Reklama

Reklama

Polární medvědi

  • Kanada Polar Bears: A Summer Odyssey
všechny plakáty
Kanada, 2012, 50 min

Režie:

Sarah Robertson

Kamera:

Adam Ravetch

Hudba:

Darren Fung

Obsahy(1)

Film Polární medvědi 3D obsahuje dechberoucí filmové záběry ve 3D, které v oblasti kanadské Arktidy vznikaly déle než 12 měsíců. Stanete se svědky neobvyklého chování medvědů a měnící se svět ledu poznáte novým, podmanivým způsobem. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Těžký (to) život (polární) medvěd má. Až si budu příště opět stýskat, jak těžko je na tom našem světě, přičemž jednou rukou budu otvírat lednici, druhou vyndavat vychlazenou plzínku, následně plnit talíř až po okraj parmskou šunkou a různorodou paletou sýrů a z trouby vyndavat voňavou čerstvě rozpečenou bagetu, vzpomenu si na nekončící (medvědovo) arktické léto a jeho „horolezecký výstup“ pro jednoho (nic neřešícího) alkouna popř. jeho „sebevražednou“ misi mezi vyhřívající se mrože, či uchýlení se k nejkrajnější variantě- kanibalismu a pořádně se profackuju. Lidé jako A. Ravetch a jejich dokumenty by měli plnit místní recenze, diskuze a dostávat sošky a nikoliv 80% současné („výplachové“) produkce, po které max za rok (zcela zaslouženě) neštěkne ani pes. Do tohoto by měly přitékat obří rozpočty a nikoliv .....čovin typu 2012 apod. Tolik (Šakalův) výlev a teď mě prosím omluvte, jdu si pustit: http://www.csfd.cz/film/226298-30-dni-dlouha-noc/ P.S. pokud má 3D nějaké opodstatnění, potom je to právě tento a jemu podobné případy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Lední medvěd bez ledu. Proč musí být dokumenty o přírodě tak depresivní. Nešlo by natočit něco veselejšího? CITÁT - Teď se ještě musí naučit, jak nepojít hlady.......... Tento dokument je chvilkama lehce zmatený a vypravěč si leckdy protiřečí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující dokument zblízka sleduje lední medvědy z Hudsonova zálivu v Kanadě, kterak musejí každoročně překonat stovky kilometrů z tajícího ledu na pevninu, kde strádají a hladoví celé dlouhé, teplé léto. Úchvatné, jedinečné záběry jejich útrap dokážou, poněvadž se věnují zejména několika konkrétním jedincům, vyvolat i účast a lehký soucit. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Mně se nejvíc líbilo, že spousta záběrů medvědů byla "z první ruky". Připadala jsem si jako nějaký medvědí kamarád, který plave, běhá a kráčí přímo vedle nich. Pak ještě oceňuju fotografickou preciznost a nádhernou barevnost záběrů. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Ten plakát je roztomilost sama. Asi nečekejte tunu zásadních informací ze života medvědů, je to vlastně normální film, akorád místo herců...polární medvědi mají zajímavý námět (lední medvědi mezi borůvkama) a ideální stopáž, aby se pořád něco dělo, zajímalo Vás, co se bude dít dál a přesně ve chvíli, kdy je toho tak akorát, naskočí titulky. Většina záběrů je dosti originální, ale ani v poklidnějších místech jsem se nenudil. Jako pohodová oddechovka ideální. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Arktická mrazivá atmosféra, k tomu polární medvěd, kvalitní kamera a je tu další vzkutku famózní dokument. V 3Déčku rozhodně audiovizuální zážitek. ()

Reklama

Reklama