Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Díky samotnému začátku ke konci dost předvídatelné, stejně tak je právě začátku škoda, protože navnadil na film o lidech, kteří dokážou číst vzpomínky jiných. Být to sci-fi thriller ve stylu Minority Report a podobných, mohla to být pecka, takhle je to jen průměrná vyšetřovačka. Taissa mi narozdíl od své starší sestry příliš neuhranula, zato Strong tu byl asi největším kladem filmu, hrál výtečně. 50% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Obsazení nalákalo, spolupráce nejschopnějších španělských tvůrců taktéž navnadilo. Film se nese v pořádném mysteriozním duchu po celou dobu, diváka udržuje v napětí a očekávání, co se v následujících momentech stane. Hlavní herecká dvojice funguje jako takový stabilní držák, hlavně oni dva zaručují nadprůměrnou podívanou. Strong to utáhne svým šarmem a charisma, Farmiga svou zajímavou a tajnůstkářskou postavou. Hlavní nápad se dá považovat za originální, práce paměťového detektiva zní fakticky zajímavě. Příběh nabídne pár klišé, ale hlavní zápletka není špatná, scénáristi to taktéž ukočírovali a nevytvořili z toho jeden velký mišmaš. První půlka je skoro až perfektní, ta atmosféra mě pohltila a už nepustila. Druhá půlka méně povedenější, ale rozhodně má co nabídnout. Ke konci filmu možná malinko docházel dech, ten twist na konci nepřekvapil, spíš mě nadchlo, jak to bylo zahrané. Kdo má rád jednoduché thrillery, tak by si měl vybrat něco jiného. Kdo dává na druhou stranu přednost promyšlenějším snímkům sloužícím k zamyšlení si zde přijde na své. Za mě dávám 74 % ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Anička, to zlatíčko s růžičkama v podání Taissy mě až tak nepřesvědčila o svém hereckém umu, ale Mark to rovnal, seč mu síly stačily. Jsem přesvědčená, že kdyby Jorge ten dobrý nápad se čtením vzpomínek trochu víc prohňoucal, tak je to jasná čtyřka. Takhle rozjel víc dějových linií a nějak včas nezabrzdil. Některé vzpomínky (SPOILER: např. návštěva jeho nadřízeného v domě Anny, když byla ještě dítětem. KONEC SPOILERU) byly zcela nadbytečné a děj tak byl příliš rozkouskován, škoda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pamäťový detektív má ťažké remeslo, špárať sa v spomienkach a mysliach ľudí nie je žiadna sranda a tak ako sa hovorí, že príde na psa mráz, prišlo aj na Johna, už aj tak dosť traumatizovaného spomienkami na vlastnú minulosť. Anna sa ukáže byť tvrdší oriešok ako si spočiatku všetci mysleli... Nebolo to zlé, ale ani som nehíkal od nadšenia. Najväčší problém vidím v plytkej dejovej linke, navyše zbytočne predimenzovanej. Od tohto námetu tiež očakávam lepšiu mysterióznu atmosféru, ktorá diváka hneď od začiatku pekne usadí, pričom sa do hlavy zavŕta množstvo nevysvetlených otázok, ktoré postupom času naberajú na intenzite a na pocite tajomna. V tomto smere však snímok neponúka žiaden zázrak. Čo sa týka Taissy, no, má ešte čo doháňať aby sa aspoň trocha priblížila svojej známejšej sestre. Po všetkých stránkach priemerný snímok. 60/100 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller, který bohužel není příliš známý, což je škoda, neboť jde v rámci žánru o vážně vydařenou podívanou, která prakticky funguje ve všech směrech. Nicméně, v první řadě musím zmínit určitě vcelku originální zápletku, paměťový detektivové, alespoň co já vím, tu ještě nebyli, film má navíc hned od úvodu i slušné tempo, napětí je zde poctivě a hlavně funkčně budováno, atmosféra, provázána s perfektním stylovým vizuálem, je více než přesvědčivá a i postupná gradace až do nečekané pointy je velice působivá. Konkrétněji ještě k té pointě, ta mě sice vážně zaujala a překvapila, nicméně, s něčím takovým jsem se nesetkal poprvé, ale opakuji, toto vyústění mě naprosto uspokojilo a bavilo. Další předností Mindscape je jinak samozřejmě i obsazení, kterému vévodí ústřední duo, charismatický a přesvědčivý Mark Strong a správně podivná Taissa Farmiga, ze které jde i přes její dívčí křehkost nefalšovaný strach a respekt a ti dva tu spolu rozehráli skutečně záživnou, nepředvídatelnou hru, kde si nemůže být nikdo ničím jistý. Já jsem si zkrátka tento téměř až komorní thriller upřímně užil, za strhující pecku se to sice tedy asi vážně nedá považovat, v rámci žánru ale není co řešit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama