Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Recese, mystifikace a groteska v zábavném večeru Dejvického divadla v Praze. Dnes patří Dejvické divadlo k nejprestižnějším scénám u nás a jeho herci k těm nejobsazovanějším i ve filmu a v televizi. Tentokrát se ale vrátíme do doby, kdy byl tento soubor s uměleckým šéfem Miroslavem Krobotem v Dejvicích teprve pár let, kdy jména Ivan Trojan, Igor Chmela, Martin Myšička nebo David Novotný nebyla ještě v širokém povědomí. A přestože už divadlo sahalo po řadě ocenění a na jeho inscenace a herce se chodilo, zbýval ještě čas i na tzv. Trapné večery. Ten zahajovací pro vás Česká televize natočila. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jistě, televizní záznam je něco jiného než sledovat představení přímo z hlediště divadla, odpadá tu mnoho komunikačních kanálů, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že celý Trapný večer byl více než trapně trapný spíše jen trapně trapný. Poetika trapnosti je totiž velmi ošemetná věc. Navíc byl-li by celý večer improvizací, pak se, už jen skrze účast Igora Chmely, nelze vyhnout srovnání s televizním etalonem improvizační metody, televizní Partičkou, a z tohoto duelu by členové souboru Dejvického divadla vyšli jako na hlavu poražení (o komparaci s etalonem divadelním, tedy s Divadlem Vizita, se vzhledem ke kvalitativním rozdílům raději vůbec nebudu pokoušet). Nebyla-li by to ovšem improvizace, ale předem připravené pásmo, jedoucí dokonce podle nějakého scénáře, je výsledný dojem možná ještě o trochu tristnější... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trapné to nebylo a všichni mi sedí. Ale i jako běžná munice to bylo slabší a dnes je Silvestr a tak to působilo ještě slaběji. * * ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Pánové, tak tohle ani nebylo trapný a bohužel to nebylo ani vtipný. Ani se nechce věřit, že tohle je TO velké Dejvické divadlo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

A schválně, koho z vás překvapí, že mě to moc nebavilo a polovina humorných scén mi přišla trapná? Tak jako zaplácne to čas mezi reklamama, to nikterak nezpochybňuju. A samozřejmě naživo v divadle to bude o jednu hvězdičku lepší, ale stejně se nějak dlouhodobě s tímhle druhem humoru míjím. Asi už jsem moc deformovanej zvyky a světonázory společenosti, ve které se pohybuju. A je jasný, jak názorově rozmanitá asi bude, vzhledem k mému přesvědčení, že lidstvo je verbež. No naštěstí to není zas tak dlouhý a ty méně předvídatelné humory ušly, ale fakt cítím, že průnik je téměř limitní nule. Škoda, třeba v příštím životě nebudu barbar. Nebo dostanu pod stromeček lobotomii... ()

Hraboshka 

všechny recenze uživatele

Dejvický divadlo mám moc ráda a tohle se mi náhodou líbilo. Ty čtyři hvězdičky tomu dám, už jenom kvůli tomu nízkýmu hodnocení tady. Ale hlavně mi některý hlášky přišly fakt vtipný a dost jsem se chechtala, rozhodně to nebylo tak trapný, jak jsem čekala:) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám Dejvické divadlo v oblibě, vždyť z něj vzešli takové legendy jako Ivan Trojan. A další slavní herci: K. Melíšková, Miroslav Krobot, D. Novotný, Igor Chmela, L. Hlavica. Určitě zajímavá je účast Petra Vydry, kterého jsem znal čistě jako stand-up comedy herce a vůbec jsem netušil, že pochází z Dejvic. Trapný večer je docela zábavná trapnovina. Pravda je, že sem tam se najde nějaká ta omáčka, která působí spíše jen jako výplň, ale já jsem našel vtipné dialogy a pár povedených fórků. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Po čtvrthodince jsem sáhnul po notebooku a už nechal jen jako kulisu. Něco málo úsměvného tam bylo, ale bylo toho opravdu sakra málo. Kdybych se na to měl dívat bez další činnosti, považoval bych to za ztracený čas. ()

Reklama

Reklama