Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bartul Marinković, američan původem z chorvatského ostrova Brač, odkáže ve své závěti celý svůj majetek svému "nezákonnému" synovi Bepu Štambukovi. Toto natolik rozhořčí jeho mladou ženu Nicole, že se rozhodne na ostrov Brač poslat nájemné vrahy, aby zůstala jediným dědicem. Na Brači však nežije pouze jediný Bepo Štambuk...

Poslední vůle je jeden z prvních filmů v Chorvatsku vytvořený nezávislou produkcí. Jedná se o lehkou letní komedii, která bohužel neměla příliš velký úspěch mezi kritiky i publikem. Získala, ale 1. cenu na Filmovém festivalu v Pule v roce 2001 a v Chorvatsku se stala prvním filmem vydaným na DVD. (simadra1)

(více)

Recenze (1)

kollis 

všechny recenze uživatele

Tento nezávislý chorvatský film založil svou existenci na laciné atraktivitě tématu „pohádkového dědictví, se zmocní chudý buran“, kterou smíchal s troškovskou vesnicí, zde zastoupenou ostrovem Brač. Vznikl tak chorvatský mix Dědictví…a Kameňáků, který je tak špatný, jak už srovnání napovídá. V poutavém prostředí chorvatského přímoří desítka postaviček rozehrává v ochotnických kreacích zběsilou jízdu plnou fatálních omylů, v níž nechybí lovestory, akční sekvence s honičkami aut, drsný nájemný vrah nebo jako třešnička pro našince: Čech-turista (ponožky v sandálech), jehož stará si to rozdává s místníma. Detailněji rozebírat tuto sračku netřeba, jen snad podotknout, že si film odnesl na mezinárodním festivale v Pule diváckou cenu (a opět můžeme srovnat s Troškovým Kameňákem a výhrami na Novoměstském hrnci…) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama