Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Kinepa 

všechny recenze uživatele

V horečkách ležím doma a tak jsem si v klidu vychutnal "nové" Star Wars. Musím uznat, že to nebylo tak špatné, jak jsem k filmu přistupoval. Konečně jsem si zase všechno osvěžil včetně rodinných vztahů ... Možná je i dobře, že zabili Forda, který by to dokázal hrát do 100 :) ()

Joe1998 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou prostě skvělé, to se nedá popřít. Ale Disney kazí Star Wars. Vtipy za moc nestojí, záporák Kaylo Ren mi přijde jako děcko než sith a na konec mi nedává smysl proč Luke dělal mapu k jeho nalezení, když se chtěl schovat. Lepší by bylo zůstat u 2 trilogií. Dějová linka taky není tak zajímavá. Opět jde o hvězdu smrti, nic nového nevymysleli. Jsem z toho velmi zklamaný ()

CassidyXXX 

všechny recenze uživatele

Ságu Star Wars jsem si postupně zamiloval a dá se říct, že jsem fanda, ale tohle je průser. Byla velká šance začít novou etapu Star Wars, nicméně ten idiot Abrams akorát použil kopírku. Navíc u tak silný věci jako byl vztah otce Vadera se synem Lukem by se to fakt znovu používat nemělo, zvlášť ne takhle laciným způsobem. O hvězdě smrti nebo nesmyslech typu vycvičení nány v jedi během dvou minut ani nemluvim. Je to i plivnutí do xichtu panu Lucasovi, protože jestli se něčim původní SW vždy vyznačovaly tak skvěle propracovanym světem a dějem, tohle je prostě lacinej povrchní šmejd z vietnamský tržnice. Dá se říct, že zkratka JJ v Abramsově jméně by se po tomhle paskvilu dala vyložit jako "Jar Jar Abrams - jelito filmovýho průmyslu". A to nic proti tý ještěrce, ta je aspoň kámoš. Doufám, že za tohle dá tvůrcům někdo přes držku nebo je aspoň třeba někde na party či předávání cen něčim poleje nebo pofluše. Jediný co je na filmu dobrý je přítomnost Žvejka, Lei, Luka, Sokola a Hana - kterýho ovšem samozřejmě museli nechat zabít. ()

WillH. 

všechny recenze uživatele

Zakaždým to bude vďačná téma - boj medzi dobrom a zlom, svetlo a temno... A práve pre tento motív sa určite stále oplatí si k hviezdnym vojnám aspoň raz za čas sadnúť. Aj keď, tak ako každá séria, ktorá sa naťahuje už priam do „nekonečna“ (s očakávaniami ešte k častiam VIII a IX.!) – môže časom očarenie trochu pokrivkávať. Trochu gýčovito pôsobila na mňa postava jedného z mladých hrdinov - ktorý ako keby z davu - jeden z nás (hoc ako dezertér armády 1.rádu strany temna) bojuje okrem proti nepriateľovi aj sám so sebou. A tiež dosť vágna bola aj dievčina Daisy Ridley a jej fakt často až pre-afektované grimasné výjavy; aj v hraní platí – niekedy je málo viac a od značky Lucas-film očakávam rozhodne väčšiu profesionalitu a kvalitu. Efekty sú už v dnešnej technologicky vyspelej dobe v takýchto filmoch priam samozrejmosťou, ale technika na vizuálne stvárnenie rozhodne nestačí. Na storyboardy potrebujete mať aj istú obrazovú predstavivosť, fantáziu a veľakrát to dáva mnohým sci-fi snímkam to ich povestné know-how. Vďaka tomuto budú práve Star Wars vždy zárukou kvality! A tak minimálne skrz toho si ich stále rád pozriem. Hlavne – pri už dnešných metrových telkách – chceme určite pri filme ukojiť aj naše optické vnemy. :-) ()

Kamzicky 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek nejsem zklamaný. Musel jsem se několikrát podívat abych v tom našel tu novou jiskru. Nějak jsem se ale nedohledal. Přesto že J.J. Abramse má hodě rád a to za ztvárnění nového Star Treku tak tady mu dávám poloviční -.SPOILER:Člen resistence dostane mapu, tu vloží do droida. Člen resistence je zatčen a mučen. Droid se spojí s člověkem dostanou se k MF a letí pro pomoc. Mezi tím zjišťujeme že je planeta která dokáže ničit několik jiných. Nakonec kladný hrdina kterého si všichni pamatují a mají ho rádi umře a 40 letců porazí 100 k tomu obranu planety a reaktoru a dokáží zničit celou planetu (Starkiller base). Ale počkat není toto všechno už v prvním(čtvrtém) dílu SW? Dějově zklamání 3* za konec kdy snad další díl už rozjede potenciál na plno. Nemluvě o Darth Vaderovi v pubertě. Nejhorší scéna kdy sundá masku. Do té doby jsme ho bral vážně ()

Star_Lordz 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané pokračování této kultovní série se bohužel nevydařilo. Film vysvětluje děj mezi ním a koncem šestého dílu a kdyby jen vysvětloval, byl by dobrý. Bohužel je tu nuceně vytvořená zápletka, která ničí celkový dojem z filmu. Snaha vměstnat dramatické scény do míst kde absolutně nemají co dělat je až nepříjemná. Hlavní záporák se mění podle potřeby příběhu, chvilku je nepřemožitelný a v další scéně úplný neschopa. Pro ty kdo film neviděli doporučuji někde si přečíst těch pár příběhově důležitých věcí ale na film se vůbec nedívat, jsou to ztracené 2 hodiny. ()

psas 

všechny recenze uživatele

karikatura Star Wars - nulový scénář, toporní herci, směšné dialogy. Jedna hvězda jen za Reyin účes. Rogue One je stokrát lepší. ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za to, že to v každém detailu vypadá jako původní série, od celkového vizuálu, přechodů scén, zvuků, samozřejmě hudby Johna Williamse, zkrátka každý technický detail je tu. Úplně zapomenete na to, že od natočení epizody IV uplynulo 38 let. Jednotlivé scény tedy skvělé, ale jako film zklamání. Že i příběh vykrádá z původních filmů co jde totiž už rozhodně skvělé není. Navíc žádné napětí, žádné osudové postavy, děj plytký až hrůza a záporák slabý tak, že se o hrdiny vůbec nebojíte. Nečekal jsem nic moc a to jsem také dostal. ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

PROČ ??????? Kdo měl důvod tohle udělat ? Koho napadlo vzít něco takhle dokonalého jako jsou H.Války a takhle je naprosto degradovat na absolutně tuctovou hovadinu, která jen parazituje na odkazu, něčeho co se tak povedlo. Kdy syn HAN SOLA se zblázní a přidá se na temnou stranu jako dědeček. No co to je ? A určitě bych nezapomněl na to, to za dvacet let dotočit jako to jako vlastně všechno bylo, že se ten SOLO jr. přidal na temnou stranu, aby tomu už dal někdo totálně na prdel. Tenhle film, už byl jenom bezduchá fantasmagorie a nemá to s původní sérií co dělat. Korunu ubohosti tomu vlastně jen přidává to, že se příběh musí opřít o Forda, Fisherovou a Hamilla. Plus to, že hlavní záporák, vypadá spíš jako sexuální deviant, než drtič galaxií, je pro mě dost nepřekonatelný problém, myslím, že v tom emericku, mají dost jiných kvalitnějších herců než tohoto Chuana perverése. Nemůžu na tom filmu najít prostě nic co by bylo dobré, snad jen ta holka, ale to jen proto, že je hezká, ale doufám, že divák pochopil, že je tam jen proto, aby gendrově vyrovnala role a teď bude vlastně ona mladým SKYWOLKEREM, a samozřejmě, jí nebude učit nikdo jiný než, její filmová předloha MARK HAMILL. ()

Termit 

všechny recenze uživatele

Asi najväčšie sklamanie, ktoré som doposiaľ v kine zažil. Odkedy Disney kupíl Star Wars ide všetko dole vodou. Obsadenie filmu katastrofálne - herci väčšinu filmu pobehujú s otvorenými ústami, vypúlenými očami alebo vrieskajú po sebe. Kylo Ren je totálny ufňukanec a doteraz nechápem ako mohla takáto postava vzniknúť v hlavách tvorcov. Herecká diverzita, ktorú Disney priniesol do sveta Star Wars je otrasná a na film sa skoro nedá dívať. Abrams sa snažil dať do filmu, čo najviac Easter eggs ako sa len dalo aby potešil aj starších fanúšikov Star wars ale ani to nepomohlo. Najväčšie sklamanie bol asi koniec tejto časti, kde sa ukázal Luke Skywalker asi tak na 10 sekúnd. 2/5 ()

H.u.s.t.m.e 

všechny recenze uživatele

(Spoiler) Leckdo by řekl, že tento díl má být rozjezd pro novou sérii a podle toho se má také hodnotit....pitomost....stalo se toho v něm tolik, že takto se opravdu brát nedá. Byla kompletně zničená Republika, která podle mě ještě obsahovala dost nevyužitého prostoru a Abrams ho dokázal využít jednorázově tak, že použil smrt 2 trilionů obyvatel Coruscantu jako důvod pro nás nenáviděl Huxe, Snokea a první řád.....(chceme přece happyending ne?) Snad nemusím do detailu vypisovat jak nechutně to vykrádá čtyřku. Film úplně zapomíná na podstatu jediů, kterou není pouze nějaké šermování jako zde....a v tomto díle ji nahrazuje talentovanou Daisy, která není vůbec špatnou postavou a do dalších dílu bude podle mě dobrá ale prostě tady to bylo coby od postavy "Jedie" málo (ne, že bych chtěl aby byla mocnější ale měl tam být normální jedi a nebo žádný.....je to celý film a ne předmluva proboha.....od "rozjíždění jsou tady animované díly, ale chápu, že tam prostě museli mít dva meče v rukou tří dětí ), dále stormtrooper, ze kterého se možná nakonec vyklube "Finn" Lando Calrissian, protože to vypadá, že celé Star Wars bude jeden velký rodinný podnik.....nicméně on se toho meče vůbec neměl dotknout a doufám, že se už ani nikdy nedotkne. Generál Hux je zatím trochu takový nijaký Tarkin Junior ale potenciál do dalších dílu rozhodně má. Kylo Ren byl vážně dobrý....dokud si nesundal masku a nepromluvil....od té chvíle to šlo prudce dolů ale to ještě nepřišlo to nejlepší....ukázal, že ani s tím mečem to vlastně vůbec neumí. Takže budu doufat, že byl natolik zraněný, že nemohl bojovat na plno protože jinak je to vážně postava směšná od shora až dolů....a navíc ho hraje herec který neumí ani vyjádřit emoce natož mluvit....ale pokud to je popis jeho postavy tak se omlouvám :,D Snoke je zatím velká neznámá a plní roli Sidiouse v předchozích dílech a doufám, že to on bude mít roli hlavního sitha ale vše je ve hvězdách. Jinak celkově dobrá rozmanitost prostředí na planetách a ta barevnost tomu taky celkem sluší. Co Abrams udělal doopravdy dobře je, že většinu vedlejších postav udělal po staru a ne jako v nové sérii vše digitálně a tím tomu dal takový nádech originality. P.S. čtvrtou hvězdu smrti už bych asi nerozdýchal....no nechme se překvapit. Celkem: 60% ()

Technical58 odpad!

všechny recenze uživatele

,,Fungovalo to před 30 lety, bude to fungovat i teď." Tak nějak asi při tvorbě tohohle uvažovali. První Star Wars byl obrovský trhák, tak to zkusili znova. Máme droida na pouštní planetě, který má v sobě důležitou informaci. Objevíme zde prostou holku, která ho nahodou objeví a opustí planetu v Millenium Falconu, zatímco se je snaží zastavit First Order ( Empire 2.0.). Máme zase obří stanici která dokáže ničit planety a má slabinu, díky které ji dokáže zničit pár stíhaček. No ale kopírováním epizody IV to nekončí a film má tolik WTF momentů, nad kterými zůstává rozum stát. Být střelen Chewieho kuší do boku, která dokáže jednou ranou zabít 5 a potom si v klidu odejít ()

Richmond 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto prípade sú tu aj plusy aj mínusy. Oceňujem, že Disney to nejak radikálne nezmenilo a že v podstate zachovalo prvky, ktoré boli aj v minulých epizódach. Asi tam do toho hralo aj to, že na projekte spolupracoval aj George Lucas i keď iba z časti. Ako mínus vnímam to obsadenie rôznych nových postáv, ktoré tam boli akosi zbytočné. Rozhodne sa mi nepáčila absencia Luke Skywalkera, ktorého v predošlých epizódach stvárnil Mark Hamill. Povedal by som, že táto epizóda trochu kopírovala predošlé v nejakých veciach ale no... odhliadnuc od toho výborný film! 85% 5* ()

Maksim odpad!

všechny recenze uživatele

Je fajn že natočili dalši dil Star Wars ale je škoda že ho vypustili do světa.....taky byla škoda na to jit do kina.Herecke vykony dost mdle a MOJE hodnoceni je PĚT KADIBUDEK!Napalili mně je to zatraceny remake vy srabi! ()

TomAbrt 

všechny recenze uživatele

Tak to doopravdy ne. Proč, Disney musí vždycky koupit něco, co milujeme a začít to přetavovat do něčeho, z čeho máme smíšené pocity. Je to krásné, nové digitalizované vzdává to úctu k původní sérii, proč ale musíte vykrádat epizodu IV? Další hvězda smrti co je ještě větší a musí se zničit dříve než zničí povstalce, další ztracený robot s důležitou mapou, sirotek v poušti a mnoho mnoho dalšího. HLavní hrdiny si zřejmě, pokud jste starší ročníky nezamilujete jako jste byli zvyklí se staré série. Není tu nový nevinný Luke ani princezna Leia a darebák Han. Místo toho tu je otravná Rei, která je expertka na všechno a když říkám na všechno, tak i na to, že když poprvé drží světelný meč, tak porazí mladéhé a naprosto nesympatického darebáka, co se s ním učí od mala, a nebudu brát potaz, že byl zraněný, měl jí tak jako tak přeseknout v půli, nebo aspoň ruku, aby jsme byli kompletní ve vykrádání původní série. Smrt Hana Sola...sorry spoiler, ale tak jako tak to bylo očakávatelné a neřekvapující, Reyna mentora...ha křičela stejně jako Luke, když Vader zabil Obivana. A tak můžeme nadále pokračovat, zkrátka a dobře, Disney vsadil na jistotu, udělal remake Nové naděje, nacpal tam nové hlavní hrdiny, aby si jezamilovali noví fanoušci, staré hrdiny nasadil aby je mohl nechat zemřít a tím staré fanoušky moc neurazil, protože, komu dělá radost koukat na starého Harrisona Ford, když si pamatujeme jaký fešák a frajer, to už by klesala sledovanost a celkově předělal starou omáčku do nové a zdigitalizované smrště. JJ Abrams mě opět trochu zklamal, tak jako vykrádal ve Star treku do temnoty, původní Khanův hněv, ted to samé děla s novými Star Wars. Dysney nám na jednu stranu nabízí to nejlepší, co může ffilmový svět digitálních triků nabídnout, ovšem postavy a děj zůstávají v pozadí, což z Hvězdných válek dělají to co jsou. 40% Nezamiloval jsem si je ani na po druhém shlédnutí, v deštivém odpoledni sáhnu po klasice. ()

mariannda 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žádný fanda Star Wars, nevím tomu ani hlavu ani patu,o co tam vlastně jde, velmi se mi nový díl líbil. Je to sice každou chvíli samé tatata, ale tak jsou to "wars", že.. návrat starých postav nevyhnutelný a za mě velmi koukatelný. Nová mladá dvojice perfektní, oba, i když ta ženského pohlaví strčí všechny do kapsy (a chvílemi ten hlas byl opravdu Keiry, jak už tu někdo zmínil :-D ), holka má talent. Zaujal mě záporák Domhall Gleeson, ten byl celkem ucházející, toho můžu, ale ti hlavní..Kylo Ren mě dvakrát nenadchl a Snoke jeden děs, nějak mě nepřesvědčili, celkově ovšem nové dobré Star Wars a hlavně se na to fakt dalo koukat,aniž bych každých pět minut měla pocit, že je to jedna velká počítačová scéna. Závěr hezký, navnadil na další díl. ()

JanMarek 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem neviděl takovou nevyváženost - super efekty, přesto strašná zívačka. Půl filmu se nic neděje, postavy se prostě přesouvají z místa na místo a vedou spolu jalové rozhovory. Hlavně ta holka a černoch, to je komunikace jak ze školky (ale tak on je guma a ona z nějaké rozvojové planety a živí se sbíráním smetí), ale robotovi, co jen pípá, zázračně rozumí každý. Akce občas ujde, ale ti bílí vojáci mají příšerný design, nemůžu si pomoct, v druhé trilogii vypadali líp. A pořád se nenaučili střílet. Co je to pak za napětí, když víme, že trénovaný voják First Order je ve střelbě horší než holka, co o pistoli ví jen to, že aby střílela, tak se to musí někde zmáčknout. Ale tak kdo jiný by dobrovolně následoval nejhoršího záporáka ever. Jo, ten cucák, to je hrůza, kde tohle vyhrabali? Sakra lidi, nemůžete dát jako hlavního antihrdinu člověka bez špetky nějakého respektu. Kdybych ho střetnul v reálu, tak ho tlemím celou tu dobu, co mě seká mečem. Takhle ne. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo som videl v tomto filme som už videl v predchádzajúcich filmoch, akurát že v iných kulisách. Džej Džej, toto si vážne posral! Tak, ako si nedokázal vniesť do Star Treku žiaden vlastný nápad, len si vykradol predchádzajúce filmy, tak si rovnakú nulovú invenciu predviedol aj v tomto filme. Zakážte tomu debilovi už konečne przniť klasické filmové diela! ()

Morb 

všechny recenze uživatele

Je listopad 2017, zhruba měsíc před premiérou osmýho dílu Star Wars a já (vzhledem k tomu, že nejsem nějakej velkej fanoušek) poctivě nakoukávám znova všechny díly od začátku série, aby mi při premiéře osmičky, na kterou se mi opdařilo sehnat lístky, neunikla ani jedna maličkost. Musim říct, že jsem postupem času musel upravit hodnocení snad u všech dílů. Jednička mi ve stínu ostatních "nových" dílů nepřijde tak slabá jako tehdy a trojku považuju za vyloženě zdařilou. O to hrůznější je podívat se po tom, co utichl veškerej světoejý humbuk na osmičku, kterou natočil Abrams. Jako sorry, ale v každym díle mi přecházel zrak nad novýma a novýma civilizacema, planetama - tim pádem kulisama a maksama. Pokaždý novej příběh, kterej se primárně točí kolem Jediů, cti a mystična. Abrams si řekl, že se na to vysere, jednoho stormtroopera napatlá na stříbrno, vykrade příběh z trojky, mrdne tam nějaký CGI efekty a od Pixaru si půččí Wall-Eho - hlavně něco neposrat. Že jsou hlavní postavy plochý jak Holandský velehory mu je jedno. Cizí rasu odliší tak, že jí skotskej přízbvuk. Když se člověk oprostí od toho, že jde o Star Wars nenajde jedinej rozdíl mezi timhle a Transformerama. Jak jsem řekl, velkej fanoušek nejsem, ale kdybych byl, tohle bych považoval za svatokrádež. Při druhym puštění doma jsem si řekl jen "Jo to je tohle" a díl jsem vypnul. P.S. Ctrl+A Ctrl+C Rogue one Ctrl+v ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Začnu chválením a pak se vrhnu do kritiky. Co se filmu nedá upřít je, že má ten Star wars feeling. Technicky vypadá skvěle a je poměrně vtipný. Postavy jsou podle mě výborný, včetně záporáka Kylo Rena, kterýho spousta lidí považuje za plačtivou emobuznu, ale mě se líbí jeho rozpolcenost a to, že to není klasickej badass zaporák a kopie Darth Vade, i když by to sám chtěl. Finn v podání Johna Boyegy je velice vtipnej a nápad přeběhlýho Stormtroopera se mi velice líbí. Rey je potom taky velice sympatická postava v podání uchvatně vypadající Daisy Ridley. Vytknul bych jí, ale to, že je až moc silná. V průběhu pár hodin se sama naučí, to co mistři Jedi zvládali po letech tréninku. Doufejme, že další díl přijde s vysvětlením. Potěšil taky návrat starých známých postav, které tam prostě být museli, jinak by Disney mohlo vydělat o pár millionů méně. A tím se dostáváme k největšímu problému filmu. To je ten, že celej film je v podstatě vykrádání Nové naděje. Já prostě nechápu, proč si J. J. Abrams a spol. nedali to práci vytvořit něco unikátního. Místo toho prostě hráli na osvědčený postup, co považuju alibismus a v podstatě lenost. Starkiller base mě proto šíleně naštvala, jelikož mít už čtyři filmy s hvězdou smrti je dost velkej opruz. Taky se mi dost nelíbil záverečnej souboj se světelnými meči, kterej byl podle mě nejhorší z celý série. Kdy postavy máchali meči, jak kdyby měli 10 kg. Nezbývá než čekat co přinese osmý díl, doufám že si vezme příklad v Emire strikes back a stane se výborným sequelem ne jako Attack of the clones. 75% ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama