Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 4
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Mateskimos odpad!

všechny recenze uživatele

18+! UPOZORNĚNÍ: Komentář obsahuje vulgarismy a nevhodnou mluvu! Jedná se pouze o názor autora a pokračováním ve čtení souhlasíte s tím, že autora nenahlásíte a ani neobviníte! Tak abych pravdu řekl, tohle pro mě bylo snad největší filmové zklamání! Nechápu, co za totálního čuráka, dokáže z tak skvělý filmový série udělat tak hnusnou, syflem prolezlou sračku?! Obsadit herce za zenitem a pak (ne)herce bez talentu?! Kdyby jste šli v džungli a udělali takovej přešlap, tak nejspíš spadnete do jámy plný lidožravých červů, kteří vás budou pojídat od genitálií. A to by se vám kurva nelíbilo!!! Takovej krok právě udělali tvůrci tohoto filmu, nebo spíš tohoto smradlavýho lejna!! J.J.Abrams se tímto stává totalním údem filmové scény. Údem nakaženým virem, který zaslouží useknout a pohřbít! Nechápu vůbec nic! Nechápu obsazení všech těch kokotů z minulých dílů a už vůbec nechápu mongoloidní hrdinku s hysterickým negrem! Co je to vlastně za film?! Nechápu, proč, když mohli začít něco úplně nového, udělali tuhle sračku? Na mém vztekometru se po shlédnutí tohoto filmu ručička třikrát otočila dokola, urvala se a zmizela kdesi v předaleké galaxii!!! Je to brak! Brak pod úrovní zkurvených Babovřesk! Lituji toho, že jsem se na to těšil, lituji toho, že jsem to viděl a lituji toho, že většina zde přítomných jsou krátkozrací JJmrdi!!! No, už bylo dost vztekání! Mohl bych pokračovat asi do nekonečna, takže si jdu vzít prášky na tlak a depresi, které musím užívat po shlédnutí této kokotiny, a jdu radši ven na vzduch!!! ()

Blablador odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb "Star Wars: Síla se recykluje". Ajajaj. Spoiler nehrozí. Pokud už jste někdy viděli původní filmy, tak v tomhle remake se nic neočekávaného nestane. Původní Star Wars je silný symbol své generace. Jeho restart se nepovedl napoprvé, kdy marketéři rozhodli o zaměření nové trilogie na dětské publikum a nejen žvatlajícím CGI blbem džadžarbinxem z toho udělali nízkoprahovou sračku. Druhý restart se těžce ranil politickou korektností a neoriginalitou. CGI blb byl tentokrát nahrazen nesympatickým afektovaným blbem Boyegou a namísto vývoje postavy Luka/Anakina sledujeme emancipovanou afektovanou blbku Ridleyovou. Oba dokonale naplňují neustále omílaná hollywoodská klišé s povinně černým hrdinou a s povinně silnou, byť nedůvěryhodnou alfasamicí, která opraví Millenium Falcon pinzetou na obočí a vojáky seřeže i pilníkem na nehty. Když už ten neomarxistický feminismus fakt musí být, tak ať je to aspoň na úrovni Charlize Theron z nového Mad Maxe, kde se na to dalo dívat. Hlavní záporák mě zklamal tak, že už to víc ani nejde a Loki z Thora je proti němu arciďábel. Ano, tak ubohé to je. Oslí můstek s Hanem Solem je nakonec to nejlepší z celého filmu, co se herectví týče. Logika děje a celé té mytologie se nějak utopila v marihuanovém hávu nedůslednosti scénaristů. Klonoví vojáci jsou nakonec posbíraní sirotci po galaxii a šéfuje jim neuvěřitelná oplechovaná hlupaňa bez sukně. Hvězda smrti je desetkrát větší s ještě větším kanónem. Chjo! Hlavní záporák musí mít démonickou helmu proto, že v ní inhaluje ventolin a blbostí bije hlavou do zdi (viz. kreténský souboj v lese), jiný důvod nevidím a moc to smrdí kompulzivně obsedantními komixovkami. Patrolující vojáci spouští už tisíckrát omletou a předvídatelnou prchací progresi "Támhle jsou! Pal!", všechno pak začne vybuchovat a dobří "hoši" neohroženě prchají ke svému cíli, znáte to. Tie fightery z toho střílí v zoufalosti raději do písku. Krom toporných herců, klišé a pitomostí si domyslete cca polovinu stopáže akčních scén vykradených z původní trilogie "Červený pět, připraven .... áááááá hořííím". Při finální scéně už jen čekám, aby konečně trefili tu díru, ať můžu jít spát. Ten kdo dá za tohle dvě kila v kině, tak se hned druhý den registruje na warezu. Jednu hvězdu za CGI a Forda. ---UPDATE 2017: Po shlédnutí fantastického "Star Wars:Rogue One" dávám téhle sračce odpad! ()

Artess 

všechny recenze uživatele

Tohle se nemělo stát. Respektive, když už tedy točím nějaké další díly Hvězdných válek, proč nepřídu s něčím novým? Natočit sedmý díl tak, že vykradu převážnou část scénáře z dílu čtvrtého? Takhle se opravdu dobrý film natočit nedá. Upřímně nevím, zač bych tady měl dávat hvězdičky: scénář opsaný a neoriginální; vtipy prázdné a neinteligentní, velmi daleko za úrovní původních Star Wars; hlavní záporná postava je psychologicky naprosto marná (scény "dědečku pomoz mi" mě málem rozbrečely) a jediným pozitivem Fordovi postavy je to, že ve filmu umřela (Kde je Han Solo, jak ho známe - se svým geniálním smyslem pro humor?!). Snad jediné, co bych na filmu pochválil, je hezká představitelka hlavní role Daisy Ridley. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Osobně považuji za nejlepší díl celé SW série Pomstu sithů a nic na tom nezměnil ani tento nejnovější odvar. JJ dokázal parádně oživit Star Trek, hodil ho do moderního hávu a tak se nějak totéž čekalo i u SW. Tady mu to tak nevyšlo, Síla se probouzí je něco jako vývar z bujonu, takže to má nějakou chuť, vůni i vzhled, ale není to ono, protože pořádný vývar má být z masa...Takže bohuže JJ recykluje a recykluje to co už tu bylo, nepřináší nic nového, dokonce nám na plátno vrací i něco starého a to doslova. A to tomu hodně uškodilo, ve vší úctě si myslím, že tahat zpět do hry Hana, Leiu ( na které je vidět při mluvení, že ve svém věku už to dopracovala k umělému chrupu ) , Chewieho a na závěr poněkud obtloustlého Luka, nemělo vůbec smysl. JJ měl mít koule jako u Star Treku , se od původních dílů odstřihnout a začít mnohem a mnohem později s novým příběhem z téhož světa. A s Adamem Driverem to snad ani nemyslel vážně, tak tragický záporák tu dlouho nebyl. To už kritizovaná Skrytá hrozba měla Darth Maula, který byl luxusní a tady? Absolutní slaboch, který vzbuzuje jen soucit a pousmání co je to za břídila a když si sundá masku, tak je to pak odpor, protože takový odporný ksicht by snad člověk nenašel v celé galaxii. Průměrný film za průměrných 60%. ()

Mr.Freeman 

všechny recenze uživatele

Sila sa prebúdza... hm :-) ... vykrádačka ostatných dielov, čo viac k tomu dodať? Prvá polovica super, záver je smiešny. ()

Sunkael 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme rádi a máme pocit, jako bychom byly opět v kině, kdy si to štrádovala stará a původní trilogie. Kouká se na to moc pěkně a když se ukáží staří hrdinové, je to úžasný pocit. Jsou tu ale dva problémy, film natočil Abrams a ten se jako velký fanoušek až příliš držel stylu původní trilogie, takže nevidíme nic nového. Druhý problém je ten, že scénář je reinkarnace Nové Naděje, takže film trochu působí, jako bychom ho už někdy dříve viděly. Škoda, že se nepřišlo s něčím originálním. ()

blazenX 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí zvyšuji o jednu hvězdičku. Ano, příběh je přímočarý s předvídatelný. Ano, film neukázal nic nového a je asi jen drahej start seriálu. Ale film mě prostě bavil. Bavila nová éra plná mladíčků a souboj mezi Řidičem a Generálem. Bavily mě i nové hlavní postavy a ach ta Daisy! :) ()

Ozzycek 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se bál a né že né. Naštěstí to dopadlo téměř dle mých představ. Jo ale nebýt fanouškem SW tak se jedná o pouhou vykrádačku IV dílu, ikdyž bravůrně zpracovanou. ()

timmy321 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč mám rád Star Wars? Hvězdné Války jsou pro mě výbuchem kreativity u lidí, co se to nebáli poslat do světa. Tohle s tím nemám bohužel nic společného. Film těží z minulých dílů a mnohém jim odporuje. Další Hvězda smrti, jak už tu poznamenalo asi milion lidí, nepřináší nic nového. Nová planeta je přírodou i ekonomickou situací podobná Tatooine. Hlavního záporáka hraje Justin Bieber. Strom trooper může používat lejzrový meč. Na Milenium Falconu se střetne klan Asiatů a Rusů. (SW nikdy nebyly rasistické) A určitě spoustu dalších věcí. Nechápu, jak někdo může dát víc než jednu hvězdu. ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

No, No po dlouhém váhaní a skoro jak po roce vyhýbání se jsem konečně shlédl epizodu 7... No, ehh mohlo to být ještě horší... Když to tak vezmu kol a kolem, nejlepší byly scény s Hanem Solem, ten bezkonkurenčně krade všem film. Rey je ne není úplně nesympatická, ale něco ji chybí. Celkový dojem z filmu, je: "Ach jo, proč to nenazvali remake Episody 4 s prohozenými sourozenci?" Celkově dobře udělanej film, ale jaksi se zapomělo na děj. Kamenem úrazu jsou pak záporaci. Glum a a... Ech (Kde je smajlík co vrtí hlavou když ho potřebujete?). Nečekal jsem, že to bude zakomplexovaný fracek kterému by jen prospělo, aby ho někdo prehnul přes koleno a namlatil mu, řemenem. Celkem je zklamání i z anabáze Luka, páč v knihách měl takových padlých učedníků víc a rozchodil to. I když je celkem nasnadě, proč je Kylo tak slabí záporák. Nosí masku. Ve světě Star Wars není nic neobvyklého když má někdo helmu která zakrývá celý obličej, pokud je to voják tak je bezejmený a stejně brzy padne, ale pokud začně více žvanit tak se z něj z devadesáti procent vyklube velkej drsňák. Maska se pak stáva symbolem jako Revan, Jango a Boba Fettovi nebo Vader a to je kamenem úrazu. Vader byl demon, pak mu tu masku v epizodách 1 až 3 sebrali a vyklubal se z něj rozmazlený fracek. No a tady to vše se stačilo odehrát v jedné Epizodě. No nic zítra jdu na Rougue One tak ve skrytu duše doufám, že aspoň to bude slušnej film. Edit tak ho budu muset vidět aspoň ještě jednou, ale u Rougue one to je opačně Slušněj děj, mizerný zpracování. ()

tomasklekner 

všechny recenze uživatele

Má to sílu. Má to SW feeling a má to bez debat i spoustu chyb. Příběh je až moc "inspirovaný" ep IV a částečně i V. Je tam spoustu logických děr, některé se snad vysvětlí v dalších dílech a některé zůstanou v kontextu staré trilogie stále nevysvětlenými. Navíc to má taky poněkud uspěchané tempo (člověk má pocit, jako by se to celé odehrálo v 1-2 dnech). Nicméně přesto všechno je to StarWars a to velmi silné, pro mě kvalitou tak na úrovni Pomsty Sithů. Hlavní hrdinové jsou výborní, jak charaktery, tak herecké výkony. Záporák taky suprový. Tak nějak si představuju Sitha. Obrovská nevyrovnanost, duševní souboj, nebezpečný sám k sobě i okolí, stále balancující na hraně. Jsem moc zvědavý na jeho další vývoj. Kromě toho to má velké množství silných momentů. Rey a setkání s Lukem, Hanova smrt, přílet odboje, Han mluví o Lukovi, vize Rey... Účel to splnilo, potěšilo to nás fanoušky a nechalo to obrovské množství otázek do dalších dílů. Kdo je Snoke? Jaký je původ Rey? Jak se bude příběh vyvíjet. A jak silný je Legendární Luke Skywalker? ()

komaj 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, ale bohužel jsem zklamán. Nějak se to nepovedlo, slabý scénář, výkony herců oscilují nahoru dolů úplně stejně jako dabing. Chybí mi vtáhnutí do filmu, atmosféra prostě není. A ten děj, souhlasím, jak píší ostatní je tragédie, ten kdo to schválil, by zasloužil nakopat do ..... Někdo jen potřeboval asi natočit film, skoda ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Tvrdí se, že je na světě poslední pravý Jedi. Ale to je blbost. Nikomu to neříkejte, ale já jsem taky Jedi. Nedávno nám promítali tu novou epizodu StarWars. A já tomu nevěřil. Já nevěřil, že tohle jsou nové StarWars. Celou dobu jsem před obrazovkou máchal svým světelným mečem, abych je přivolal, ale nepřišly. Tvrdili, že je tam alespoň Han Solo a Leia, ale já viděl jenom nějaký starý lidi, který byli spíš z nějaký telenovely. Han Sola jsem tam neviděl, to bych si všim! Pak tam lítali nějaký další lidi, který se většinou do StarWarsů ani moc nehodili a hledali posledního Jediho. Ale on není poslední! Ještě jsem tu já! Mé umění je opravdu mocné a ... né paní doktorko, neberte mi ten světelný meč, dal jsem za něj 120 korun v Tescu! To už je večerka? Ach jo... ()

DarthHuzeCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud vám prequels přišly špatné, věřtě, že tohle je horší. Když si k tomu vzpomenu, že TOHLE je teď canon místo Expanded Universe, chce se mi skoro brečet. ()

Baal_Volturi odpad!

všechny recenze uživatele

Tuto epizodu považuji za totální zprznění celé ságy. Možná by se to dalo pochopit kdyby byl Luke nějak extrémně zraněn a nebo zabit, popřípadě alternativní časová linie jako ve Star Treku, ale takto? Za prvé jak frajerka bez jakéhokoliv výcviku zvládne ovládnutí mysli pomocí síly a je schopná na férovku vysekat týpka co vyvraždil celou novou generaci jediů? Za druhé, Luke který porazil Darth Vadera se před tímto týpkem někde schovává? Co by mu k tomu asi řekl Obi Wan? Za třetí jakto, že stále existuje impérium i když překřtěné na první řád... Jakto, že stále jsou povstalci, když se měli transformovat do nové republiky? Prostě obrovské zklamání a i když film jako takový tak špatný není, tak dávám odpad, protože tomu nač to má navazovat to totálně zprznilo, proč jako krucinál nemohli alespoň částečně čerpat z trilogie Thrawn? Na osmičku ani nepůjdu, pro mne SW skončilo epizodou VI... ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama