Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minisérie BBC. Mladá dívka Hattie Sutton má být zvolena májovou královnou, nicméně cestou na přehlídku prvního máje zmizí. Po tom co se Hattie neukáže, obyvatelé malého městečka začnou hledat odpovědi mezi sebou. Myslí si, že ji unesl někdo z nich. (aadulka)

Recenze (9)

dalia 

všechny recenze uživatele

Velice působivý seriál s úžasnou atmosférou. Do poslední chvíle udržuje diváka v napětí a skoro nikdo není tím, kým se na první pohled zdá být. Vzájemná podezíravost postupně odhaluje dosud přehlížená tajemství. Záběry lesa s působivou hudbou mají magické kouzlo. K tomu skvělé herecké výkony, jak už tomu u podobných britských minisérií bývá. Pouze malá připomínka, jelikož několik motivů mi přišlo nedořešených - např. proč Malcolm nechtěl, aby pátrači šli k močálu (po zhlédnutí celého příběhu to pro mne postrádá logiku), nebo zda zmizení talismanu stačilo k osvobození Linusova otce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Anglická vidiecka atmosféra, teda samý podivín s nábehom na psychopatiu. Do toho trochu mysteriózna, veľa tajomstiev a možnosť pre diváka hádať vraha, čo však nie je ťažkou úlohou. V poslednom čase to sú podobné ladené seriály anglickej produkcie na jedno kopyto. Ťahajú to len atmosférou, inak je to väčšinou pomalé a málo prekvapujúce. ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí všech dílů: nakonec se to celé přerodilo spíše do kategorie mysteriózní, ale rozhodně to nebylo naškodu a těžko tak najdete něco podobného. Spousta zajímavých podivínských postav, kde jste po většinu času, mohli jedině hádat, co jsou zač a většina odhalení byla logicky na konci. Díky povedené hudbě a kameře se i z tuctové scény stal celkem tajuplný a husí kůži nahánějící záběr (nejlepší obvykle na konci každého dílu). Celý příběh ponechával dost možností, jakým směrem se bude ubírat a jak to celé vlastně dopadne, ale konec přichystaný autory stál určitě za to. Nejspíš to nebude seriál pro každého, ale komu se líbí obdobná tvorba od BBC, bude maximálně spokojen, 5* ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nečekaná spokojenost. Hutné, vtahující, optimální hudba, divné postavy. Falešné stopy a několik podezřelých - klasika, co funguje. Někdy jsou tam zbytečné dialogy a ústřední mladá dvojice je moc emo, i když se to dá vydržet. Poslední díl je vyřešený dobře (divák se dozví, kdo je vrah a přitom vyvstanou další otázky). Neprávem opomíjená mysteriózně-dramatická minisérie. PS: Hudba a kamera fakt na úrovni. 74%. ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Akoby chcela BBC urobit skratene The Killing ale nepodarilo sa to. Nudne, plne klise a dlhych spomalenych zaberov na tvare hrdinov na ktorych sa zraci uzas, zhrozenie alebo strach a do podmazu vrestia melodramaticke huslicky. Ak ste aspon priemerne inteligentny divak, po prvej, najviac druhej epizode je vam jasne, ktory zahradnik je vrahom a zaverecna cast este dorazi nelogickost celeho pocinu. Mrzi ma toto premhanie hereckeho talentu. Na com toto naozaj kape, je ze mali material na dostojny dvojdiel a roztahali to na 5 dielov. V kriminalkovom suboji ked sa vsetky televizie Britanie rozhodli v marci vysielat (mysteriozne) kriminalky to BBC prehrala na celej ciare. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama