Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (83)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hybnou silou příběhu jsou obě hlavní postavy a to nejen z hlediska vzájemného velmi zajímavého a netradičního vztahu. O čisté lásce nemůže bejt ani řeč, na to mě přišlo až moc velký využívaní jednoho druhým, na druhou stranu ta touha mít vedle sebe spřízněnou duši, šla jak z Carly, tak z Paula hodně silně. Tahle poměrně složitá vztahovka se vydařila i díky Emče s Vincentem, jejich herecký projev patří dlouhodobě mezi absolutní světovou extraligu a i tady s přehledem potvrdili svou topkovej talent. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel a Emmanuelle Devos v tomto filmu předvedli svůj dokonalý herecký um. Vincent tu hraje zlodějíčka, jehož postavu se snaží zjemnit tak, jak jsem to v jeho předešlých filmech ještě neviděl. Co naplat, pořád je to hodně málo a pořád jsem z něj měl obrovský respekt. Hra jeho očí je evidentně mocná čarodějka. Emmanuelle Devos tu pro změnu hraje nešťastnou osobu, která se snaží ve svém světě najít kus dobra. Ostatní se jí v práci smějí a já tomu popravdě nerozumím, protože krásnější francouzskou herečku bych málo kde dohledal. No a tihle dva se následně sejdou a kdyby se tak výrazně nevyužívali, asi bych dal i pět hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet FRF 49miliónovTržby USA $1,471,911Tržby Celosvetovo $5,393,526║ herecky dosť dobre aj príbeh nie je zahodenie ale aj tak mi tam niečo chýbalo, čo by mali pri štýle príbehu viac odrovnalo /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chemie funguje, atmosféra pohlcuje, herci se překonávají, ale stejně to nestačí. Střední pasáž je totiž úděsně r-o-z-v-l-e-k-l-á. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle kousku se Audiardova novinka Prorok stává jedním z nejočekávanějších filmů zbytku roku, už aby byl listopad. Více k filmu později. -- Vynikajií spojení evopské senzitivity a americké žánrové atraktivnosti (Hitchcock, gangsterka). Vincent Cassell i Emanuelle Devos herecky prvotřídní, už dlouho jsem si takhle neužíval chemie mezi postavami. 90%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK TO VÍTE?“ … ,,ODEZÍRÁM ZE RTŮ“..... /// … a pak za ucho naslouchadlo si dala. No a když ji všichni srali, tak si ho sundala…Nahluchlá (lehce… lehce…) sekretářka a Vincent, chlápek propuštěnej na podmínku. Oba mají právo na lásku, hledaj si cestičku… až zjistí, že pro některý věci, je jejich spojení přímo smrtící! (ne vole, sex ne!) Romantická krimi, řízlá (psycho?) dramatem… POMALU… POMALU …DOBŘE…ANO…ANO … (no tak schválně…. teď se ukaž blamáž!) Cassel, kterýmu tyhle podezřelý typy jdou parádně a právě jen a jedině von se hodí do takovýhodle nenormálního snímku. Jinak – škoda toho nevyrovnanýho vypravěčskýho tempa! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na piču slyším. Mám ještě šanci někoho vojebat? (Né vole, sex né….) 2.) Jsem zloděj a hledám parťáka. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tem film mě prostě nezačal zajímat. Těžko se mi říká, co je na něm špatně. Sice se mi vizuálně nelíbil, ale to neberu jako chybu, spíš věc vkusu nebo i nálady. Asi na něm není špatně nic, jen mě hezky postaru nebavil. Postavy mě nezajímaly, odhadnutelný děj nestrhnul. Svou roli v tom asi hraje moje celková nedůvěra v současný francouzský film - překonat ji dá asi víc práce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originálně pojatý kriminální příběh, který je zároveň i kvalitním psychologickým dramatem a netradiční a především balastem klišé nezatíženou romancí. Oba hrdinové jsou svým způsobem outsideři a jejich cesta k vzájemnému sblížení rozhodně není jednoduchá, navíc jsou vzájemné kroky diktované spíš snahou využít (a zneužít) jeden druhého, aby na konci vznikl skutečně hluboký cit. Tohle nemá smysl poměřovat obvyklými žánrovými snímky, není to určitě tvrdě akční a efektní, ale rozhodující pozornost je věnovaná budování vzájemného vztahu, opatrnému oťukávání a napětí vyplývá spíš z očekávání diváka, co udělají obě postavy v reakci na počínání toho druhého. Není to dokonalý film, ale ve svém žánru ho považuju za vysoce nadprůměrný. Jak Vincent Cassel, tak Emmanuelle Devos jsou špičkoví charakterní herci a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Celkový dojem: 85 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvelý film kde príbeh netvoria udalosti samotné, ako skôr hravý spôsb a nápady ktoré tieto udalosti vytvárajú. To platí aj pre postavy - nejde o ich hĺbkovú charakterizáciu, ale znova o ich zaujímavé a nejednoznačné vlastnosti, vďaka čomu sa ocitajú v neobvyklých situáciach. Originálne, skvelo zahraté a zábavné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chémia postáv funguje, Cassel opäť famózny, dejová linka pomerne zaujímava, ale.. predsa tomu niečo chýbalo. Akosi vo mne snímok nedokázal zanechať aspoň malý kúsok emócií. Mierne sklamanie, ale za jedno premietanie neľutujem. [MFF Cinematik 2011, PN] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, moc ma to neoslovilo. Na krimi málo napätia a na drámu zase nevýrazné, nezaujímavé postavy (typovo aj charakterom) a neutrálna emotívna stránka. A romantika tu začala fungovať až pri konci. Na druhú stranu nemôžem ale tvrdiť, že by som bol vyslovene sklamaný a bral to len za stratu času. Proste len nevýrazná jednohubka založená na netradičnom vzťahu a vzájomnej výpomoci, na ktorú sa ľahko zabudne. Jediné na čo budem spomínať sú Casselove fúzy, ktoré z neho spravili extrémne nesympatického chlapíka, ale to sa dá v tomto prípade považovať za pozitívum. 55/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Taťka by měl z Jacquese radost, byl na něj hrd a pyšen. Tenhle film má od začátku do konce úžasné napětí, včetně toho sexuálního. A všeho je s mírou a citem. Romance, kriminálka a drama jak za starých dobrých časů. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Velmi nadprůměrný film, byť mu něco maličko k dokonalosti přeci jen chybělo. Herecké výkony obou hlavních představitelů jsou bez chyby a krom jiného stojí za zmínku i skvělá hudba, která se z velké části podílela na tom, že "Sur mes lèvres" má perfektní atmosféru. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný, ale pritom zvláštny film ... aj ma bavil, aj nebavil ... Vincent a Emmanuelle výborne vybratí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně "jiný" film. Dostatečně originální, aby zaujal. Dostatečně donitrajdoucí, aby uchvátil. Komentář, ke kterému nemám co dodat: rikitiki. ()

Reklama

Reklama