Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Mé první divácké setkání s dílem z Audiardovi již poměrně rozsáhlé filmografie a rozhodně hned na poprvé setkání velmi sympatické, už jen tím pozoruhodně vybudovaným příběhem, až neuvěřitelně, jakoby téměř jen pokusně v něm spojit tak silnou, téměř dech beroucí, dramatickou zápletkou životy dvou mladých lidí, svou povahou naprosto odlišné a přitom si vlastně podstatou svých životů tak blízké lidi, Carlu a Paula, sblížit dohromady sice schopnou, ale osamělou a neprůbojnou ženu, jež bohužel pro své tělesné postižení, vadu sluchu, je v zaměstnání stejně jako v osobním životě jen osobou vystavovanou cíleným ústrkám a opovržení, s pro ni přitažlivým mužem, který má ale rovněž jednu velkou vadu, a to společenského rázu, je krátce po propuštění z vězení a nemá ani práci, ani žádné zázemí, a tak pracovní příležitost jež díky Carle získá, je pro něj zpočátku velmi nadějným vstupem do běžného života, jen náhle se komplikující vývoj událostí kolem těch dvou záhy ukáže, jak moc užiteční si oni vzájemně vlastně mohou být a jak silný a nepřízním života vzdorující pár spolu dokáží vytvořit, opravdu pro mne velmi působivé a k hlubšímu zamyšlení provokující dílo, s nepřehlédnutelným, cenným životním poučením, že není až tak důležité jaké slabiny mi sami máme, mnohem důležitější je, jakými silnými stránkami toho druhého je vyvážíme. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hybnou silou příběhu jsou obě hlavní postavy a to nejen z hlediska vzájemného velmi zajímavého a netradičního vztahu. O čisté lásce nemůže bejt ani řeč, na to mě přišlo až moc velký využívaní jednoho druhým, na druhou stranu ta touha mít vedle sebe spřízněnou duši, šla jak z Carly, tak z Paula hodně silně. Tahle poměrně složitá vztahovka se vydařila i díky Emče s Vincentem, jejich herecký projev patří dlouhodobě mezi absolutní světovou extraligu a i tady s přehledem potvrdili svou topkovej talent. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, moc ma to neoslovilo. Na krimi málo napätia a na drámu zase nevýrazné, nezaujímavé postavy (typovo aj charakterom) a neutrálna emotívna stránka. A romantika tu začala fungovať až pri konci. Na druhú stranu nemôžem ale tvrdiť, že by som bol vyslovene sklamaný a bral to len za stratu času. Proste len nevýrazná jednohubka založená na netradičnom vzťahu a vzájomnej výpomoci, na ktorú sa ľahko zabudne. Jediné na čo budem spomínať sú Casselove fúzy, ktoré z neho spravili extrémne nesympatického chlapíka, ale to sa dá v tomto prípade považovať za pozitívum. 55/100 ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka. Vincent je v roli bývalého trestance okouzlující. Emmanuelle mu je výbornou protihráčkou. Rozhodně stojí za zhlédnutí. Dobře vystavěný scénář, skvěle zvládnuté herecké obsazení, nenudí. V podstatě mnohokrát ohrané krimi drama, ale s jiskrou a se šarmantním Vincentem v hlavní roli. Co víc si přát... ? Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. 70%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvelý film kde príbeh netvoria udalosti samotné, ako skôr hravý spôsb a nápady ktoré tieto udalosti vytvárajú. To platí aj pre postavy - nejde o ich hĺbkovú charakterizáciu, ale znova o ich zaujímavé a nejednoznačné vlastnosti, vďaka čomu sa ocitajú v neobvyklých situáciach. Originálne, skvelo zahraté a zábavné. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama