Reklama

Reklama

ČT Live - Charlie Straight

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2012, 45 min

Režie:

Tomáš Zilvar

Hrají:

Albert Černý

Obsahy(1)

Velkolepý koncert třineckých Charlie Straight v zaplněném pražském klubu SaSaZu zakončil jejich úspěšné turné roku 2011. Anglicky zpívající kapela založena v roce 2006 hraje ve složení Albert Černý (zpěv, kytara), Michal Šupák (klávesy, akordeon, vokály), Johnny Cienciala (basová kytara) a Pavel Pilch (bicí). Jejich vystoupení jsou plná bezprostředního projevu a nevyčerpatelné energie, stylově na pomezí indie rocku a post-britpopu. Jejich prozatím poslední cd „Someone With a Slow Heartbeat“ produkoval renomovaný londýnský producent Guy Fixsen a britský deník The Guardian o kapele vzápětí napsal: „Čeští Charlie Straight hrají ten typ radostně znějícího britpopu, který samotní Britové zapomněli dotáhnout k dokonalosti.“ Kapele se dostalo i vřelého přijetí na jejich třech koncertních vystoupeních v průběhu Olympijských her v Londýně. V srpnu roku 2012 hráli v Praze také jako předkapela slavných Red Hot Chili Peppers. Výjimečný koncert z holešovského SaSaZu v dramaturgii Yemiho A.D. nabídl nejen nové aranže, ale také pozoruhodné scénické ztvárnění známých hitů kapely. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaný popík pro inteligentní posluchače. I když tato hudba není vyloženě můj cup of tea, poslouchá se dobře a ještě lépe se dívá na štíhlou přitažlivou postavu 23letého Alberta Černého. Kluci mají zmáklou prezentaci na internetu a všeobecně je vidět, že vědí, co chtějí a zřetelně za tím jdou. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Charlie Straight je přesně ta kapela, která tu tak trochu v českých zemí chyběla. Když jsem je slyšel poprvé nechtělo se mi věřit, že se jedná o českou kapelu a o to víc z Třince s tak dokonalou výslovností angličtiny. Koncert je plný energie, a já rádoby zpěvák nechápu, jak to může Bertík udýchat? Každopádně jim přeji hodně síly a úspěchů, protože k nim mají dobře nakročeno! ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama