Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život mladé Pike býval nekončící barevná párty, ale jednoho dne drogový večírek skončil a ona teď opouští vězení s osmiměsíční dcerkou v kočárku. Přes zdi sociálního bytu se ozývá řev a brzy se v jejím novém životě objeví dva muži z minulosti: bývalý přítel Lalli ji vtahuje zpět do spirály destrukce a násilí a nekonvenční policista inspektor Elias Kaski nabízí pomocnou ruku. (Febiofest)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že dlouho jsem se nesetkal s nějakým solidně depresivním skandinávským filmem, tudíž mi 8-ball v tomhle ohledu udělal docela radost. Tak nějak jsem sice tušil, do čeho jdu, ale jak jsem si ze začátku filmu hověl na gauči v poloze ležícího střelce, deprese a stres proudící skrz mým tělem mi to od půlky filmu nedala a musel jsem si na něj vysloveně sednout. To, co se totiž ze začátku rozjíždělo poměrně nevinně, nakonec mělo docela šílenej dojezd. A musím se přiznat, že u některých scén to bylo fakt hodně náročný. Nebejt toho závěru, asi bych dal čtyři hvězdy. Závěr nicméně ukázal, jak to vypadá, když se spojí finská depka + brutální zimní finské počasí a komisař jak z francouzskejch kriminálek ze sedmdesátejch let. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„UŽ NIKDY NEUDĚLÁM CHYBU…“ /// Pike je venku z lochu a jako bonus si nese vosmiměsíční dceru. Tak jakej život tam na tebe čeká, ty bejvalá(?) smažko? Sociální drama, který neukazuje pohádkovou cestu za polepšením a je dost drsný na to, aby to nebylo pravdivý (vo čemž jistě nikdo nepochybuje). Navíc miluju ženy, co se nebojej vzít svůj osud pevně do ponožky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu něco pustit holkám na vodvykačce. 2.) Vod třinácti tráva, pák píchání za pár gramů… zajímá mě, co bude následovat. 3.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej a odpornej film z "drogovýho prostředí" ... Nebo spíš ze společnosti pouličních nízkejch grázlů, co se navzájem vojebávaj, obchodujeou se sračkama, jsou imrvére sjetý "tvrdým" a hlavní hrdinka s malým miminem, která chce přestat a dát si život dokupy, uprostřed toho všeho ... Ovšem její pro ženy, zvlášť ženy geneticky zatížené sklonem k závislostem, typická závislost na zrovna tom nejhorším grázlovi ze všech, ji postupně potápí zpět... Finále je hodně drsný, napínavý a nepříjemný ... ještě že pár těch "dobrých=vychcaných" poldů existuje ... (po tomhle si fakt asi hodně dlouho nic nedám ...). Chvílemi film na zblití ... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Drogy? Styl filmu drsnej, (vlastně ve své podstatě depresivní). Je mi líto, ale nic pozitivního v téhle psychopaticko-feťácké kriminálce nevidím. Nic lepšího se už uštrikovat asi nedá. Tak tohle téma se v rámci vyprávění jenom notoricky opakuje, tak to prostě je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, ako ťažké je zbaviť sa svojich feťáckych kamarátov a starého života... Čo ja viem, čakal som niečo lepšie, celý príbeh si plynul len tak sám pre seba podľa osvedčenej šablóny. Svetielko nádeje na konci tunela niekomu vyhovuje, aj mne priznám sa, avšak mohlo to byť jasnejšie spracované. Sú momenty vo filme, ktoré sa zlievajú do jedného chaosu a bordelu, hlavne čo sa týka práce tých dvoch policajtov. Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto mozaika asi nebude úplne najlepšou sociálnou drámou, ale zase sa odohráva niekde úplne inde, ako sme zvyknutí (túlať sa zase ulicami LA, Londýna, atď. by už nudilo). Fínska zima tejto depke nesmierne pomáha, ani sa niet čo čudovať, že niektoré živly dávajú prednosť drogám. Tu už k zlepšeniu nálady ani alkohol nepomôže. Čo skutočne pomôže, to je rodina a starostlivosť o vlastné dieťa. Je však možné sa zbaviť minulosti a čo je vlastne už minulosť? No proste originálne to nie je, ale film beriem ako úvahu nad postavením štatútu rodiny v modernej (postmodernej / hyperpostpostmodernej) spoločnosti dneška. Ono v prdeli nemusíte byť iba ak ste na drogách, stačí si posrať vlastný život "konvenčnejšími" prostriedkami. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aku nám zase naservíroval chladné Fínsko aj s trochou nádeje. Príbeh z prostredia drog o tom, ako vyliečený feťák nechce do toho zase spadnúť, ale prostredie a partia tomu moc nepomáhajú. Možno sme to už niekde videli, ale je to dobre natočené a herci sú fakt sympaťáci ... hlavne Lalli, ten ma bavil nesmierne. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 - Finsko. Další pořádná nálož od finského filmového boha Aku Louhimiese. V ČR se ochladilo a já jsem odcestoval na služební cestu do Helsinek, kde je zase hlouběji pod nulou, všude kolem sníh a náledí. A já pošetilec jsem si objednal ještě nejchladnější hotel ve městě, neboť předtím budova složila jako věznice. Co jiného si pustit než finskou depku, ať to má tu správnou symboliku, Necítil jsem se příjemně ani jednu jedinou minutu, Jessica Grabowsky je velmi pěkná a o to víc mě zasáhlo, jak si svůj život ničí, hraje jako z partesu. Eero Aho mě zaujal už v Rozkaze, opět nezklamal a předvádí brilantně odpudivý výkon. Jediná postava, která mi nesedla, byl ubrečený a nemotorný policista, myslím, že bych tu postavu mohl směle označit za zbytečnou. Silný zážitek - asi už třetí sociální drama v řadě, v zájmu zachování duševní integrity si musím pustit nějaký lehčí žánr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mrazivé a místy až brutální sociální drama. Takhle to umí jenom na Severu. Louhimies už mě dostal svým Rozkazem a tady postoupil, podle mě, ještě o stupínek nahoru. No a ten konec............já chápu, že na většinu lidí nepůsobil příliš uvěřitelně, ale já jsem po všech těch peripetiích hlavním hrdinům přál, ať to svoje světlo na konci tunelu najdou, takže jsem byl, i přes tu přeslazenost, docela spokojen. 85% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nechutný film, z kterého se vám chce místy zvracet. Nenechte splést, tohle není negativní hodnocení. Dlouho jsem neviděl tak dobře vyjádřenou drogovou destrukci. Autentické herecké výkony, kvalitní režie, akorát na to nekoukejte před spaním. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně těžkotonážní nářez a smutná podívaná.. Půvabná mladá dívka, co sklouzla po šikmé ploše a snaží se vrátit do života, zejména kvůli maličké dcerce, kterou miluje.. Příběh je strhující a žalostný, herecký ansámbl skvělý, Jessica Grabowsky fantastická a Eero Aho opět charismatický a ve své roli naprosto zničující.. Závěr potěšil.. ()

vercza 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních severských filmů a hned jsem mu přišla na chuť. Seveřani mají prostě "koule". Viděno na FebioFestu 2014 ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Policajt a terapeut, kterej netrpěl konfliktem zajmů, a smažky "léčil" efektivně, tvrdě a netradičně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typický severský chlad prenesený na plátno. Tentokrát o mladučkej Pike, ktorá sa snaží svoj život po páde na dno dostať späť do normálnych koľají. To by ju však nemohla prenasledovať minulosť v podobe jej narkomanských kamošov, ktorým je očividne Pikina snaha úplne ľahostajná. Základ filmu fajn, ale po dejovej stránke nič výnimočné. Čakal som od toho významnejšie zvraty v deji... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý drámo o jedný vyléčený feťačce, která vyleze z basy s harantem, kterého tam vychovávala a chce se znovu adaptovat do společnosti. To se ji sice ze začátku daří, ale pak znovu potkává starou partu a smrtelná jízda o "čistý" život začíná. Kdo vyhraje? Stará láska a drogy nebo holčička Alexandra a nový život? 40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Typickej evropskej festivalovej film,kterej mě utvrdil v tom,že sem prostě hlavně mainstraimovej divák.Na první hodinu si nestěžuju,protože sem pořád čekal,co se stane.Byl fakt hnus sledovat ty špinavý byty s fetkama,blijou,potácej se,mumlaj,hrůza.Jenže asi sem to čekal trochu jinak,a o to větší bylo moje zklamání.Druhá půlka byla ještě pomalejší,asi pětkrát sem chtěl film posunout,ale vydržel sem.Konec jak z růžovky.Seveřani uměj točit,ale skoro vždycky to neni žádnej námrd,ale spíš podobně rozplizlá prcguma na stropě.40%. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepobral naprosto zbytečnou účast postavy mladého policisty a už vůbec jsem nepochopil, proč jsme se museli dívat na to, jak se mu rozpadá manželství. Našlo se pár scén, které mi vyzněli trochu trapně, ale nic hrozného, a to budou jediné věci, které tento špinavý a ponurý sever od výborného krapec sráží. Jessica Grabowsky velice zajímavý typ ženské, která je krásná, i když se snaží o opak a šlebí se jak opica - alespoň co se tohoto filmu týče... z profilu hotovou bohyní, krásnější jsem neviděl. Rád bych ji viděl v brzké době v nějakém novém filmu, tentokrát pro změnu třeba jako kriminalistku na protidrogovém. ()

koog 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých severských oblíbenců Aku Louhimies opět nezklamal. Perfektně zpracované, syrové sociální drama, které jako obvykle jde až pěkně na dřeň a nebojí se ničeho. Čekala jsem jiný konec, ale panu režisérovi byla v minulosti často vytýkána přílišná krutost, takže... [FebioFest 2014] ()

Reklama

Reklama