Reklama

Reklama

Top Gear: Bondovský speciál

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: 50 Years of Bond Cars
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2012, 62 min

Obsahy(1)

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Tento speciální díl je věnovaný autům z filmů Jamese Bonda... (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tento muž nemá sobě rovného, pokud jde o hodinky, žraloky a padouchy. A nikdo se mu samozřejmě nevyrovná, ani pokud jde o auta." Vozový park agenta Bonda obsahuje zajímavé kousky, jeho legendární honičky stojí za rozbor a tak se toho Richard Hammond ujal. Bylo to zajímavé, chvílemi celkem zábavné, ale obávám se, že větší zásluhu na tom měly ukázky z bondovských filmů než samotný topgearovský speciál. V závěru sice autokutilové zabodovali neviditelným autem a autoponorkou, ale celkový dojem to u mě vylepšilo jen o kousek. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Z Bondovek jsem příliš neviděla, ale to málo mi stačilo k tomu, aby mi bylo jasné, že by se mi to v žádném případě nelíbilo. Trochu jsem tedy odolávala se na tenhle speciální díl Top Gearu podívat - nakonec to nebylo zase TAK strašné, ale k mému zklamání se ukázal jen Hammond, takže žádné blbiny kluci tentokrát s auty nedělali. Až na to potápění na závěr, což vidím jako jedinou opravdu světlou stránku tohoto dílu. Samozřejmě mám na to takový náhled proto, že Bonda prostě ráda nemám a ukázky zde viděné mi můj názor potvrdily ( ty zkázy světa, co Bondovi tvůrci nachystali.. né, vážně nechápu ten úspěch filmů!). Samozřejmě být fandou, tak jsem nadšená. A přestože nejsem - ba co nejsem, patřím víceméně mezi odpůrce- musím uznat, že ty kaskadérské kousky a zjištění, že tvůrci Bonda se se vším paplají na živo a počítač k trikům používají minimálně, jsou pozoruhodné.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná nostalgická a hlavně fanouškovská pocta nejslavnějšímu agentovi světa a jeho motoristickému arzenálu. Jako průvodce Bondovskou minulostí (a ke konci i přítomností) to funguje dokonale, některé zajímavosti opravdu pobaví. A Richard Hammond by měl být novým Q. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to dobré? Ano, je to dobrý dokument o některých Bondovských povozech, ovšem medvědí službu mu dělá zařazení pod hlavičku Top Gearu, neboť opravdu typické znaky pořadu se najdou snad jen na dvou místech (neviditelné a ponorné auto), jinak se jedná spíš o vážně míněný dokument, který je poctou, díky tomu ani nevadí nepřítomnost dvou třetin TopGearáckých moderátorů. ..... . Ačkoliv cameo Jamese Maye, nebo Jeremyho Clarksona svázaného a zaroubíkovaného v nějakém kufru auta by potěšilo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl vidět každý fanoušek Bonda. Kdo jiný by měl představovat auta agenta 007 než někdo, kdo má o vozech vlastní pořad, který je již sám o sobě známou značkou? Tento speciál je navíc obohacen komentáři Guy Hamiltona, Daniela Craiga či Rogera Moorea, což dodává celému dílu šmrnc. Bavily mě i pokusy o sestavení ponorného auta nebo neviditelného vozu. Jediné dvě věci, co jsem postrádal, jsou komentáře i zbylých představitelů Bonda (každý mohl dostat stejnou otázku co Craig a Moore, tj. jaké bondovské auto máte nejraději?) a hodnocení Aston Martina z filmu OHMSS, který se mně osobně hodně líbil. Jo a ještě jedna maličkost: Hammond tu správně zmiňuje, že v knize má Bond nejprve Bentley a poté v Goldfingerovi dostává Aston Martin DB3. Zatímco Bentleyho projede, tohoto Astona ne a to mi přišlo jako velká škoda. Alespoň mohl být ukázán na obrázku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mohlo jmenovat i: Jak se točily Bondovky. Tedy samozřejmě pokud se zaměříme na auta. Richard nás provede všemi díly Bonda a zastaví se u každého auta, který mu Q svěřil. Během prezentací vozů a původních ukázek z jednotlivých dílů se Hammond o těchto vozech baví s některými Bondy (Moore, Craig) o jejich zážitcích z natáčení a požitcích z jízdy. V závěru udělá štáb pokud zda skutečně Lotus vybavený šroubem a stabilizačními křidélky dokáže vjet do vody a plout jako ponorka... Zajímá vás to? Tak se na to musíte podívat :-). Tenhle specík je fajn, lecos jsme se dozvěděli, Richard je vtipný jako obvykle, ale tak nějak mi tam chyběl Jeremy a hlavně James. Čtyři nárazníkové rakety. * * * * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě doslova navedl k tomu, abych zhlédnul všechny natočené Bondovky, které jsem neviděl. Za těch 50 let filmové existence agentovi 007 s povolením zabíjet prošla pod rukama pěkná řada zajímavých aut a některé kaskaderské kousky vypadají stále cool, protože byly poctivě technicky provedeny. Dokument nabídne dostatek zákulisních zajímavostí z natáčení, komentáře herců (Roger Moore a Daniel Craig) a tvůrců (režísér Guy Hamilton) a ukázky přímo z filmů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byl humor řádně utlumen a tento speciál je spíše napěchován spoustou zajímavostí ze světa Jamese Bonda. Působí to spíše jako film o filmu, kterým nás provádí Richard Hammond. Nechybí rozhovory se spoustou režisérů či herců jednotlivých dílů a spousta zákulisních informací ohledně natáčení jednotlivých automobilových scén. Scéna s neviditelným autem byla naprostá zbytečnost, nehledě na to, že se to objevilo již v dřívějším speciálu. Závěrečná scéna s přepracováním auta na ponorku byla podstatně zajímavější. Kdysi jsem si řekl, že bych si dal Bond maraton a sjel chronologicky všechny bondovky. Skončil jsem tehdy u druhého dílu kvůli nesnesitelné nudě. Tento speciál má docela potenciál navnadit člověka k tomu, abych dal bondovkám druhou šanci. Nebo se minimálně koukl na Goldfingera s kultovním Aston Martinem. [68 %] ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Absolutně úchvatné, tedy pokud milujete bondovky. Daniel Craig má sice slušný vkus (Toyota 2000 GT), ale Aston Martin DB5 je jasná volba! Dokument bych doporučil naprosto všem, neboť alespoň zjistíte, že všechny scény byly reálně natočeny, protože kaskadéři jsou fakt šílenci!:o)) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bondovky, s výjimkou těch nových s Danielem Craigem a Piercem Brosnanem, jsem vždy považoval spíše za komedie než za akční filmy a tomu odpovídají i jednoduché automobilové honičky. Škoda, že se tvůrci nezaměřili víc na modernější reinkarnaci. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovská nefanynka Bonda jsem se tohohle dílu docela bála. Jenže když jsem tak začala koukat, ty Bondovy káry mě doslova fascinovaly. A kdo by se divil. Prostě Hammond. Kluci z TopGearu můžou klidně povídat o pěstování okurek a stejně vás svým nadšením přitáhnou a najednou to jejich nadšení sdílíte taky. Nádherné Astony, Lotusy... Co víc si přát? "Neviditelného Transita" :D Počkat, všimnul si ho někdo? Já teda měla co dělat... abych nad tou neviditelností neumřela smíchy :D. Divné je, že ten TopGearovský Lotus -ponorka- fungoval. Teda zatejkalo tam, ale na TopGear nějak málo :D. 100% ()

Lordkolol 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že TopGearovský dokument o Bondových autech pod taktovkou Richarda Hammonda patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co bylo produkcí TG vytvořeno. Za tuhle "pecku", jinak to nazvat nelze, musím poděkovat. Všem milovníkům aut a Jamese Bonda musí při sledování tohoto díla plesat srdíčko. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní pocta jak všem Bondovským filmům, jejich tvůrcům, hercům, kaskadérům, apod., tak především pocta všem autům, která se ve filmech vyskytovala. Doplněno o komentáře režiséra a představitelů J. Bonda a crazy pokusů Top Gear partičky - především tedy Richarda Hammonda, který celým speciálem provádí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já jako totální neznalec všech Bondů, jsem si tento speciál příliš nevychutnala. Určitě mě moc bavily zajímavosti o kaskadérských kouscích z natáčení, ale chyběl klasický topgearovský humor a to je potom průšvih. Bondovský speciál je úplně jiný speciál, než jsme zvyklí a vlastně bych ho k těm klasickým asi ani neřadila. Potěšila přítomnost známých osobností, ale nepotěšila absence Jamese a Jeremyho. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo to bude nejspíš tím že nejsem velký fanda bondovek vlastně jsem je ikdy neměl moc v oblibě , ale pro fanoušky to bude určitě skvělá věc a ostatní se aspon podívají do historie tohoto filmu a uvidí " neviditelné auto " : ) . BTW : Více se mi líbí klasický Top Gear ( 14.10.13/MAC ) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nejlepším highlightem speciálu byl moment s Benem Collinsem, který měl na sobě tričko "I am the Stig" - jenž si koupil ve slevě:D ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pojmenujte jeden díl pořadu pro zahrádkáře „Hnojíme s Bondem“, a máte mě přikovanou k obrazovce s popcornem a colou. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bez Clarksona a Maye to sice není ono (a je to znát), ale Hammondova one-man u mě obstála na výbornou. Díky ukázkám ze všech Bondů jsem se přesvědčil, že Bondové jsou opravdu hámotiny, ale že auta má skvělý (viz. vtipná scéna s neviditelným autem a trošku přehnaná závěrečná s ponorkou). Tohle není ani tak Top Gear jako spíš oslava 50. výročí nula nula sedmičky, ale nutno říct, že velmi povedená. Rozhovory s Bondy (Roger Moore, Daniel Craig) mě velmi potěšily (hlavně jejich oblíbená auta) a zároveň skvěle posloužili jako pohled do zákulisí celého fenoménu. Já se u toho opět bavil výborně, skvělý, svižný, speciál a musím říct, že pobaví nejen Bond fans. A protože tam Jeremy a James opravdu citelně chyběli, dám jenom 90%. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tenhle speciál má hned několik mínusů. Chyběl James May. Chyběl Jeremy Clarkson. Speciál, který není ani tak určen pro fandy Top Gearu, jako spíš pro nadšence Bonda. Ponorka Lotus byla ale fajn a koneckonců je to pořád Top Gear, i když neúplnej. 75% ()

Reklama

Reklama