Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 1
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Džej Džej vsadil na jistotu a dopřál fanouškům (alespoň té většině ke které se řadím) přesně to co chtěli. Ano příběhově to není žádná inovace , ale na rozjezd nové trilogie po tolika letech, nemělo cenu pouštět se do něčeho neprobádaného. No už jen při znělce mě mrazilo a stály mi chlupy na rukou!!A když se postupně objevovali na plátně staré dobré tváře a poprvé zařval Chewie to byl hotový orgasmus. Nové Star Wars skvěle zapracovaly nové postavy, které jsou hodně sympatické s těmi starými pákami tvoří bezva sestavu. Pozor spoiler: závěrečný souboj s meči byl parádní akorát trochu popřel logiku dílů minulých, Jediové se museli hodně učit , aby uměli ovládat sílu a světelný meč a naše nová hrdinka to má v malíků za pár okamžiků, zabití Hana Sola (pokud je opravdu mrtvý - doufám ,že ano protože jeho návrat by byl vrchol trapnosti) cítím jako ránu pod pás - jen jsem si ho začal užívat už je zase pryč. Jsem zvědav jak se nová trilogie bude vyvíjet. Každopádně z kina jsem odcházel a hrochtal blahem!!!!!! ()

Pritok 

všechny recenze uživatele

Ok vyspal som sa a idem to ohodnotit ešte raz. Tak pozitívne bolo, že to malo gule, dobre sa na to pozeralo, furt sa tam niečo dialo, je to proste star wars, super využili staré postavy, nové postavy maju mrte potenciálu na rozvoj. O supreme commanderovi snokovi si zatiaľ neviem urobiť názor, ale ak sa potvrdí teória, že je to darth plagueis, tak budem dosť nadšený (snoke je fakt retardované meno). Vyslovene negatívne vidím to, že vo filme moc originality nebolo a čiastočne sa to tvárilo ako remake. V tomto mi strašne chýbal lucas, hoci sa aj na jeho episode 1 nadávalo, vždy dokázal každou epizódou neskutočne celý svet rozšíriť. Ono celkovo táto časť pôsobila ako taký vyslovený úvod do celej trilógie a strašne záleží na tých ďalších dvoch častiach, ako sa na túto budem nakoniec pozerať. Celkovo vzaté ma to však tento rok potešilo viac, ako ktorýkoľvek iný film, a to aj napriek rôznym nezmyslom, čo sa vo filme objavili. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Na to koľko mali času a prostriedkov to bolo prekvapivo nudné a nenápadité. Najviac sa mi páčili úvodné titulky, hlas Kyla Rena a to že stormtrooperi sa naučili ako tak strieľať. Inak som sa bavil menej ako pri prequeloch a to som ich považoval za nevydarené. Scenáristi by sa mali hanbiť.. ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele

Velkej hype a bejt to novinka, tak jsem nadšenej, ale vidět potřetí to samý a pak číst jak je to úžasný a je vidět že to není točený pro peníze? good one. Co se týče režie, tak ta vyniká v maličkostech, kdy např: Ford nadává Finnovi, že jim lhal a oni se musí spolehnout na uklízeče, aby zneškodnily ochranný štíty(co mi to jen připomíná?ano, potřetí ten samej scénář) a Chewbacca, jako by nic zahihňá, že je mu zima:) a celý kino se směje. Celá série star wars, vyniká vizualizací . Snad budou další díly kreativnější a hlavně jiný. ()

Toxic 

všechny recenze uživatele

Spousta zklamání i spousta nadšení zároveň. Neštval mě fakt, že jde o remake IV (na tenhle koncept bych se rád koukal klidně desetkrát za sebou), ani plno klišé, ani dějové nelogičnosti (zejména rozdělení Finna s Poem) jako některé ostatní diváky, dokonce ani Kylův idiotský crossguard lightsaber mě nesral tolik, jak jsem čekal (asi si začínám zvykat, tak jako si člověk zvykne třeba i na amputovanou ruku;). Vadilo mi, že některé momenty byly nedotáhnuté, či jen slabě naznačené a nevyužité, a jiné byly naopak dle mého zbytečně přetažené a násilné (ať už co do parodičnosti či snahy o napětí) nebo nevhodné, jakoby některé scény natáčel amatér, a celkově to tak působilo docela nesourodě. Záporák (Ren) byl ze začátku super, haprovat to však začalo během jeho trapných scén vzteku, a dokonáno samozřejmě bylo, jakmile sundal helmu a odhalil jakéhosi nekňubu a začal fňukat (jeho rozpolcenost se mi zkrátka zdála otravná - přiznávám, že nejspíš značnou nesympatičností herce). Akce - ta mezi vojáky - byla bombastická, akce lightsaber duel ovšem vcelku zklamání. Tenhle film byl prostě celkově plný rozporuplných dojmů.______To všechno už ale člověk po zprávách, jež se v průběhu roku objevily, tak trochu čekal. A definitivně jsem ztratil jakoukoliv naději v to, že ve studiích rozhodují lidé s alespoň nepatrným zájmem o umění a za jeho účelem, a ne jen pro prachy. Neboť zde by několik měsíců navíc na dotažení scénáře, které Abramsovi Disney odepřelo, nejspíš opravdu sklidilo úrodu (a určitě žádné fanoušky neodradilo). S tím také souvisí vývoj Kylovy postavy (k přečtení např. na IMDb), z něhož je patrné, jak s ní tvůrci začali v podstatě naslepo, hrát si s variantami (vývoj od mimozemšťana přes kyborga po člověka), a tedy v první řadě s jeho významným původem, který mu přiřkli až ke konci. No... obecně doufám, že se při tvorbě dalších scénářů co nejvíce zdrží knižního Star Wars "univerza" a neudělají nám z toho podobnou přeplácanou změť směšností ála dort pejska a kočičky (kterou z valné většiny toto "univerzum" je).______Přesto přese všechno však dávám vysoké hodnocení; pořád převládaly hype momenty. A z pozice hardcore Star Wars fanouška - třebaže puritána - člověka nikdy tato sága zklamat nemůže; zvlášť člověka, který sám kdysi za mala snil o natočení dalších dílů (trošku žárlím;). ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že až opadne fanouškovské nadšení z toho, že vznikla Epizoda VII a že jsme ještě jednou viděli pár starých známých, vychladnou lidem hlavy a zamyslí se nad tím, jak ubohý příběh nám byl vlastně naservírován. Jasně, po řemeslné stránce nelze filmu nic moc vytknout, nové postavy (až na Jana "Kylo Rena" Krause, který utekl z filmu Jak se budí princezny) jsou taky celkem fajn, ale v Epizodě VII se bohužel to nejpodstatnější a nejzajímavější odehraje v úvodní SMSce. A ta ptákova se superzbraní, kdy lze v atmosféře pozorovat pomalu se pohybující paprsek smrti, který jako zázrakem o pár vteřin později dorazí do vzdáleného planetárního systému, rozdělí se a zničí všechny planety naráz?! Jsem kovaný fanoušek SW a v daleké předaleké galaxii je leccos možné, ale tohle? Jestli budou další dvě epizody v oblbování fanoušků pokračovat tímto způsobem, nechť nás Síla provází! ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Nastavená kaše, jak jinak nazvat opakování příběhů, které už jsem jednou viděl v předchozích dílech. Star wars jsem měl vždycky rád pro jejich humor, spousty svérázných postaviček a mimozemšťanů, drodidů a hlavně nápad. Zůstal jen humor, naštěstí, vtipné hlášky mi pobavily. V dnešní době kdy lze trikově vyrobit prakticky cokoliv mi chyběi právě ti mimozemšťané, kam se proboha ztratily ??? Oblíbení droidi si prakticky nezahráli, měli pár štěků, nový droid to moc nezachraňoval. A nápad ? Ten se jaksi vytratil - zničení hvězdy smrti už tu jednou bylo, kromě toho bylo mnohem napínavější a akčnější. Tentokrát to byla brnkačka a každý věděl, že to vážně dopadne dobře. A hlavní postavy ? Zase tu máme nezdárného syna, který si ale moc nezahrál, zase tu máme "asi" sestru... Neviděl jsem to už někde ? Mnoho lidí to tu přirovnává k novým dílům Star treku, které se pro nás skalní příznivce nepovedly protože byly příliš "moderní" a "akční" a ztratily ducha. Tady to tvůrci udělali obráceně. Má to ducha, je to ve starých kolejích ale zase se ztraitla zápletka a příběh. Scénárista to evidentně nezvládl.... Škoda, velká škoda... ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Nutno říci, že první díl nové trilogie zcela jasně cílí na ty, kteří již kouzlu světa Star Wars propadli, nové diváky tomuto fenoménu získá jen velmi těžko (s výjimkou dětí). Scénáristicky jde o z valné části opsanou E4, ale pořád to zabírá skvěle. Rodinné vztahy na pozadí většího konfliktu fungují v universu Star Wars odnepaměti a jsem rád, že tomu tak zůstalo i u E7. Je vidět, že při natáčení nebyla až tak moc "zneužitá" CGI technologie, respektive je v dnešní době CGI možná už tak dobrá, že skoro není k poznání, větší zastoupení "reálnějších" triků a kostýmů ale funguje skvěle a celý film nepůsobí tak "uměle" jako E1, 2 a 3. Zklamal mě hlavní záporák, který odhalí svou totožnost na můj vkus možná až moc brzo, ale je to lepší, než kdyby se E4-6 kopírovala doslova. Moc se mi líbilo velké množství pomrkávání směrem ke starým epizodám a relativně tak akorát humoru. ()

Glowlady 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem Pecka! Jako fanousek Star Wars shlednuvsi vsech 6 episod nescetnekrat za zivot jsem nadsena! Epizodou se tahne a pripomina stale stejna nit jako v puvodnich dilech a pouziti Solove nejmilovanejsi lodi je minimalne nostalgicke :) Dokonce me i velmi potesilo "puvodni obsazeni" princezny (nyni generalky) Leiy a Luka Skywalkera. Moc se tesim na dalsi pokracovani! :) ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Pocit, že sledujem Star Wars sa dostavil len v úvode a na konci behom šermiarskeho súboja, inak nič. Neustále opakovanie motívov z Ep 4. tomu tiež nepomohlo. Je to dobrý film ale nemám pocit, že ide o pokračovanie Star Wars. ()

Kata.Smoliko 

všechny recenze uživatele

Já sama jsem na epizodách Star Wars vyrůstala, takže tohle je moje srdcovka. Raději jsem od toho nic nečekala, jen jsem se těšila, co film s režií Abramse přinese. A co přinesla? Pro mě naprosto nepopsatelný zážitek a pocit nostalgie, kdy jsem naposled měla takové nadšení z epizody, kterou jsem viděla poprvé. Nově obsazení herci zahráli svou roli úžasně, ale nechyběli ani staří známí, které nás provázeli už od začátku.. Kdo by to byl řekl, že se po 32 letech dočkáme další trilogie. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak ze série star wars jsem viděl všudyvšeho tak akorát 3 díly, takže nemůžu srovnávat. Nejsem žádnej fanda, kterýmu na stěně visí plakát se světelnym mečem, ale vzhledem k všeobecnýmu humbuku okolo jsem se na tohle vydal do kina. Jednoduše bez skrupulí říkám, že mě to bavilo, všechny ty bitvy i ta hezká mladá holčina, i ten klasický černobílý klišoidně dobro proti zlu tradiční příběh. Co bych tak trochu vytknul, jsou některé cgi efekty, který mi na dnešní dobu přišly v některých scénách opravdu ubohé. Zbytek chyb a nesrovnalostí stejně nijak nepřekonal pocit, že jsem si ten čas v kině užil. ()

Tomius 

všechny recenze uživatele

Jako film moc pěkné, jako star wars je to lepší než skrytá hrozba... jako sorry, ale záporák bez masky mi přijde fakt jako mocný nýmand, celkově ve filmu působí jako malé rozzlobené děcko (což je někdy zábavné), a předpokládám, že se to všechno na "miniakademii" podělalo proto, že si z něj ostatní mladíci dělali srandu, jakože z nosu a uší....jakmile sundal masku, nula respektu, nula čehokoliv. Všechno bylo hrozně rychlé, ač zábavné, to nezapírám....a důležité "rodičovské" tajemství vyplynuly na povrch dřív než je vůbec stačili ve filmu prozradit, a pak je to podáno jako nejnečekanější informace...huuuh...trapný. A jako pardon, ale ukončit film potřetí úplně stejně....neeee to snad nemyslí vážně....já doufám, že v dalších dílech už to nezopakují. ()

Toolshed 

všechny recenze uživatele

Čím viac nad tým premýšľam, tým lepšie sa mi to zdá. Určite to patrí medzi najlepšie diely ságy (pre mňa sú to Impérium a Skrytá hrozba) a keď si to pozriem ešte niekedy v súkromí, možno prehodnotím aj plné hodnotenie, pretože ma to fakt chytilo. Tak trochu som si zopakoval premiérové Star Wars nadšenie, ktoré som cítil ešte ako malý prd v dobe, keď vyšla Epizóda I, a keď som v kine videl rady detí čakajúce na vstup do sály, uvedomil som si, že pre ne to bude mať asi takú istú mágiu ako vtedy pre mňa, ale že ja tú mágiu sotva zažijem. Celkom som sa mýlil, pretože hoci nie som nejakým oddaným fandom SW, rozhodne som ešte aj pár dní po premietaní pozitívne nabitý fanboyizmom :D Iste, dali by sa na tom nájsť chyby. Napríklad vec, ktorá mi vadila už aj na pôvodnej trilógii, keď chlapík, čo prvýkrát drží v ruke svetelný meč, je dôstojným protivníkom trénovanému záporákovi (táto nelogickosť je trochu umiernená faktom, že Kylo Ren je sám podľa všetkého nedovycvičený, ale jednako...), na druhej strane je príjemné vidieť nedokonalého, psychicky rozpolteného antagonistu. Veľkým plusom je, že vtipy a odľahčujúce prvky nepôsobili tak strojene a (nebojím sa to povedať) trápne, ako tomu veľakrát bolo, keď pod taktovkou pôsobil Lucas. Dokonca aj BB-8 mi bol sympatický, čo je veľká výhra, pretože osobne považujem harašenie dvojice droidov za jednu z vecí, ktorá predchádzajúce diely Star Wars ťahá dolu viac ako celý Jar Jar. Príjemné vizuálne odkazy v podobe vrakov lodí, veľmi sympatickí noví herci (na Daisy Ridley mám momentálne rovnaký crush asi ako polovica planéty - typovo, t.j. výzorovo podobná ako Natalie Portman, ale navyše miliónkrát lepšie herecky zvládnutá a zaujímavejšia postava) a dosť drobností, ktoré by mali uspokojiť aj starých harcovníkov série. Keď si človek navyše zoberie, že by to mal byť iba úvod/akási analógia k epizóde IV, ktorá je podľa mňa možno po Klonoch najhorším dielom, normálne sa až bojím predstaviť si, čo to bude za masaker, ak bude epizóda VIII novým Impériom, keďže už tento diel sa mu rozhodne vyrovná. ()

Akxsum 

všechny recenze uživatele

Příběh nové epizody Star Wars: Síla se probouzí je zasazen do doby 30 let po zničení druhé Hvězdy smrti (v Epizodě VI). A krom pátrání po Luku Skywalkerovi jde v neposlední řadě hlavně o zničení superzbraně Prvního řádu - Hvězdovraha, schopnou zničit i celou hvězdnou soustavu. Tohle shrnutí plně postačuje. Film jako takový je bezesporu řemeslně zvládnutý na výbornou a přesně zapadá do fenoménu, kterou série Star Wars představují. Nejsem velkým fanouškem, ale měl jsem tu možnost shlédnout doposud všechny díly a musím říct, že jediné co mě příjemně tentokrát překvapilo, bylo obsazení Daisy Ridley do role Rey. Sice žádné velké herectví, ale na rozdíl od Adama Drivera v roli Kylo Rena, kterou by možná lépe zvládl Jan Antoním Duchoslav pokud by si nechal udělat trvalou, se na ni alespoň příjemně koukalo. Určitě bych však tento počin neřadil k špatným a od průměru jej v mém hodnocení zachránilo jen to, že můj 10ti letý syn asi od poloviny filmu nešel na malou jen proto, aby nepřišel ani o minutu příběhu. Což mi sdělil, až po krátkém sprintu a vykonání potřeby po skončení filmu. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Je to velmi povedená kopie prvního, tedy IV dílu, ale přece jenom kopie, tedy za 4 *. Nicméně dějový potenciál pro další dva díly je podle mě velmi značný a uvidíme, co se z toho nakonec vyvine. Myslím, že to bude ještě lepší. ()

Maulincio 

všechny recenze uživatele

Jak potěšit fanoušky Star Wars? Dát jim film, kterej je o tom stejným jako ty předchozí... jenom trošku předělat posatvy, udělat roztomilejšího robota (kterej je vzásadě uplně na hovno oproti R2) a na každou minutu dát tak 30 vtipů. Přesně o tomhle 7. SW sou. Samozřejmě díky tomu vydělají hromadu peněz, ale není tam nic novýho je to prostě remake, kterej není remake... Pro mě je film strašným, ale strašným zklamáním. Je celkem nepříjemný když při koukání víte co se stane ještě dřív než se to stane... A! Počkat! Takže já sem vlastně Jedi! No né vážně z ničeho co se tam stalo sem neměl ten pocit jako "cože?! proč?! jak?!". No vlastně jedna věc by tu byla (SPOILER!) jak muže mít Leia a Han tak hnusný dítě to fakt nechápu... teda chápu proč nosí tu masku, za takovej zjev by se styděl asi každej, ale ňák nevim kde se stala chyba. Tři hvězdičky, i když je to asi lepší než Epizoda I (i když jen o kousek) tal je tenhle film pořád bez nápadu ať se na něj koukám jakkoliv. ()

A.MacGyver 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, není to kopie epizody IV? Mně to tak připadalo. Nechci tu nějak prozrazovat děj, ale příběh je totální kopie již zmiňované čtvrté epizody + nové/staré postavy. Nic nového, překvapivého. Až na jednu smutnou věc, ale kdo viděl, pochopí... ()

bloudilek 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak nez dat jen 3hvezdy, sice sem velkej fanda SW, ale to co z toho udelali me docela zklamalo, zacatek bych rekl i docela dobry, i kdyz uz tam bylo postupne jasne, ze scenar jen okopirovali doslova z predchozich dilu a to pro me bylo to nejvetsi zklamani, proc? to uz neni zadna kreativita ? to musi bejt samej remake? nebo proc? to je prvni vec.. scenar, kterej skoro nikdo nemusel psat, jen vykras puvodni stare dily idealne Novou nadeji.. druha vec? absolutne nesympaticke postavy.. hlavni zaporak? mladej cucak, kterej nosi helmu pro okrasu? mozna ta Rey.. az na to, ze kdyz zavre oci najednou se v ni probudi sila.. ? wtf? bez jakekoliv zminky, vycviku nejakeho vypraveni jak od stareho Obi-Wana-Kenobiho? a smrt jedne ze starych postav tomu taky fakt nepridala, po chvili co sem film sledoval, uz me bylo jasne jak to bude dal a co se stane.. a kde je sakra ten Snooke? soubou se svetelnymi meci? takova fraska? a ten Finn to ma bejt co zas? no zadna slava, stare dobre postavy, stary dobry svet je pro fanousky pecka, ale to co z toho udelali je bida ... a co bude dal? snad ani nechci videt.. mel sem stridme ocekavani, ale kdyz sem to videl bylo to velke zklamani. A duchodkyne Leia ? Co tam jeste dela? Proste klasicky hollywoodsky blockbuster na kterym jen chteji vyrejzovat co nejvice penez bez jakehokoliv citu pro film, pro scenar.. nevim jak ostatni, ale jako fanousek SW, kteremu se libili i nove dily od epizody I tak toto shledavam jako nejhorsi co mohlo byt. ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

Konečně sledovatelné eSvéčko. Ale jinak z mega přefouklé bubliny se po intru stává obyčejnej balónek. BB8 (y) Edit:po rogue one a opětovném zhlednutí - přidávám * ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama