Reklama

Reklama

Jezero žen

(festivalový název)
  • Německo Frauensee (více)

Obsahy(1)

Rybářka Rosa žije se svou přítelkyní, architektkou Karen, v bungalovu na pohlednicově malebném břehu jezerní rezervace. Jejich představy o životě se velice liší. Rosu zajímají potrhané sítě, ukradení lososi a nepoučitelní sportovní rybáři, zatímco Karen dbá především o své bankovní konto a lukrativní stavební kontrakty. Když se u jezera objeví pár atraktivních studentek, začnou se mezi čtveřicí žen vyvíjet vztahy, jež odhalí rozdíly v jejich pohledu na svět, lásku a sex. Čas pozdního léta tráví společným pitím, kouřením trávy a flirtováním, které se ale všem zúčastněným začíná vymykat z rukou. Zpočátku idylické, frivolní letní kamarádství se ukáže být osudovým zlomem pro společnou budoucnost Rosy a Karen. Třetí celovečerní film scenáristy a režiséra Zoltana Paula vyniká díky neotřelosti ženských hrdinek, jejich hereckým ztvárněním a vizuálně působivou kamerou, která umocňuje zneklidňující dojem, že nic nemusí být ve skutečnosti tak, jak se na první pohled zdálo. (Mezipatra)

(více)

Recenze (6)

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Ano, spousta rybaření a spousta svíček...dalo by se to shrnout bez většího zájmu. - ale faktem zůstává, že mě snímek strhnul a nepustil - dva důvody: už vím, že to takhle chodí. - občas bych neřekla víc ani méně, prožívat tak co ony. Poetika zůstala poetikou. - působilo to na mě tak, že si tvůrci nepřišli a nemířili na odpověď. Pouze se snažili (a z mého pohledu uspěli) ukázat, že (a jak jinak než po několikáté) vztahy jsou komplikované a stojí na našich rozhodnutích, obavách a jednání... - i tak je Frauensee jen odleskem toho, co by mohlo být. No právě: moc rybaření a spousta "svíček". ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Cha. Podle zdejšího Obsahu bych čekal nějaké hluboké osobní drama, které bude deeeeeep, man. Je to ale plytké prd a nic, ve kterém se jedna holka chová jako pubertální vypatla a to v nás má jakože vyvolat pocit tíže. Hehe, sure thing, man. ()

Reklama

Katullka 

všechny recenze uživatele

Čistý projev vztahového dramatu, který má smysl každým coulem. Podle mého soudu, jeden z nejlepších lesbích filmů za posledních pár období. // 13. Mezipatra queer filmový festival, BRNO ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepatril k priaznivcom nemeckej kinematografie a tento film je priam stelesnením všetkých dôvodov. Nesympatickí herci ( a hneď štyria!), mizerný scenár, atmosféra absolútne žiadna, od polky filmu som sa takmer uzíval k smrti. V tomto filme skrátka nemá čo diváka zaujať. Nemecká nuda na jazere. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama