Reklama

Reklama

Marinka

(amatérský film)
Krátkometrážní / Poetický
Česko, 2012, 37 min

Obsahy(1)

Příběh nenaplněné lásky volně na motivy Karla Hynka Máchy. Hynek (Matouš Ruml) pochybuje o sobě a uzavírá se před ostatními. Píše básně. Má vlastní svět, který si vytvořil, aby nebyl sám. Do života mu vstoupí Marinka (Sarah Haváčová). Jejich přátelství postupně přeroste v lásku. Jenže závazek daný rodině jej nutí odjet do zahraničí a Marinku opustit aniž by jí vyznal své city. Bude se ale moci k Marince vrátit nebo život opět zamíchá kartami a vyšle Hynka jiným směrem? Marinka, film o samotě a lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus o filmovou poezii nejvíc skřípe, když se v něm objeví hrdinčin otec. Škoda, že autor nepřemluvil ještě třetího herce, protože chybělo málo, a dal bych o hvězdičku víc. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, na amatérský film opravdu fajn práce, i když místy trochu zdlouhavé a vleklé. Matouš je samozřejmě i lyrický herec, konečně to zde mohl předvést. I jeho titulní partnerka působí velmi profesionálně. Škoda, že otce hrál nějaký ochotník, ono by to totiž stačilo trochu postříhat, vyměnit otce, trochu možná ještě máknout na zvuku a šup s tím do televize. Scénář, kamera i režie je totiž na velmi dobré úrovni !!! ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé na úkor kvality. Chápu, že v roce 2012 ještě spoustu lidí nemělo k dispozici lepší technické vybavení, a tak ho ani nekomentuji. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a mít větší odvahu v postprodukci. Režisér zde neuhlídal tempo. ()

MoniqueR 

všechny recenze uživatele

Nádherné herecké výkony a citlivá režie. Krásná, originální a současná adaptace. Překrásná autentická a přirozená kamera, lahodící hudba a ideální stopáž. Moje dívčí srdce zaplesalo a posmutnělo zároveň. Dávám 5 hvězd za krásný umělecký prožitek. A pro ty, co hodnotí podprůměrně mám jasný vzkaz. Proč koukáte na něco co není látka pro vás. To je film pro milovníky klasiky, romantiky, poezie, prostě poetické životní krásy. ()

Reklama

Reklama