Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 1

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 122)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som sa náhodou stretol v čakárni u zubára s jednou uživateľkou tejto databáze a behom nášho rozhovoru prišla reč aj na filmy. Vrele mi odporučila snímok "Divergencia". Tak som si ho teda pozrel. No bohužiaľ musím konštatovať, že sa mi to moc nepozdávalo. Prišlo mi to ako naivná, teenagerská skomolenina Matrixu, Harryho Pottera, Twilightu a čo ja viem čoho ešte všetkého. Taký coolovo romantický sci-fi mišmaš. Nič pre ostrieľaného, ufrflaného, štyridstať ročného týpka ako som ja. ** ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Žánr by sám o sobě zatracovaný být určitě neměl, ale... bože. Kromě zřejmé absence "stylu" a vlastní tváře mě rovněž neustále vytáčel soundtrack sestavený z hitových písniček a zejména ty dvě od Woodkida, které pouštěli pořád dokola a dokola a dokola. Supr cesta, jak způsobit, aby váš film působil stoprocentně neautenticky. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdybych pochopila, proč jsou divergenti na motorce s koženou brašnou i bez před společností tak nebezpeční a proč nesmějí projít za žádnou cenu závěrečnými zkouškami, tak by to byla možná i pětihvězda. Sci-fi určeno asi pro mladší, než jsem já, ale musím uznat, že fakt výborné. A i kdyby mi už zvonil budík do práce, musela jsem to dokoukat do konce. Akční, napínavé, líbivé. Natočeno tak dobře, že mě nepustilo ani na záchod. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opětovné rozdělení několikastránkové knihy na tři nicneříkající filmy byla chyba. To však byl jakýsi nešvar této doby. Divergent nezůstane jediným filmem s mizivým příběhovým obsahem vzhledem k jeho ubíjející délce. První díl byl určitě tím nejlepším, stejně jako tomu bylo například u Hobbita a nebo Labyrintu. Navazující zbytečnosti, plné nesmyslů a zbytečné scénaristické výplně navazujících filmů však sráží celkový prožitek a napadají divákovu inteligenci. 49% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Divergence jako film se celkem vyvedl. Bohužel mi připomínala formát Hunger Games, které jsou ve srovnání o něco lepší. Opět tu je ale zajimavá myšlenka, ale pořád jsem měl pocit, jakoby byly některé věci použity již v jiných filmech, přesto šlo o příjemnou podívanou a na pokračování se budu zase těšit. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • Slovo "divergencia" znamená, že sa dve veci od seba líšia - a preto to nie je vhodné pomenovanie. V pravom slova zmysle by divergentný nemal pasovať do žiadnej frakcie. Vhodnejšie slovo je oscilácia. (Jumar)
  • Anténový systém vystavěný kolem města byl inspirován anténou Duga, která se nachází v ukrajinském Černobylu. Ta měla za úkol vidět až za horizont a zkrátit tak dobu zjištění nepřátelského vojenského útoku. Ta filmová měla evokovat, že všichni a všechno jsou pod neustálým dohledem systému frakcí. (vojacekr)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama