Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor, Dan a Tom sú traja problémoví mladíci, ktorí chodia poza školu. Dostanú sa do opusteného zábavného parku, kde ich však nič príjemné nečaká. Dostanú vízie, v ktorých ženu spútanú v reťaziach ťahá maskovaný muž prezlečený za klauna. Maskovaný muž si chlapcov vzápätí všimne a tí sa ihneď dajú na útek. Objavili totiž niečo, čo bolo roky ukryté a čo nemal nikdy nikto vidieť. Mladíci sa snažia privolať políciu, avšak kvôli ich záznamom a problematickej minulosti im polícia odmieta pomôcť. Ešte v tú noc sa každému z nich niekto vkradne do domu a snaží sa zabiť jedného po druhom. (kubqo)

(více)

Recenze (81)

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako To, pokračuje to už méně jako To a to tak, že je to zralé na vypnutí, ale v posledních třiceti minutách se vám náhle zjeví uprostřed obýváku zcela nahý alopecijní mutant mávající dvoucentimetrovým hovadem, co vám dá ocumlat a sežrat svou čtyřicet osmičku nohu, kterážto naprostá úchylárna přinutí nejednoho „sofistikovaného odborníka“ zběsile masturbovat. Psychicky zdravý jedinec, co po večerech nepije mamince z lékárničky Solutan, však jen pokrčí rameny, řekne „hm“ a skákne si raději utýrat nějakého loztomilouškého domácího mazlíčka. Je docela škoda, že to ti žabožrouti udělali o padesát čtyři minut delší, než by se slušelo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budu velmi rád, pokud Bustillo s Maurym budou filmy dál točit ... a snad ještě radši, když už si sami nikdy žádný nenapíšou. Sofistikovaný scénář by od filmů těchto hororových tvůrců / řezníků mohl po Inside a Livide vyžadovat jen člověk silně potroublý, protože jejich silné stránky jsou evidentně jinde. V gore, vytváření znepokojivé atmosféry a děsivých výjevů jak z nočních můr. Na to bych i přistoupil, protože v tomto ohledu se dle mě nejedná jen o příval lacinných lekacích atrakcí jako v moderních komerčních taškařicích, ale spíš o plánovaný a cílevědomý sestup do temnoty a brnkání na temnější struny lidské psychiky. Ale čeho je moc, toho je příliš. Finále svou blbostí působí skoro až komediálně, fakt. Na druhou stranu: z několika sekvencí - pokud se vytrhnou z kontextu - jsem vyloženě nadšený, pan Naháč je značně creepy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME OBNOVIT NAŠI RODINU. NAJDEME NOVÝ DOMOV. PŘIZPŮSOBÍME SE.“… /// Není třeba koukat na „Among the Living“ jako na další Uvnitř. To bylo výjimečný, téměř jako každá prvotina. Úvod je hezkej. Pak ¾ hoďky trvá, než se rozjede nějaká zábava (slušně řečeno – ten úvod kapku přetáhli!). A i pak – nedokážou vybalancovat poměr napětí s akcí a příběhem. Snažej se o jistou dávku dramatičnosti, ale nakonec se to zvrhá v píčovinu, kterou načmáralo 3letý děcko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará z ničeho nic chtěla sejmout spratka. (Je prej divnej). 2.) Miluju nahatý alopecijní mutanty, mávající dvoucentimetrovým hovadem... 3.) Thx za titule „Braginskay“ a „jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nenávidím v horrorech vraždy mimo záběr! Tak buď se točí horror, nebo fantasy film přístupný od 12 let. Začátek s těhotnou lady byl brutal, pak se to zvrtlo v rodinný český film "Páni kluci" , no a končí to chaotickou srdceryvnou scénou táty a synka.... Dávám 50% zejména za kameru (není to žádný amatérský shit), za obraz, zvuk a herecké výkony. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Predsa je len pre mňa kúsok sklamanie, že nemôžem dať plnú trefu, keďže sa jednalo o môj najočakávanejší horor celého roka. Napokon to taká pecka nebola, aj keď stále sa jedná o kvalitný, napínavý a znepokojivý snímok. Trio výrastkov videlo niečo, čo vidieť nemalo, takže tu máme rovno jedného vysokého plešatého Lorda Voldemorta, ktorý sa rozhodne zmasakrovať tri rodinky, prípadne každého, kto mu stojí v ceste. Nie je to krvavé ako Inside, ani sa nejedná o strašidelnú prekombinovanú fantasy ako Livide, skôr ide v tomto prípade tvorcom o to, aby kúsok zabrnkali na divákovu psychiku a udržali ho v napätí, pretože rodinám s deťmi proste každý palce držať musí. Detské dobrodružstvo sa zmení na napínavé home invasion, a v týchto medziach horor klape naozaj výborne. Čo však bohužiaľ išlo dosť do úzadia, je gore, a to je naozaj škoda. Pretože práve v tom sú Bustillo s Maurym úplne dokonalí - a to musí každý uznať. Počas prvej hodiny som niekoľkokrát sklamane vzdychol. Všetko je totiž mimo záber. V záverečnej 20-minútovke sa to už síce rapídne vylepší, ale stále som mal pocit, že z toho mohol byť omnoho väčší masaker. Keby sa režiséri odtrhli z reťaze tak, ako pri dokonalých predchádzajúcich snímkoch, možno by som mal tento kúsok v desiatke obľúbených. Kvalita filmu teda stúpala každou jednou minútou viac a viac, ale vrchol sa tentokrát nedostavil. A to naozaj zamrzí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť je Among the Living mírným zklamáním, čtyřhvězdí si však zaslouží vzhledem k letošní bídě. Největší frajeři a mí oblíbenci Bustillo and Maury se podle mě ve svém novém počinu drží lehce na uzdě. Zdaleka se nejedná o žádný gore fest, většina úmrtí je mimo záběr,což je hned první mínus, takže, co se týká gore jsem velmi zklamaný a také se mi příliš nezamlouval look a technická stránka, to mi přišlo trošku oldschool na dnešní dobu, ale na druhou stranu atmosféra, napětí šlape solidně, potěší i slizký záporák, který je slušný magor a samotné Nightmare finále je jen třešničkou na dortu. 70% Mohli více přitlačit na pilu a byl bych šťastnější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Traja chlapci za mestečkom objavia hrôzostrašné kulisy, ktoré náhle ožívajú a ukazujú im peklo na zemi. Síce sa im podarí v poslednej chvíli utiecť domov, ale zlo si ich v noci nájde aj tam, pevne rozhodnuté nekompromisne ich vyvraždiť. Stoj čo stoj. Vrátane rodín a babysitteriek, ktoré chlapcov v tú strašnú noc obklopujú. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejděsivějších případů trailerového syndromu - jednotlivé scény vyhnané na maximum, ale celek fatálně nesedí dohromady, a to nemluvě o tragické absenci dramaturgie, potažmo nedotaženosti scénáře. Vyprávění působí jak hrubý nástřel nápadů po prvním brainstormu, který už se ale nikdo neobtěžoval rozpracovat a pročistit natož zhodnotit s čistou hlavou. Současně ale už výchozí ambiciózní plán spojit tradici osmdesátkových dětských hororů s drásavým a odpudivým naturalismem francouzské extrémní hororové produkce nového tisíciletí sice zní famózně jako nápad, ale v praxi prostě nemůže fungovat. Oba tyto stylové směry se totiž v základních věcech natolik odlišují, až se vzájemně popírají. Osmdesátkové dětské filmy typu "The Goonies", ze kterých zjevně tvůrci vycházeli nejvíce (podzemní labyrint, pirátská loď, prosťáček v monstrózním těle), staví na iluzi, dobrodružství a nezkaženosti. Naopak francouzský žánrový hyperrealistický nihilismus káže udělat z dětí nesympatické hajzly, iluzi poskvrnit rozkladem a místo bezelstnosti a naivity dosadit extrémní tělesnost, vyšinutost a hnusáckou grotesknost. Především zatímco dobrodružky od Amblinu a jim podobné směřují ke stmelení přátel a rodiny, zde zákonitě musí dojít k pravému opaku. "Aux yeux des vivants" nevyhnutelně působí dojmem, že tvůrci mezi brainstormem a natáčením přeskočili jeden zásadní krok. Tím mělo být přiznání si, že tohle nemůže fungovat, a ukončení projektu. Bohužel asi ovínění vlastním věhlasem a francouzskou státní podporou, která zafinancuje naprosto cokoli, to neudělali. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná jednoznačně o HOROR ROKU 2014 !!! Všem vám radím, nic si o tom nečtěte a nezjišťujte!! Obrovskej pozor na spoilery, jinak vám to může vzít celej ten požitek z toho!!! Proto jsem se pro vaše dobro rozhodl o tom skoro nic nepsat ... každopádně je to opět extrémně napínavej, strašidelnej, "politicky nekorektní" a krutej film!! Už se mi fakt dlouho nestalo, že bych si u hororu musel dávat "vydejchávačku" ... Až na sklonku roku jsem se onečně po těch sračkách dočkal pořádnýho hororu!! TOHLE MĚLO JÍT DO NAŠICH KIN!!! Tohle jo, to je fakt pecka!! ... enjoy ... (Sofistikovaní odborníci prominou, ale vůbec tomu nerozumí a melou hovna jako vždycky ... Kdo chce pořádnej moderní horor, tak tohle je jasná volba ... ;-) ) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bustilo s Maurym potřetí a zase jinak. Po gorefestu a surrealistické bizarnosti přichází tahle dvojka s tentokrát mnohem přímočařejším tahem na branku, což mě vyhovuje rozhodně víc. Jejich novinka se dá rozdělit na dvě poloviny. Ta první je trošku drsnější verze Stand by Me, v níž se trojice mladíků uleje ze školy, aby pak byla svědkem únosy ženy a její násilné vraždy. Druhá se - podle pravidel žánru - změní v nervy drásající slasherový home invasion, během které je divákovi velmi brzy jasné, že vyšinutý zabiják tu šetřit nehodlá vůbec nikoho. A to i přesto, že krev tu překvapivě necáká na všechny strany a nevymaluje se s ní jediná místnost. Tady jde tentokrát o atmosféru a napětí, a to je místy vskutku parádní. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

To že režisérské duo Maury/Bustillo pustilo do coming-of-age thrilleru je vlastně docela zvláštní. Nikoliv v kontextu vlastní tvorby, žánrové změny jsou v podstatě jejich trademarkem, ale ve způsobu uchopení tohoto konkrétního filmu. Je z něj cítit příliš velký respekt z tématu a strach porušit společenská tabu. Zajímavým důsledkem toho je fakt, že zejména v první části snímku absolutní většina postav, kterým se děje nějaké příkoří přímo v obraze, přežívá, zatímco ty, kterým se vlastně vůbec nic nestalo, umírají (tedy spíše se najednou ve filmu neobjevují). To způsobuje spolu s krátkou stopáží, a tedy dějovou epizodností, totální absenci jakékoliv atmosféry a napětí. Jen pro představu, většina „strašidelných“ scén vypadá tak, že postava A někam pomaličku sama jde, kamera v lepším případě za jejími zády sleduje potenciálního vraha, a pak přichází střih – což se většinou vejde do necelé minuty stopáže. Je to škoda, protože několikrát se blýskne na lepší časy. V poslední třetině snímku využívají tvůrci nastřádanou časovou rezervu z odfláknutého začátku a mohou si dovolit o trochu více. První pomalá vražda odehrávající se v přímém záběru už obsahuje alespoň náznaky něčeho nepříjemného, navíc rozfázování scény na souboj s psychopatem a pokusem o záchranu člena rodiny zvyšuje dynamičnost – i když celkové podání je také trochu nešťastné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší problém se strukturou (explicitní intro, spíše thrillerové první dvě třetiny spoléhající na náznaky a závěrečné řádění olysalého běláska), ale co dělat, když právě v té nejrozsáhlejší pasáži je pro Francouze budování napětí španělskou vesnicí a s blížícím se koncem vzrůstající počet nonsensů dává pocit, že za scénářem stojí slohová poluce čtrnáctiletého chlapce? Skutečnosti, že se policisté chovají jako vyučení instalatéři, co jsou první den v novém zaměstnání či že rodiče s vetřelcem v domě nijak neřeší, že mají dítě v postýlce, jsou jen špičkou ledovce a těch pár jednotlivostí spjatých s bizarními hrátkami přerostlého kloučka bez zvonečku už jen stěží napravuje celkový obraz.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pre diváka výživná filmová lahôdka zo spoľahlivej CinemaFabrique L' France ( Xandy / Žulién ), kým pre ústrednú teen3ku neplánovaný poškolácky prázdninový preplesk. Produkcia síce mohla svoje vrecká prevetrať viac, no aj táto injekcia vo mne vzbudzuje nádeje v lepšie filmové zajtrajšky pod Eiffelovkou. Vtomto smere totiž francúzom verím, aj keď sa tu a tam...potknú. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trojica deciek si pred začatím letných prázdnin urobí výlet na okraj mestečka; poobzerať staré, opustené filmové štúdio. Tu však objavia ženu v reťaziach a človeka v klaunskej maske, pred ktorým sa im síce podarí ujsť, ale nie nadlho... Už tretí, kvalitný a štýlovo natočený hororový počin on nadaného režisérskeho dua Bustilla & Mauryho, ktorí svoj vrchol pravdepodobne dosiahli hneď na začiatku; pri hororovom klenote "Inside" a ktorých nasledujúci, originálny "Livide" nastolil cestu, akou sa v podstate vydáva aj "Among the Living". Takže už nejde o priamočiare a intenzívne hororové peklo, ale zo širšieho spektra pojatý, ambicióznejší film, v tomto prípade je to teda čiastočne „coming of age“ dobrodružstvo, pri ktorom si človek až spomenie na starých dobrých "The Goonies". Ale aj s týmto zameraním sa dá urobiť slušný horor (viď. "Clownhouse" či minuloročný "Found") a tento našťastie funguje tiež. Je zaujímavý, zábavný, strašidelný, kvalitne natočený a keď rozbehne svoju vysokooktánovú záverečnú tretinu, vystrihnutú ako z nepríjemnej nočnej mory, tak už človeku nedovolí vydýchnuť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Francouzský příspěvek do žánru, v němž můžete spatřit podobnost s několika legendárními hororovými snímky. Viditelné jsou zde inspirace v Texaském masakru, Helloweenu či Pátku třináctém. Coby "monstrum" v hlavní roli exceluje Dr. Manhattan:) Trojice dospívajících hochů je sympatická, zejména Zacharie Chasseriaud mi přišel jako mix mezi Harry Stylesem, River Phoenixem, Emile Hirschem a Cleou DuVall:) Mně jen mrzelo, že dva z nich to odskákali téměř hned z počátku. Těžký boj tak zůstane na jediném odvážlivci, jemuž, kromě toho, že bude muset čelit silnému tvorovi, bude udělena povinnost nejtěžší, chránit svou rodinu. Aux yeux des vivants jsou zdařilým filmem s výbornou hudební stránkou. Ač snímek přináší klasické žánrové postupy, mnohokráte viděného, zároveň na mě i tak působil jako svěží závan čerstvého vzduchu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

První hodina mne tedy ani trochu nezaujala. Jelikož jsou však 2/3 filmu o ničem, zbylá třetina již nemá tolik prostoru k zlepšování. To se však přeci jen vcelku zdařilo konec se již dal se zájmem dodívat. Nahý mutant byl nadmíru znepokojivou postavou a z jeho řádění, které si sám velice vychutnával, se ježily chlupy po těle. I když to mé dojmy mírně zlepšilo, stále to bylo dost prapodivné a nedomyšlené. Finále navíc nepřesvědčivé a já doposud svádím vnitřní boj zda udělit 2 nebo 3 hvězdy. 50% PS: Režie má zřejmě nějaký problém s policií, neboť zde opět napáchali více škody než užitku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky těchhle dvou pánů se poměrně těžko shánějí. V případě mrazivého Inside to stálo za to, tady zvolili poměrně pomalé tempo, a znovu hrají důležitou roli děti, případně batolata. Samozřejmě to má svá slabší místa (úsměvná práce policistů), jinak ale znepokojivou atmosféru dál vytvářejí znamenitě. Brnkání na temné struny přijde hlavně v případě transzáporáka, který se toho vážně nebojí.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica záškolákov, ktorých už viac nebaví sedieť v školských laviciach, jedného dňa vchádza na pozemok opusteného štúdia BlackWoods, kde nechtiac vyrušia muža v maske klauna pred zavraždením mladej ženy. Ten sa následne na príkaz "pána" vydáva na cestu "zahladenia" svedkov. Ani jeden z chlapcov o danej udalosti nesmie prehovoriť. Úvod ako z veľkej knihy nastavil latku tohto snímku skutočne privysoko. Napriek rýchlemu tempu počas celej dĺžky filmu, kedy divák nepozná okamih mimoriadnej nudy, mi dve gore scénky prídu proste málo. Záverečné rozuzlenie bolo nad svetlo sveta jasné od samotného začiatku, takže o vyvolaní nemého úžasu z prekvapenia "kto, čo, prečo, začo" taktiež nemôže byť reč. Nebolo to špatné, ale ani nič mimoriadne - 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Páni kluci v drsnější verzi? Ani ne, spíše tři spratci. A to je přesně důvod, proč se z filmu vytratilo napětí. Může se člověk bát o hlavní postavy, když jsou to fakani, co si žádné slitování nezaslouží? Jistěže ne. Tihle grázlící způsobí svým hovadským chováním smrt nevinných. Budiž. Jenže to není balada, a tak hlavní viník je nepotrestán. Možná, že trest spočívá ve zpytování svědomí (v baladách někdy krutější než samotná smrt, např. klasický Vodník či Svatební košile). Jenže tenhle fracek ho asi ani nemá. Jeho povzdechnutí u hrobu oběti, kterou do všeho zatáhl, moc sebezpytně nevypadá. Gore ucházející, byť kamera se často odvrací. Až v závěru dojde na malý masomlejn, jenže useknutá huba je hodně gumová. Takže atmosféra vlažná, gore průměrné a konec neutěšený. Líbila se mi klouzavá kamera, hudba a odvaha zatáhnout do brutálních scén i malé děti. Snadno zapomenutelný mírný nadprůměr. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mít tohle lepší nápad, ani bych se nerozpakoval nad čtyřma hvězdama, bohužel hodně dobrého a kvalitního sráží pitomá a tuctová zápletka (o finále ani nemluvě), která nedokáže kompaktně uspokojit. Jinak dvojka Bustillo/Maury dokazuje na mnoha fragmentech, že rozhodně stojí za pozornost. I přes jen průměrné hodnocení uznávám, že se na Among the Living nedívá vůbec dobře, takže po čtyřhvezdí jsem pokukoval, bohužel ve výsledku nemůžu říct, že jsem se bavil lépe než u Livide, takže hodnotím úplně stejně, tedy za 3,5*, tedy 69% ()

Reklama

Reklama