Reklama

Reklama

White Line

všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2012, 50 min

Obsahy(1)

Když se dá banda nejlepších freeriderů dohromady, znamená to jediné: kvalitní podívaná a nádherné záběry. Toho se rozhodl využít kameraman Tomáš Galásek, který oslovil české freeridové špičky. Slovo dalo slovo a nový projekt je na světě. Jeho cílem je vytvoření unikátního freeridového videa, které, ač předně o freeridovém lyžování, nezůstane jenom u něj a pokusí se nahlédnout i na životní cestu jednotlivých jezdců, kterou si každý z těchto riderů tvoří tu svou lajnu i mimo hory, v běžném životě. Tento freeridový film se natáčel dva roky (2010-2012) a představí Simonu Hrstkovou, Marka Macháčka, Jiřího Lauseckera a mladé freeridové nadšence, alias „kluky z Řeky“ (Petr Milerski, Lukáš Bílko, Lukáš Niemczyk, David Sztefek). (Filmový festival zimních sportů)

(více)

Recenze (8)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zpracované, pěkné záběry a hodně dobrá hudba, ovšem pro mě osobně spíše nic neříkající dokument. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Klip, z jěhož střihu a délky mě bolely oči. Místy mi podání pohnutek "svobodomyslných lyžařů" přišlo strojené. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Skvělý film a záběry porovnatelné s cizí produkcí. S tím rozdílem, že má českou výslovnost a typické české výrazy. :) Láska k horám, freeridu, sněhu, respekt k horám. Shlédnuto v rámci Filmového festivalu zimních sportů (FFZS) Krnov 2012. ()

campix 

všechny recenze uživatele

White line je taková česká odpověď na zahraniční dokumenty jako Art of Flight a jemu podobné. Rozhodně sice nedosahuje jejich kvalit, ale je to celkově hodně sympatický počin. Některé záběry jsou téměř srovnatelné s daleko kvalitnějšími dokumenty a díky tomu, že stopáž je celkem rozumná, tak se docela i pobavíte. Některé výpovědi ''volnomyšlenkářských'' freeriderů jsou sice více než úsměvné, ale dokresluje to náladu, která obklopuje tyto sportovní odvětví. Sympatický počin, ale ke svým větším zahraničním bratříčkům má hodně daleko. ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

Výborný film z české produkce, který skutečně vystihuje popis, který se objevuje v jeho úvodu: Toto je film o lásce, ale není to love story. Sledujeme příběhy několika lidí, kteří odlišným způsobem vyjadřují svou životní náklonnost k láskám s názvy hory, sníh, freeride, lyže, white line. Je úplně jedno, zda zrovna přespáváte v **** hotelu, odpočíváte ve wellness a pijete drahou kávu, nebo spíte ve staré dodávce, odpočíváte v horském prameni a hlavu si myjete zásadně plzeňskou 12°. Pokud jste na vrcholu hory, boty máte zapnuté ve vázání a jen už se nahnout dolů z kopce, ta láska je stejná. A právě tuto zásadu film White Line skvěle ukazuje. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální stránka tohoto dokumentu až dech vyráží. Široké spektrum kvalitních záběrů a k tomu odpovídající hudba. Videoklip, který trvá 50 minut a neřeší pouze samotný sport, ale i spektrum lidí, kteří ho dělají (vč. jejich pohnutek). Když si vezmu, že se jedná o dokument český, tak dávám plný počet. ()

Reklama

Reklama