Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (100)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejná průměrná podívaná, neobsahující prakticky nic, co bychom už neviděli jinde. Za větší poznámku stojí jen Mädchen Amick, na tu je velmi sympatické pokoukáníčko (příznivci Twin Peaks vědí). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice úsměvné, ale docela zábavné béčko na neokoukané téma s překrásnou Mädchen Amick. Nenudil jsem se, ale na vyšší hodnocení než tři hvězdy jít nehodlám, bylo to stále poměrně "učesané" 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Špeciálne efekty, masky a vraždiace scény nie sú v prvej polovici takmer vôbec zastúpené a to je dobre, lebo atmosféra je i bez nich zlovestná a jednak nestoja za nič. Ku koncu sa s nimi roztrhne bohužiaľ vrece, i tak ale SLEEPWALKERS nie sú až taká zlá kingovská adaptácia, ako som predpokladal (a tešil sa), keď som na nich čakal v televízii do 23:40. K tomu zopár viac i menej viditeľných cameo (King, Dante) a dobré obsadenie hlavných troch úloh v čele s Alice Krigeovou. Viac v mojej recenzii: http://www.studna.net/reviews/623/ ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Místy legrační, místy napínavý horor, který se sem tam svou atmosférou přiblíží klasikám 70. a 80. let. Za pozornost stojí minirole samotného Stephena Kinga v roli lehce zaostalého správce hřbitova, protože scéna s ním je opravdu vtipná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející horůrek s krásnou Madchen Amick. Ani v Kukuřičných dětech nebyla takhle povedená vražda samotnou kukuřicí. Příjemným překvapením budiž minirole hororových velikánů jako Tobe Hooper, Joe Dante, Clive Barker nebo Stephen King. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste vzhled měnící tvor s nadlidskou silou, co se živí pannami, ovládá telekinezi, umí zneviditelnit věci a modrý Pontiac v mžiku přelakuje na červeného Mustanga, ale to všechno je vám pro kočku.. Na jedné straně pochybné triky, tragikomické herecké výkony (včetně štěků Skywalkera či autora, co poprvé psal přímo pro film) a lehce přehnané akční finále, kdy werecat maminka likviduje auta místního retardovaného policejního sboru výstřely z revolveru a na té druhé neopakovatelný půvab devadesátých let, který mé potěšení činí provinilým. Předpokládám, že Sleepwalkeři musí být úplně nešťastní ze zde na csfd často zmiňované divácké skupiny „otylé chovatelky koček“. Tak snadno dostupná potrava, ale je u ní mňoukající pretoriánská garda.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mick Garris určitě nepatří mezi nejlepší tvůrce na filmové přepisy Kingových děl. Sice nehorázně zprasil Jízdu na střele, ale Sleepwalkers se mi postarali sice o značně průměrný, ale příjemně sledovatelný zážitek. Masky nejsou nijak extra zvládnuté, zvláště ke konci filmu byla proměna v upíry spíše laciná a komická, ale i přesto mě pár momentů docela slušně vylekalo. Za zmínku stojí několika sekundové úsměvné setkání dvou, pro mě největších hororových géniů, Stephena Kinga a Clive Barkera. Škoda jen, že netrvalo déle. "Měl jste pravdu, ruce by se opravdu neměly strkat tam, kam nemají. Tady je ta vaše." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sleepwalker - špecifický druh upíra, ktorý sa živí životnou energiou mladých pannien. Dvojica týchto tvorov (matka a syn, ktorý je zároveň jej milenec) je nútená presúvať sa z miesta na miesto po celej Amerike. Nenápadne vyhľadať ďaľšiu korisť, nasýtiť sa a znova ísť ďalej. Nie ľudia sú pre nich však tou najväčšou hrozbou. Sú smrteľne zraniteľní obyčajnými kočkami. Pred tými sa musia mať najviac napozore. Horror "Sleepwalkers" je jednoduchá, pohodová Kingovka, ktorú som si hodne obľúbil. Je tam veľa zaujímavých, svojim spôsobom zábavných, detailov. Jedným z najlepších je ten, keď samotný Stephen King, ktorý je autorom scenára, sa v tomto filme na pár sekúnd objaví v malej, bezvýznamnej úlohe hrobára, ktorý každému zarputilo tvrdí, že on nemôže za to, čo sa stalo. On teda v žiadnom prípade nie! :-D **** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Na celom filme bolo zaujímavé to, že literárnou predlohou bolo dielo Stephena Kinga a ústredná melódia k filmu bola krásna . And that´s all, folks ! ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, jediná ľakačka (aj to na samom začiatku) a kopa nudy. Iste, bolo by fajn, keby autori viac stáli na strane zla, než na strane ľudských hrdinov (ako niektorí píšete), ale to by zlo musel stelesňovať niekto iní - táto mačkofóbna dvojica synčeka a mamičky je tak nesympatická a otravná, že by som ich osobne nakŕmil Whiskasom. Povedal by som, že ktorákoľvek z priemerných adaptácii Kingovho papierového diela je lepšia, než tento nezmysel. Svoje rozhodnutie medzi týmto a GINGER SNAPS, ktoré íšlo v rovnaký čas na inej televízii, som teda dve hodinky po polnoci trpko oľutoval. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Incestní vztah matky a syna Charlese není jediným tajemstvím záhadné dvojice. Oba jsou zvláštním druhem upíra označovaným jako sleepwalker. Neproměňují se však v netopýra ani vlka, nýbrž v bytost podobnou kočkám. Přitom paradoxně samotné kočky jsou jediné, kdo je může zabít. Potravou jim také není krev, nýbrž životní síla člověka, kterou z něj vysají. Zde je podobnost s filmem Životní síla (Lifeforce 1985) Toba Hoopera, jenž si ve Sleepwalkers zahrál forenzního technika. Žádané jsou ctnostné dívky. Půvabná Tanya (Mädchen Amick) netuší, že má být další obětí. Zdařilé masky, slušné počítačové efekty, se kterými se naštěstí šetřilo, spousty koček a krev. Jedna z nejlepších scén se odehraje na hřbitově. Hudba mj. Enya, The Contours, Extreme. Kdysi v kině se mi líbilo více, ale i po letech jsem vcelku spokojen. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

60% a dal by som aj viac, nebyť toho, že film nadržiava ľuďom a nie skutočným hlavným postavám - looserom Sleepwalkerov. Expert na filmy o inceste Mick Garris (Psycho IV) sa nesnažil natočiť veľdielo, ale pekné béčko, odkazujúce na zlaté osemdesiate roky. Pridal čierny humor (na vraždu kukuricou nezabudnem) a pár až nápadne trápnych hlášok a o zábavu je postarané. Možno ak by bol trochu otvorenejší (nahotinky) a politicky nekorektnejší (vzťah tvorcov k Sleepwalkerom) mohlo vzniknúť dokonalé béčko. Tak je to "len" príjemné osvieženie, jednorázová zábava so "skvelými" efektami, dostatočnou dávkou gore a úžasným cameom Majstra Kráľa. PS: skurvené mačky!!! ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Sleepwalkers pochádzajú z pera Stephena Kinga . Už niekoľko krát som spomínal, že poviedky tohoto hororového mága sa sfilmovať proste nedajú (a hovorím to znova). Čo ale túto adaptáciu odlišuje od absolútnych brakov je to, že sa autori nebáli použiť nejaké tie gore efekty určite ukradnuté z maskérne taliankskych trash-majstrov, i vcelku fungujúci čierny humor. A naviac uvidíte k popukaniu vtipnú vraždu kukuricou (!!) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha iný pohľad na upírsku tématiku z pera majstra Kinga. Mám rád mačky, takže ma celkom potešilo ich bohaté využitie vo filme. Ďalšie pozitíva tu však nevidím. Prvá polovica ešte ušla, pekne sa budovala atmosféra, ale potom to akoby zaspalo. Veľkou chybou bolo, že sa tu prakticky vôbec nenarábalo s charakterom ústrednej zabijáckej dvojice, ich pôsobenie sa scvrklo iba na akési prvotné ukojenie pudov a vábenie, príp. únos peknej dievčiny. Až moc jednoduché. Preto som sa začal už veľmi skoro nudiť, pričom z letargie ma nevytrhol ani akčnejší záver a trocha gore. Na maskách mohli autori tiež trocha popracovať, neboli zlé, ale v kontexte tej doby len priemerné. Suma sumárum, len slabý priemer.55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film pochádza zo zlatej éry psychoidných hororov druhej polovice 80. a prvej polovice 90. rokov, kedy alfou a omegou bolo nakrútiť čokoľvek akokoľvek a kedy napätie bolo persona non grata. Je to béčko, ktoré úspešne prekročilo céčkové hranice a veselo si to mieri k déčku. Rozdiel medzi Sleepwalkers a hororom je asi taký, ako medzi Pannou Orleánskou a Lucreziou Borgia. Každopádne nikdy nie je bez zaujímavosti, kam až sa dá v kinematografii klesnúť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor podle námětu Stephena Kinga se mně líbil. Měl takovou hororovou auru, dobře hrající herce a originální námět. Mick Garris už od té doby nic pořádného nenatočil, ale tehdy se jevil jako zajímavý příslib do hororového budoucna. Ani hercům, jako je Brian Krause nebo sympatická Madchen Amick, tento horor nepřinesl nijak zářnou kariéru, a po trikové stránce je to taková milá old school tvorba. V první polovině zní  působivá Enya, dozvíme se, že Sleepwalkers nemají v lásce kočky, ale incest jim problémy nedělá, budeme svědky pobláznění dívky okouzlujícím mladíkem a to vše zakončí  nervy drásající finále. Horor, co má něco do sebe. 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ako horor úplný shit, ale zasmiať sa na tom dá nemálo. Mám vlastne trochu dilemu, či to myslel King vážne. Toho humoru, sprasených trikov a WTF momentov je tu nejak priveľa. Za videnie to ale rozhodne stojí, už len pre to trojcameo na cintoríne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stephen King mohl zkraje 90. let využít toho, že mu knižní i filmová vydavatelství totálně zobala z ruky, a tak zas jednou bezostyšně popustil uzdu svým grafomanským schopnostem a napsal scénář ke Sleepwalkers. Příběh, v jehož jádru je párek stvoření podobných upírům, kteří ovšem místo krve sají životní sílu, místo slunce pro ně představuje smrtelné nebezpečí kočka, oddávají se incestním hrátkám a dokážou zneviditelnit nejen sebe, ale i své obří auto, je totální slátanina, která jako celek docela nedává smysl a po zamyšlení se solidně rozpadá. Přesto to má určité brakové kouzlo. Dejme tomu, že Mick Garris dokázal i ten pokulhávající námět docela slušně zaonačit, a zejména díky obsazení Mädchen Amick se na to dá v pohodě koukat. Mou oblíbenou scénou bude cameo samotného Kinga, který je coby všetečný správce hřbitova postupně odmítnut jak Tobe Hooperem, tak i Clivem Barkerem. V dalších cameo rolích se navíc objeví i John Landis, Joe Dante a Mark Hamill. Mick Garris dokázal dávat dohromady solidní partičky! ()

Reklama

Reklama