuku Heihačiho, „slušného“ policistu s brilantním mozkem, zda-li náhodou nebere úplatky nebo se nepachtuje se zločinci. Jenomže Hiracuka si se Saiondžim jen hraje a usmívá se na všechny strany. Ale co za tím úsměvem skrývá? (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Trvalo relativně dlouho, než jsem byla schopná nějak skousnout postavy jak Katori Shinga tak Yamapiho. Potom to ale začala být sranda. Jak jsem někde četla někoho poznamenat, tak dějově se od toho moc očekávat nedá a je to vlastně jenom komedie, která náhodou obsahuje i nějaké detektivní prvky. S tímto názorem se z velké části ztotožňuji, protože po detektivní stránce mi některé díly přišly opravdu slabé. Takže nakonec to opravdu stojí jenom na hlavních dvou detektivech. Za vidění to určitě stojí, alespoň co se prvního dílu týče. Ty ostatní se tolik neliší, takže už podle toho prvního se dá odhadnout, jestli se bude seriál líbit. Já osobně z něj byla mírně rozpolcená, ale určitě se na mém hodnocení odráží i to, jak dlouho jsem musela čekat, až budou jednotlivé epizody přeložené. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

I když jsem byl díky recenzím varován, že tenhle seriál je spíše komedií s detektivní zápletkou, tak můj první dojem byl – No, potěš koště! S takhle laděnou záležitostí si asi nesednu. Přesto jsem tomu dal šanci, i když mně tenhle typ humoru moc neoslovuje. V půlce prvního dílu jsem to chtěl vzdát. Saiondži Kósuke mě vytáčel svým smíchem i naivitou, kterou bych spíš přejmenoval na blbost. Přesto jsem si po prvním díle pustil díl další. Nevím, asi jsem chtěl dát vyšetřovatelskému duu šanci ukázat, jestli na mě zapůsobí jejich chemie, či je stáhne ke dnu (ne)humorná stránka příběhu.*** V průběhu sledování jednotlivých případů mě x-krát napadlo, proč jen byl vybrán zrovna Saiondži, aby na Hiracuku dohlížel. To nebyl nikdo vhodnější? Též mě iritovalo neustálé podivné zdravení Kanedy a jeho týmu, to prohýbání páteře a vystrkování zadku jsem vážně nepobíral. Přes všechny výhrady jsem si ale vždy pustil další díl. Ne, že by se z toho stal hit století, ale rádoby vtipnost byla eliminována (když nepočítám Hiracukiho škleb) a ústřední dvojici to celkem klapalo. Na téma detektivních zápletek pomlčím. Nejsem na ně totiž kdovíjaký expert, tak posouzení nechám povolanějším.*** I když mě postavy v prvním díle dost iritovaly, tak musím uznat, že prošly jakýmsi vývojem (hlavně Saiondži-san). Též poslední díl diváka někam dovedl. Sice se neztotožňuji se závěrem, ale to je již na posouzení každého z diváků.*** Endingová píseň nebyla špatná, ale byla tím jediným, co mi z hudby utkvělo v hlavě. A propos, víte, jak zní v japonštině Dvořák? (Mám na mysli skladatele Antonína Dvořáka.) Dávejte proto v 7. ep. pozor, protože anglické titulky převzaly japonskou výslovnost.*** A výsledek? I přes všechno nadávání, které si tohle dorama ode mě v prvním díle vyslechlo, dávám 3*. A doporučuji všem přetrpět první díl a zkusit epizodu následující. Bude to jen lepší ;) (7/10) ()

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Tato dorama si mě hned prvním dílem získala na svoji stranu. Mám ráda, když je tam něco nového... a spojení Katori Shingo a Yamashita Tomohisa bylo brilantní. <3 Nejvíc jsem milovala scény, kdy na místě činu se objeví Hiratsuka a jeho: "So no mama, so no mama." :D ()

Reklama

Reklama