Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Milostný příběh, bezpochyby jde o příběh o lásce, a to od prvního setkání, který akcentuje (od první do poslední chvíle - tím nemyslím jen filmové) její tržní, směnnou (tj. marketingovou) polohu. Začátek (dokud se děj odehrává na Karlině pracovišti) je opravdu strhující. Po změně místa děje (Pavlovo pracoviště), kdy začíná převládat kriminální zápletka, se jejich vzájemný vztah neprohlubuje, ale hroutí (stejně tak i celá koncepce filmu, které by lépe svědčily "mírové podmínky"). Posedlost cizími penězi se stává jejich vlastní posedlostí. Let s ukradenými penězi do Jižní Afriky je předzvěstí jejich definitivní zkázy. Pozn. 1: "Milostný marketing" (více ze strany žen, mužové snáze podléhají "ideálnímu citu"), je možno sledovat či studovat u každého vztahu (bohužel se to většinou provádí až ex post). Pozn. 2: Ke chvále hereckého projevu obou hlavních hrdinů je možno se jen připojit. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka. Vincent je v roli bývalého trestance okouzlující. Emmanuelle mu je výbornou protihráčkou. Rozhodně stojí za zhlédnutí. Dobře vystavěný scénář, skvěle zvládnuté herecké obsazení, nenudí. V podstatě mnohokrát ohrané krimi drama, ale s jiskrou a se šarmantním Vincentem v hlavní roli. Co víc si přát... ? Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. 70%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím hodnotit směrem nahoru. Od první chvíle, kdy Carla přišla do kanceláře, zmocnilo se mne zlé tušení a nepustilo až do konce filmu. Chudák polohluchá holka bez chlapa, osamělá, v práci využívaná, a ještě narazí na extrestance- no to nemůže dopadnout dobře. Zvlášť když Cassel nikdy nehraje dobráky. Zatáhne jí do průseru a je to pomalu jak Bonnie and Clyde. Ostatní možná nudilo, já viděl skvělé drama s gangsterskou zápletkou. Způsob natočení příjemně ojedinělý. 85% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvelý film kde príbeh netvoria udalosti samotné, ako skôr hravý spôsb a nápady ktoré tieto udalosti vytvárajú. To platí aj pre postavy - nejde o ich hĺbkovú charakterizáciu, ale znova o ich zaujímavé a nejednoznačné vlastnosti, vďaka čomu sa ocitajú v neobvyklých situáciach. Originálne, skvelo zahraté a zábavné. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O setkání dvou osamělých outsiderů ... a o všem, co z toho vzešlo. Velice nekonvenční příběh, který je možná až nekriticky nakloněný svým hrdinům - ale to vy budete taky. Je daleko víc minimalistickým milostným dramatem nežli pravověrným kriminálním thrillerem - i když i v tomhle směru si rozhodně přijdete na své, neboť jedna dějová linie bez druhé by byla ztracená a opuštěná - zrovna tak jako Carla a Paul. P.S.: Skvostně vypointované finále. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama