Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minisérie o legendární hvězdě Marilyn Monroe odkrývá řadu bedlivě střežených tajemství. A Susan Sarandon se představí v roli Marilynina největšího tajemství ze všech - její matky Gladys, která byla dlouho zavřená v psychiatrické léčebně. Dvoudílný film Tajný život Marilyn Monroe začíná portrétem mladé Normy Jeane Mortensonové, která vyrůstá bez matky a svádí boj s osamělou existencí a nedostatkem lásky. Navzdory všem očekáváním ale z Normy Jeane vyroste vtipná, chytrá a ambiciózní žena, která se záhy od základů promění, aby se stala symbolem zlaté éry Hollywoodu. Užívá si slávy, ale uvnitř zůstává křehkou umělkyní, která zoufale hledá uznání a pocit bezpečí u mužů. Okolní svět nikdy doopravdy nespatří ani nepochopí skutečnou Marilyn, ženu tak odlišnou od masky, již nosí na veřejnosti. S narůstající slávou se postupně rozpadnou všechna její tři manželství, včetně těch s Joem DiMaggiem a Arthurem Millerem. Marilyn nakonec nedokáže ovládnout své vnitřní démony a nápor duševní choroby, kterou zdědila po své matce Gladys - ženě, kterou miluje i nenávidí a již se zoufale snaží zachránit. Přestože Marilynino filmové studio oznámí světu, že je její matka mrtvá, Gladys zůstane důležitou a znepokojivou součástí Marilynina života, což se stane jedním z největších hereččiných tajemství. Zatímco se Marilyn stará o matku, její posedlost prezidentem Johnem F. Kennedym ji dožene až na pomyslnou hranu a nakonec i do psychiatrické léčebny. Marilyn Monroe se však nevzdává a podává nejlepší výkon svého života, když před světem úspěšně skrývá své nejtemnější tajemství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kelli Garner ako Marilyn Monroe, tá podoba nemohla byť hádam lepšia. Slušný priemer amerického životopisného filmu. Kelli Garner sa ani nemusela s rolou Marilyn Monroe popasovať, vyzerala úžasne. V prvej časti televíznej minisérie sme sa v skutku všetci mierne nudili, ale ku koncu už bola snímka lepšia a zvlášť záverečná scéna má úroveň. Na nepresnosti a zavádzajúce fakty sa musí človek pripraviť dopredu, počítať s určitou fikciou, aj keď v tomto prípade je životný príbeh slávnej herečky notoricky známy. Otázka jej smrti vo vzťahu k J.F.K. je uložená v trezore, ale stále nové špekulácie pribúdajú. Film je svojou dĺžkou znesiteľný a na dve pokračovania sa dá zvládnuť v pohode a bez nudy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film chce byť životopisom jednej veľkej hereckej legendy, mnoho faktov ostalo ale úmyselne alebo nedopatrením skrytých. Prečo sa tu napríklad neriešila tak svetoznáma aféra s Kennedym? Prečo sa neriešila záhada jej smrti, keď už dnes mnoho faktov svedčí, že to až tak celkom samovražda nemusela byť? V roku 2015 nie je dobré natočiť film s takými medzerami. Aké máme teda z filmu pocity? Zistíme, že dramatík svetového formátu Arthur Miller bol totálny idiot a hlavne, že úbohá Marilyn bola úplne vymletá osoba, ktorá okolo chytrosti ani neprešla. Filmu chýbala odvaha ukázať niečo viac. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro toho kdo si legendu pamatuje to může být zajímavé. Pro ostatní možná dramaturgická nuda. Asi proto, že jsou dva díly. Vidíme změny v životě Marilyn, její sebedestruktivní sklony a najednou je konec. Mít takto rozhazovačnou manželku by bylo asi hrozné. Nahé tělo má její představitelka hezké. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že vše je známo už z životopisných knih a dokumentárních filmu o MM, konstatuji, že nic nového se z této minisérie člověk nedozví. Však jedna věc je vědět a druhá vidět. Kelli Garner jsem neznala, ale smekám před dokonalým ztvárněním MM. Jak v podobě blonďaté hvězdy, tak v podobě neznámé brunetky Normy Jane byla prostě dokonalá. Veškeré drobné mimické gesta, pohyb, výraz, nastudovala a předvedla přesně. Marilyn měla moc těžké dětství i mládí a přesto se z ní nestal zlý člověk. To, že propadla drogám a alkoholu není v její profesi nic vzácného. Navíc měla vrozené dispozice pro paranoidní schizofrenii po své matce... Když se to všechno sečte, asi by se musel stát velký zázrak, aby se z osamocené citlivé ženy nestala troska. Minisérie je věrná knižní předloze a mě velmi příjemně překvapila. S. Sarandon a E. Watson samozřejmě zazářily také. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak hrozné a děj celkem odpovídal tomu, co jsem se kdy o MM dočetla. Susan Sarandon byla v roli psychicky choré matky velmi dobrá. O vztahu s Kenedyovými mohlo být ve filmu trochu víc. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborná Susan Sarandon i Kelli Garner.  "To kým jsme je souhrnem veškerých našich zkušeností." "Ve šťastných časech málokdy vznikne velké dílo." ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se lekl, když tenhle film natočili, že Kelli Garner není ta pravá, že postavu výstřední Marilyn Monroe nezvládne. Ale docela jsem zíral. Legendární hvězdu zahrála a zvládla se ctí, Dokonce jsem si některé scény užíval. Teď už o symbolu zlaté éry Hollywoodu z poválečných let vím skoro všechno. Nakonec mě jen mrzí, že titul vznikl jako TV film. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

No rozhodně to mohlo být i horší, specielně na TV adaptaci, které v případě biografií Marilyn Monroe, ještě nikdy nezvěstili nic dobrého. Casting je celkem ok, Sarandon jako Marilynina matka je skvělá volba, Emily Watson je možná ještě lepší, ale v případě Kelli Garner už to není, tak jednoduché posoudit, ona totiž holka místama, tak trochu přehrává. Je vidět, že Marilyniny gestikulace řádně nastudovala, jenže nezdá se mi, že by je dokázala vhodně využít a takhle její výkon (hlavně v první části) místami působí spíš jako nějaká karikatura MM. Ale rozhodně nemůžu jenom kritizovat, ba naopak si v klidu dokážu představit, že spousta lidí, co se o pravou MM nikdy nějak moc nezajímali, budou tvrdit, že to je úplně ona, což rozhodně není, přesto bych Garneřinu "Marilyn" označil jako druhou nejlepší (po Michelle Williams). Poslední scéna je mimořádně silná a v některých momentech, tu z profilu Garner vážně téměř vypadá jako MM, ovšem zbytek dvoudílného filmu je strašně nesourodý. Některé části Marilynina života jsou líčeny daleko lépe, než v kterékoli jiné biografii na druhou stranu, téměř celá druhá část je naprostý chaos, kde je všechno páté přes deváté, hlavně aby se to stihlo vecpat do hoďky 24. Kupříkladu celé manželství Marilyn s Arthurem Millerem je tu zobrazeno špatně, zkratkovitě a nepřesně (Marilyn objevila Millerův zápisník s hanlivými poznámkami o ní, již na svatební cestě v Británii, ne těsně před natáčením Mustangů, to už bylo jejich manželství dlouho v crashi). Dost mě zamrzelo, že se tvůrci rozhodli vůbec nezahrnout Marilynin "útěk do New Yorku", Actors studio a Strasbergovic rodinu. Některé pasáže měli asi zůstat ve střižně a jiné zase jakoby prostě chyběli, takže můj dojem je takový neúplný, každopádně mohla to být katastrofa a místo toho je to průměrná biografie s výbornými herci a ještě lepšími kostýmy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Byla mandlovou, sametovou múzou. Na hvězdném americkém nebi, ozdobou. Uvízlou v síti, nad propastí vlivných iluzí. Rozvitá, rozbitou. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

O MM jsem četla a viděla hodně...Odpovídá to tomu, co jsem se dočetla v knize, jejíž předloha sloužila tomuto filmu....MM je jedna velikánská záhada a i samotnou mě neskutečně žere, že se neví, jak to tedy s její smrtí bylo...Kelli Garner znám a byla jsem trošku v šoku, že to ona bude "ta Marilyn" :D Ale zahrála to skvěle :) Celá minisérie je výpravně bravurní, je to skvěle shrnuté, žádné zbytečné cavyky, to hlavní je tam viditelné dostatečně a pro mě to bylo jen další oživení hvězdy MM, která prostě ochromila miliony srdcí na světě :) Ale nějaké extra ceny bych za to nerozdávala....Kelli Garner mi neskutečně připomínala Charlize Theron v mladších letech :) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je HBO, to vypadá, jako televize… Susan Sarandon jako matka MM, Emily Watson jako její teta… jen ta MM tam tak nějak nezapadá. Uvidíme druhý díl... Díl druhý: nuda. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

No potěš - buďto je tak příšernej ten film, a nebo byla největší filmová hvězda totální dylina - tak nevím, co je větší děs .... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Tajný život Marilyn Monroe je veľmi dobre natočený životopis ikony amerického showbiznisu. Príbehu ťažkého detstva, núteného sobáša, kariéry fotomodelky pokračujúcej kariérou zlatokopky až na strieborné plátno nie je možné nič vyčítať, pretože ho písal sám život, rukou Marilyn Monroe. Produkcia uchopila tento príbeh s profesionálnou zručnosťou ako herečkinu psychoanalýzu a ani herci nesklamali. Susan Sarandon je profesionálka s dlhoročnými skúsenosťami a Kelli Garner sa naučila všetky charakteristické črty božskej Marilyn. 75% ()

Lillyilly 

všechny recenze uživatele

Uplně nevím jak ten film ohodnotit. Pro Kelli všechna čest jak to zahrála, protože zahrát takovou dylinu to chce um. Mně se v podstatě Marilyn totálně zhnusila. Osobnost? Tak to ani náhodou, uvzdychaná labilní chudina, fetka, vožrala a ještě pěkně manipulativní. Artur tam byl asi jedinej kdo jí to řekl do ksichtu. No fuj ble. Ale film byl natočenej dobře, šlo to pěkně popořádku. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Skoro dokument o životě Marylin. Dozvíme se, proč byla štětka, kdo za to mohl a že nemáme odsuzovat holky, co sice umí velký hovno, ale zas dokážou padnout do pelechu těm správnejm lidem. ()

Reklama

Reklama