Reklama

Reklama

Ip Man: Cheung Tin Chi

  • Čína Ye wen wai zhuan: Zhang tian zhi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čcheung Tin Čch' (Max Zhang) po prohře s Ip Manem odchází se svým synem Fungem, opouští svět bojových umění a otevře si obchod s potravinami. Při jedné rozvážce narazí na Kita (Kevin Cheng), který provozuje opiové doupě, a dvě kamarádky Julii (Yan Liu) a Nanu (Chrissie Chau), které před Kitem utíkají. Tin Čch' jim pomůže a porazí celý Kitův gang. Kit si to ovšem nenechá líbit a rozhodne se pomstít. (LangiJ)

(více)

Recenze (37)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jako Spin-off bratříček Ip-manů je to v pohodě, ale na Donnieho trilogii to však nedosahuje i přesto, že Max Zhang je důstojným náhradníkem. Příběhově je to klasické Hongkongské klišé, ale díky slušné sestavy herců a obstojné akci to vyloženě nevadí. Max Zhang je můj oblíbenec od SPL2 a od té chvíle pouze boduje, Michelle Yeoh po delší době potěší, Tony Jaa je zde spíše kvůli propagaci, ale střihne si solidní fight, bavil mne i Yu Xing, který se v soubojích taktéž neztratí a překvápkem je Dave Bautista, který sice hraje hrozně, ale final fight je nečekaně víc než solidní. Občas zamrzí očividné dráty, ale už delší dobu nevyšel pořádný martial art, takže jsem spokojen. 75% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Příběh poměrně prostý, film je ale naštěstí napěchován akcí, bojové scény jsou poměrně dobré. Na Ip Manany s Yenem to zdaleka nemá. Jsem rád, že Michelle Yeoh nebyla jenom na okrasu. Nesmrtelná Kung-fu královna. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Po prohraném souboji s Ip Manem, odchází Cheung Tin Chi (Max Zhang) se svým synem Fengem do Šanghaje. Bojová umění přestává vyučovat a otevře si obchod. Při jedné rozvážce mu zkříží cestu Kit se svými muži, pronásledující dvě ženy... Příběh je takový uměle vykonstruovaný a v soubojích se používá Wing Chun velmi málo. V určitých žánrech mi používání drátů v akčních scénách nevadí, ale tady mi to vůbec nesedlo. Max Zhang a Tony Jaa spolu mají jeden a půl souboje. Špatně se na ně nedívalo, ale efekt létání kazil celkový dojem. Dave Bautista jako Owen Davidson v akci spoléhá hlavně na svoji sílu. Docela nechápu proč se film v angličtině nejmenuje Master Z: Cheung Tin Chi, protože by to dávalo mnohem větší smysl. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Možná filmu trochu přidávám, ale vzhledem k tomu v jakých problematických podmínkách čínský, hongkongský film existuje tak přidávám z 3,5 na 4 hvězdy. Max Zhang je podle mě velmi schopná akční hvězda a připomínám, že Donnie Yen, Jackie Chan, Jacky Wu už jsou přece jen starší pánové a náhradu tady za ně nemáme (když minu výjimku jako Wang Wang Baoqiang). V dohledu žádná hvězda jejich formátu není, nějaký novýLau Kar Leung, nebo Yuen Biao a Yuen Wah. Naštěstí se probil z role prostého kaskadéra díky dřině a štěstí Max Zhang do role prvotřídní hvězdy. Doporučuji jeho filmografii pečlivě sledovat. Hraje velmi povedeně učitele Wing Chunu jménem Cheung Tin Chi, který se po porážce od Ip Mana zařekl styl používat. Opustil Čínu je nyní i se synem v 50.letech v Hongkongu a dostane se neplánovaně do trablů s místním gangem, kterému velí Michelle Yeoh. Nemohou chybět zlí zkorumpovaní běloši, famózní souboje, stylová atmosféra, v roli koček Chrissie Chau, Liu Yan. Tony Jaa je tady prakticky jen jako cameo, mohl dostat více prostoru, ale potěší, Michelle stále nepatří do starého železa, odmítám jí říkat kung-fu babička, jako některé zlé jazyky. Za mě ohromná spokojenost, pořádný bojový film, kde exceluje nejen Max Zhang, ale hlavně charismatický Dave Bautista. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečně ždímaná čínská série, která s původními filmy už nemá prakticky nic společného. Tento díl překvapivě povedený, díky skvělé choreografii, o kterou se i režijně postaral legendární Woo-ping Yuen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma potešilo cameo Yuen Waha a potom to už išlo s filmom dolu vodou. Zápletka je mixom drámy o starostlivom ockovi, ktorý sa snaží viesť počestný život a popritom sa postupne rozpútava línia o drogových priekupníkoch na čele ktorých stojí už tradične biela tvár. Línia Maxa Zhanga ma za srdiečko rozhodne nechytila, keďže väčšinou len čumí do blba s kamenným výrazom. No a línia o priekupníkoch je podaná tak strašne naivne, že by sa za to dnes hanbili aj v nejakej soap opere. Napríklad sa dôležité informácie postavy často dozvedia tak, že to náhodou uvidia. Záverečný Bautistov útek ma už nadobro rozosmial. No a čo bitky? Tiež žiadna sláva. Najviac mi v nich chýbala tvrdosť úderov, ktorú som necítil ani z choreografie a ani z výrazov aktérov. Pôsobili tak strojovo a nudne. A bohužiaľ sú často predrátované. V každej bitke najprv pár sekúnd borci predvedú niečo realistické a hneď nato sa začne strašne neprirodzene a rušivo poskakovať po všetkých možných kulisách. Také nezmyselne trajektórie pri poskakovaní som už dávno nevidel a vôbec som ich nepochopil. Zo všetkých bitiek by sa dalo poskladať 5 minút celkom pôsobivých chvatov. Ale vždy je to tak 1 chvat stratený v záplave pretrikovaných úderov. Komu predrátované bitky sedia, tak si užije celkom slušnej nádielky. Ale ja som od takých borcov, ktorý sa zaobídu aj bez trikov, čakal oveľa viac. Zlatý Triple Threat v ktorom sú oveľa prirodzenejšie a pôsobivejšie bitky. Pochvalu si zaslúži aspoň výprava a celkovo vizuál. Z hercov ma aspoň trochu bavila Michelle Yeoh, ktorá aj na stare kolená niečo v bitkách predviedla. Teda aspoň chvíľu kým nezačala lietať ako ostatní. Najväčším sklamaním je zase Tony Jaa, ale našťastie tu hrá len pár minút. Raz sa to dalo pozrieť, ale druhýkrát to už vidieť nechcem. Snáď štvrtý IP Man bude lepší. 5/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Film je odbočka od Ip Mana, ale to ničemu nevadí. Souboje jsou pěkné a je jich hodně. Herecká sestava se také vydařila. Za mě 75% :) ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Úrovně Ip Manů s Donniem to sice nedosahuje, ale jo, stojí to za zkouknutí. Začátek mi přišel trošku vlažný, že jsem se do toho nemohla zakoukat, ale pak se to rozjelo a dobrý. Bitky pěkný, jen mi to místy kazilo nadrátování, jako by to zrovna Max a Tony potřebovali. Škoda u Tonyho, že jeho postava nedostala víc prostoru, jen tam tak přicmrndával. Pro mě zajímavou roli měla Michelle Yeoh a hodně se mi v ní líbila. Nejlepší byla scéna se skleničkou :) Přeloženo. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příjemné kung-fu béčko, které zapadá do "Ip Manovského univerza". Zhang jako mistr bojových umění fungoval již ve třetím filmu a jde vidět, že v pohodě utáhne i vlastní spinoff. Ostatní herci mu skvěle sekundují a je jedno, zda se jedná o čínské gangstery, majitele baru nebo Bautistu coby hlavního padoucha, který uplácí britské jednotky a štve je proti Číňanům. Úvod filmu na mě působil strašně komicky, ale naštěstí to časem trochu zvážnělo a solidních soubojů tu máme požehnaně. Jo a Kitova saka jsou prostě super. 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Woo Ping Yuen uz len recykluje hovna, skoda, ze a toho musel dozit na stare kolena... to je lepsie uz netocit nic nez taketo biedy ..... kopa tvorcov ale takto dopadla : 20 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si pozrel Ip Mana 4, tak som dostal chuť ešte na jeden film z tohto súdku a tento mi skočil do cesty. Tiež je to celkom dobré a súvisy to s onými filmami. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak toto je typický příklad "fejkové" propagace. Do názvu dáme Ip Mana, nalákáme na jména jako je Dave Bautista, Michelle Yeoh, Tony Jaa a pro jistotu i Donnie Yen(přestože byl pouze ve flashbacku) a on se někdo chytí. Že to celé bude mít politický podtext ve smyslu...bídní kolonizátoři k nám zavlekli drogy, ponižují nás a parazitují na nás, to bylo jasné...režim si vždycky rádi přihřeje polívčičku, ale většinou to vynahradila dobrá akce a souboje. Jenže dobré dvě třetiny je Ip Man: Cheung Tin Chi spíš rodiné drama plné patetických blábolů a jediný za něco stojící souboj se odehraje až na konci. A to ještě není žádná sláva, protože uměle zrychlené pohyby Bautisty působí naprosto směšně. Chvílemi je to fajn, to když to silově hrne do Zhanga, kterému je v tu chvíli kung-fu k ničemu, ale v kombinaci s tím pekelně blbým scénářem je to prostě bída a oproti Ip Manovi druhá liga. Dvě hvězdy dám za pěkný moment se skleničkou a Bautistu. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Režie a akční režie se ujali staré páky, které se postarali o ty největší martial arts kousky, co kdy Čína vydala. Něco tomu prostě k těm 5-ti prostě chybělo, ale bylo to opravdu těsné. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento odklonek Ip Mana svůj původ ani na chvilku nezapře, a to prakticky ve všech ohledech. Zápletka je tuctová, předvídatelná, naivní, zároveň ovšem rozhodně nenudící, mající spád a disponuje vším, co od podobného filmu divák čeká. Emoce a jednotlivé dramatické okamžik jsou pak příznačné pro východoasijskou kulturu, tudíž afektovaně přehnané, nicméně s tím už musí divák tak nějak dopředu počítat a v podstatě jde jen o zvyk, což ovšem platí i pro atmosféru. Postavy jsou též typické pro tento typ snímků, což znamená jednorozměrné, nepřekvapivé, rutinní, zároveň ale i typologicky výrazné a sympatické. Co se přímo herců týče, tak zde máme několik známých jmen, která vesměs nezklamala, Max Zhang je prvotřídní bojovník s velmi příjemnou tváří, Michelle Yeoh je i v téměř šedesáti pořád slušné kotě, Bautista jako gorila v takovéto roli může také jen těžko zklamat, a tak je jen nehorázná škoda většího nevyužití geniálního Tonyho Jaa, který tu slouží prakticky je jako lákadlo v titulcích, jelikož až na jeden souboj tu vlastně vůbec nefiguruje. Zásadním parametrem pro hodnocení tohoto snímku je pro mě každopádně kvalita zpracování akce, a i když jí tedy není až tolik, co jsem očekával, tak jsem se souboji vesměs spokojen, samozřejmě tedy až na použití drátů v několika soubojích, což považuji za naprosto zbytečné, ale jinak si to zde borci rozdávali více než efektně, a mít to ještě o trochu více přehlednější a klidnější kameru, byl bych zatraceně spokojen. Celkově je tak zkrátka tato čínská bojůvka více než solidním žánrovým příspěvkem, který si cílový divák jistě dostatečně užije. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný spin-off k legendárnej Ip Man sérii. Max Zhang síce nie je Donnie Yen, ale zdatne sekunduje jeho úlohu. Čo potešilo, tak určite Dave Bautista, ktorý sa nemusí hanbiť, že nešiel do áčkovej produkcie a samozrejme stálica Ip Man série Yu Xing. Tony Jaa mal len mini úlohu, ale rovnako potešil. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Bejt to v rámci série Ip-manů, je to za 4*, ale takhle jak to je "bokem" ... tak ty 3* i vzhledem k akci i poslednímu souboji jsou odpovídající :-) ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

masterpiece odnoz od Ip mana naprosta pecka ked toto je v modrych farbach tak hodnotenie na csfd tie bojove sceny naprosta dokonalost herecke obsadenie lepsie ani nemohlo byt mozem povedat len vau ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia B-ckova blbinka, snaziaca sa vytazit to posledne z mena znameho ucitela wing chun. Srandicky, klise a pozy, ktore ma uz zial nenadchynaju tolko ako kedysi. Naviac i suboje nie su lubive a triky clovek postrehne zakazdym. Za poslednych cca 8 rokov, rastu tieto lacne scenare ako huby po dazdi. Mozno na zabitie nudy. Ale aj neviem-ktora repriza Ip-a s Doneym zabavi viac, ako ktorykolvek z podobnych, x-krat z recyklovanych paskvilov. Bezduchy cajicek...a ano, mihne sa tu i Tony. ;) ()

Reklama

Reklama