Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Expert tajných operací a bývalý důstojník amerického námořnictva Lazarus Fell (Travis Fimmel) má za úkol sledovat nejobávanějšího teroristu (Michael Desante). Zároveň chce najít odpověď na otázky týkající se smrti svého otce (Peter Fonda), který zemřel při útoku 11. září. Když se dozví, že jeho nadřízení skrývají stopy, aby se vyhnuli ohrožení jeho poslání, Lazarus opustí svou rodinu, předstírá svou vlastní smrt a pokračuje v sólovém pronásledování. Stopy ho vedou do Vídně, kde se ukrývá dlouho hledaný zločinec ... (fantassia)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Také celkem kontroverzní film, i když v tomhle případě pro Ameriku. Tvůrci se rozhodli, že se ještě budou trochu vrtat v tom, co s sebou přineslo 1. září 2001 a kde leží některé jeho příčiny. Není to nic nového, ale to, že se na to pořád poukazuje, že se to řeší, to je dobře. Mně osobně hodně sedí propojení archivních materiálů s hereckými sekvencemi, které jsou výrazně delší. Co však výrazně obdivuji, to je táhnout hodinu a půl dlouhý film pouze se třemi herci, a to většinou jen se dvěma na scéně. Petera Fonda se ani dnes nebojí, ale důležitější je, aby tenhle film nezapadl a přemýšlelo se o něm. ()

lukas.barbuscak 

všechny recenze uživatele

Toto sa ťažko hodnotí. Zo začiatku film pôsobí ako zaujímavá konverzačná dráma, no po konci filmu som si pripadal akoby som pozeral dokument s ľuďmi, ktorí hovoria ostatným svoje košpirácie (nielen) o 9/11, a používajú pri tom filmový set ako prostriedok na vyjadrenie svojich názorov. Pokiaľ by som mal film hodnotiť ako film (príbeh založený na fikcii), za atmosféru, dobré dialógy, a zaujímavých hercov by to bolo tak štyri hviezdy, ale ten politicko-dokumentárno-propagandistický rozmer to brutálne ťahá dole. Škoda. ()

ToughCookie 

všechny recenze uživatele

F.E.A.R. - False Evidence Appearing Real. Odvážny počin. Už viem, prečo tento počin (polodokumentárna komorná dráma?) nemal v USA doteraz premiéru, ale dokonca len v Rakúsku a v Nemecku. Iba vo Variety som našiel zdrvujúcu recenziu založenú na tom, že je to nefúknutá a tupá konšpiračka určená pre kreténov. Aj keď vo filme neodznelo nič nové a prekvapivé, oceňujem umelcov, ktorí pri tvorbe nehladia na to, že si môžu zničiť svoju kariéru. Publicita sa tomuto filmu vyhýba, čiže jeho obsah a jeho prípadné vyznenie u publika by bolo (pre určité kruhy) šokujúce a neželané. V čase keď sa svet ešte rozplýval nad Argo (Fuck Yourself), tento film ostane nepovšimnutý. Peter Fonda je easy rider vo filmovom priemysle a podľa chorej americkej legisltívy (Patriot Act) by z toho mohol mať aj celkom problémy....som zvedavý na osud Harodima...tak ako na výsledok žaloby Iránu na Argo. ()

Reklama

Reklama