Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

Dorehay

Dorehay (hodnocení, recenze)

Merengues9

Mám to taky tak. Byl jsem v kině dvakrát, pokaždé mě to bavilo. Jasný, je to obšlehlá čtyřka v novém hávu, ale jako samostatný film epizoda funguje, alespoň pro mě. Zároveň předhodila perspektivní věci, kolem kterých se mohl vytvořit zajímavý příběh (Snoke, Ben Solo, co se stalo s Lukem, původ Rey), bohužel to dopadlo tak, jak dopadlo. Což ovšem není chyba sedmičky, ale dalších dílů, které s oním materiálem nevařily dále, ale vyhodily je do koše.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SONITA

Ne každému záleží na originalitě, ať už větší nebo menší. A zrovna kinematografie je ve své dlouhé historii plná ne zcela originálních děl, které si ale i přesto získaly oblibu mnoha diváků a kritiků.

Mě se třeba lehce okopírovaný děj epizody IV taky úplně nepozdává, ale film jako celek si přesto spíše užiju, protože je tam spousta fajn věcí a faktorů, které mě baví a které si užiju.

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

SONITA

Ja to bral tak, ze me zajimalo co se stalo s oblibenyma hrdinama, hlavne s Lukem a to ze je dalsi dalsi hvezda smrti jsem ignoroval jelikoz me to cele bavilo. To ze to nakonec cele dopadlo tak tragicky je uz vec druha. 

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Skanor

No keď som ja odchádzala z kina cítila som obrovskú zlosť a neverila som tomu že niekto dokáže natočiť nudnejšiu a tuctovejšiu epizódu SW. A najhoršie na tom je koľko divákov to žralo a pritom celé sa to vezie iba na vykradnutých nápadoch ktoré posvätila NOSTALGIA !! Drvivá väčšina ľudí si to nepozrie viac ako 5 krát a zrazu pochopia že sa dívajú iba na inak natočenú Novú nádej a potom im to konečne dôjde že tie epizódy ( 7,8,9 ) sú pre ságu totálne zbytočné !!! 

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Merengues9

A samotný fakt že táto epizóda je totálne neoriginálna akože nevadí ?? Nefunguje to ani ako samostatný film !!! Jar Jar Abrams to proste celé zničil.

na příspěvěk reagoval Merengues9, Jakkob

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Skanor

Ja kdyz jsem vysel z kina tak jsem byl nepokryte nadseny. Podruhe tez. Tohle neni spatny jako samostatny film, ale cela nova trilogie stoji za neskutecny hovno. 

na příspěvěk reagoval SONITA, Dorehay

Skanor

Skanor (hodnocení, recenze)

Když jsem viděl poprvé v kině, docela jsem byl spokojený a pravděpodobně jsem byl jako většina "nenáročný divák", kterému nesmysly, které kazily celou ságu a logické chyby, nesmyslné události, které si protiřečí mi asi nevadily. Zaráží mne ale, kolik rádoby kritiků a expertů dokážou neironicky tomuto dát více než 3*, dokonce někteří 5?!

Asi se na to každý dívá jinak, když je někdo fanda Star Wars, a když to pro někoho jiného je jen jeden z tisíců příběhů, které na filmovém plátně viděli, ale pak se podíváte na hodnocení originální ságy a prequelů a tito stejní "experti" dají o mnoho nižší hodnocení!

Jen se tady potvrzuje že ČSFD, i když si hraje na uživatelský web, je jen pro elitáře, kteří možná splní nesmyslný kvíz, aby mohli psát recenze, ale jinak ví úplné prd. Bohužel tohle se týká většiny kteří mají takzvaně "nejvíce bodů" a proto jsou všude vidět...

na příspěvěk reagoval Merengues9, SONITA

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

frajcz

já proti retconům z principu nic nemám. dobrý retcon umí záplatovat ošklivou díru v kontinuitě a tak to má být. špatný retcon ale udělá vedle novou a ještě větší díru. tak nezbývá než si přát co nejméně těch špatných a co nejvíce těch dobrých :)

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Eodeon

samozřejmě, máte pravdu, já se spíš divím, že jsem si to neuvědomil, že ve čtyřce není, když jsem tu zajímavost psal. a co se týče snoka, tak ten by údajně měl mít vlastní vůli a myslet si, že on je ten puppet master, samozřejmě to má spoustu děr a nedává to smysl, ale pochybuju, že se v nejbližší době dočkáme nějakého lepšího vysvětlení. retcony se ve star wars dějí už od originálů a vypadá to, že budou tuhle galaxii sužovat ještě hodně dlouho.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

frajcz

nemohu to vyloučit, ale zdá se mi to pochybní. tak či tak, pokud je tam jeho hlas naroubovaný způsobem, jakým je tam například naroubovaný Alec Guiness, tady smixovaný do podoby, ve které se pomalu nedá rozlišit, aby vyslovil jedno slovo, které je zcela na prahu slyšitelnosti, tak řešíme největší kravinu, která se v téhle diskuzi zatím řešila, a to je teda, panečku, hodně co říct.

na příspěvěk reagoval frajcz

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Merengues9

což je ale nesmysl, protože se projevuje úplně jinak. proto je ten retcon také tak nepřesvědčivý. leda by to byl nějaký podřízený, který plní jeho vůli a vyčkává jeho návratu, ale proč by to dělal, když má příležitost se moci chopit sám. leda snad nějaká pojistka v dna, pokud tedy máme věřit tomu, že jde o uměle vypěstovaného tvora.

na příspěvěk reagoval Merengues9

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Eodeon

výkřik ze trojky určitě retcon není, ta zvuková stopa tam je a ano, je mi znám, vím, že tu přítomný není, ale tím, že je tu slyšet jeho hlas a ve čtyřce ani to ne, tak se rozhodně nejedná o první díl, kde se nevyskytuje, moje zajímavost je prostě blbě a divím se, že tu visí už tak dlouho.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

frajcz

což je všechno retcon. navíc krajně nepřesvědčivý. význam slova "přítomný" je ti znám? :)

na příspěvěk reagoval frajcz

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Eodeon

nikoliv a yoshi není tak daleko od pravdy, je zde slyšet palpatinův výkřik ze třetí epizody a taky se zde vyskytuje jeho vnouče, ve čtvrté epizodě je pouze zmíněn.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Yoshitsune

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

zašnu nad tím, jak byla moje zajímavost schválena, ačkoliv je mylná, napsal jsem ji před několika lety a píši tam, že je toto první díl, ve kterém se neobjevuje palpouš, přitom v tomto díle je více přítomný, než třeba ve čtvrté epizodě. hanba tomu, kdo to schvaloval!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Merengues9

RINGOCZ

RINGOCZ (hodnocení, recenze)

Update December 20, 2020: Dobry shrnuti soucasny situace kolem znacky Star Wars a nejaky zakulisni informace o tom, ze po uspechu Mandaloriana ma studio v planu nenapadne "zapomenout" na sequel trilogii tak, aby nebyla povazovana za canon.

 

“After The Mandalorian, Kathleen Kennedy’s STAR WARS failure is complete”

 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=QrUb57gd6dE&fbclid=IwAR08v8Tndxs1e6P8wWSy6HLBKR1039uOEePVwhgMgaZCDxb83BGYxbE85oQ

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Sethlans

Je tam pouze jeho hlas, ve scéně, kdy se Rey poprvé dotkne světelného meče a má tu vizi, tak jsou slyšet dva hlasy...jeden patří Yodovi a jeden Obi Wanovi...říká něco jako "these are your first steps...". namluvil to Ewan a v českém dabingu, ač nepotvrzeno, ale nesjspíš Saša Rašilov.

Sethlans

Sethlans (hodnocení, recenze)

Sakra,kde a kdy se tam objevil Ewan McGregor? To že Craig hrál stormtroopera vím,Pegga též,ale Ewana jsem prostě nezjistil :/

na příspěvěk reagoval Šimpy

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Dobre to tvoje vysvetlenie ešte celkom beriem pretože fajn bolo vidieť že Luke už není tým istým človekom ktorým bol v Návrate Jediho. OK vzdal to lebo jednoducho to chcel vzdať OK to beriem.

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Ale veď v Rogue one si tiež nemal žiaden lightsaber duel a napriek tomu bol ten film oveľa lepší ako epizóda VII. Áno je pravda že tie duely sa stali už takmer neodmysliteľnou súčasťou každej epizódy lenže pokiaľ by v závere VII epizódy žiaden nebol tak ja by som to Abramsovi rozhodne nevyčítala.  Radšej tam nemať žiaden súboj ako tam mať taký nezmysel. A ešte k tomu ten súboj bol taký slabý a amatérsky že človek mal pocit ako keby videl choreografiu súbojov zo 70 alebo 80 rokov.  A áno správne si to napísal že v rámci vesmíru epizódy VII to tak funguje. Áno v rámci tej epizódy áno lenže v rámci vesmíru celej ságy to tam proste nesedí. Jedna vec je dokázať odrazu čítať niekomu myšlienky a druhá vec len tak chytiť do rúk svetelný meč a ísť s ním bojovať ako keby to bola iba rutina. Veď napríklad tá scéna v ktorej Maz Kanata podáva Finnovi sv. meč mi prišla totálne nevhodná. Proste len tak hocikomu podám sv. meč nech s ním bojuje ako keby to bolo bežná zbraň ktorú používa každý druhý rebel  ? To je ako keby teraz nejaké 5 ročné decko dostalo defekt na bicykli a ja mu ponúknem svoje auto nech sa prevezie ako keby som už počítala s tým že to decko vie perfektne šoférovať. Proste kde je nejaká úcta alebo rešpekt voči sv. meču ? Veď tá zbraň je predsa unikátna a výnimočná a nielen nejaký bežný blaster. 

Uživatel Šimpy smazal svůj příspěvek.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

SONITA

Netvrdím že závěr VII nedává vzhledem k výcviku Rey vs Kylo smysl, resp. smysl v tradičním SW hledisku. To by nemělo být možné. Ale jelikož už předtím ve filmu bylo ukázáno, že Rey dokáže číst z Kyla myšlenky, tak je jasné, že v rámci "vesmíru epizody VII" už s ním může vést rovnocenný souboj. Neříkám že se mi to líbilo, když ji Kylo jedním chvatem Silou uspal a následně mu dokázala číst myšlenky jako by se nic nedělo, ale v VII to tak funguje. Takže ne, nesouhlasím s tím, ale pokud jsi VII sledovala, tak by ses tolik podivovat neměla. 

A kdyby tam souboj nebyl, tak budou fanoušci nadávat, že na konci není lightsaber duel a Abrams by se mohl jít klouzat. I když je fakt že ten souboj co zakomponoval patří k těm nejslabším v SW, po bok toho z epizody IV a VI (ty jsou silné emocionálně a vyjádřením) a II (ten je prostě špatně udělanej).

na příspěvěk reagoval SONITA

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

SONITA

https://www.youtube.com/watch?v=MyIz3-FYpXc
Jestli myslíš tuhle scénu, tak jak můžeš vidět, Luke Rey porazí. Obrat nastane ve chvíli, kdy se Rey chopí silou lightsaberu. Luke v tu chvíli vzdá myšlenku na boj, protože se zhrozil toho, že se proti němu obrací už druhý student. Jinak co vidím já je Luke, který si Rey dává na špejli s jednou rukou za zádama a boj vzdá z psychologického hlediska.

na příspěvěk reagoval Šimpy, SONITA

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

No dobre OK Kylo bol postrelený a čo sa týka Luka v epizóde VIII tak to mi ako vysvetlíš že ho Rey porazila obyčajnou paličkou ???? Bol azda Luke opitý ???

na příspěvěk reagoval Darth_AK

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Kylo síce bol postrelený lenže v pochode by dokázal silou vôle Rey omráčiť ale uškrtiť a nepopieraj to. Ten súboj tam proste nemal byť a hotovo.

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

SONITA

Porazila týpka, kterýho postřelila wookijská kuš, což je jedna z nejsilnějších palných zbraní SW univeria. Být to zblízka, je po něm. Žádnej div, že ho Rey dala, v tomhle stavu by mu nakopal zadek i Han.

na příspěvěk reagoval SONITA, SONITA, SONITA

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Zasadni to neni a na devitce mi bude na 99,99% vadit stovky jinych veci mnohem zasadneji, nez tahle prkotina, kterou nesmyslne resis. Pro me osobne je radove vetsi stupidita, ze duchove ve SW maji nove telekineticke schopnosti.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Celý čas sa bavíme výhradne o filme. Že máš problém s tým ako sa o ňom bavíme... to už je tvoj problém.

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama