Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 1

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 125)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když se kdysi roztrhl v Hollywoodu pytel s nápady převést do filmové podoby mnoho velmi podobných teen adult sci-fi románů, stál jsem jako 13-14 letý frontu na každého z nich. První Hunger Games byly nevídanou peckou pro všechny, kteří nikdy nezavadili o (v našich končinách) nepříliš známý Battle Royale. První Maze Runner mi z trailerů přišel jako pozoruhodný horor a z kina jsem odcházel sice s absolutně jinými pocity, ale o to lepšími. Nu a první Divergence si u mě také zasloužila příhodné místo. Už jen proto, že narozdíl od prvních dvou jmenovaných již její druhá navazující část nedává v rámci atmosféry jedničky absolutně žádný smysl. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Příběh je spíše o mladé dívce (něco na způsob Hunger games), ale rozhodně z jiného šálku kávy. Nacházíme se v budoucnosti, kdy je lidstvo rozděleno do 5 frakcí aby vládnul mír. Mladá dívka stejně jako ostatní projde testem, který má napovědět kam by se měla přidat. Jenže zjistí že je divergentní, což jí neřadí do žádné frakce. A co víc po těchto lidech jde vyšší mocnost, která je neůprosně likviduje, aby nenarušili rovnováhu. Dívka se rozhodne pro tvrdou skupinu "neohrožených" která nezná strach a žije adrenalinem a případnou obranou. V té si doslova prochází tvrdou fyzickou zkouškou, ale také se zamiluje do svého trenéra. Jenže dlouho nezůstane bez povšimnutí a závěr je doslova šokující, když je mocnost chce použít jako vojáky na vyhubení nižších frakcí... Celkově i přes slabší druhou polovinu filmu 80%! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Už když jsem před několika měsíci viděla trailer - zaujalo mě to. Nedokážu popsat čím přesně, ale rozhodně to mělo něco do sebe...A po shlédnutí - byla jsem z toho dost v šoku, ale musím říct, že v pozitivním slova smyslu. Téma filmu - prostředí, ve kterém lidé v té době žijí, je sice padlé na hlavu, ale budiž - a hlavní hrdinka je nadmíru sexy ;) Což taky dcera Lennyho Kravitze, na kterou se dalo dívat v každém záběru ;) Holt - životní rozhodnutí, kterého podle mého názoru hlavní hrdinka chvilkama litovala, ale pak tam byly samozřejmě i světlé chvilky, kdy byla velice ráda, že se odprostila od společnosti, ve které předtím žila....Byl to vysloveně boj na život a na smrt, ale osobně si myslím, že si měla vybrat jinou "skupinku" pro život...Co mě ale dostalo byla každopádně hudba a hlavně to, že mě film držel ve skvělém napjatém prostředí. Tajil se mi dech, čekala jsem kdy kdo umře - pár lidem jsem to přála :D A hlavně jsem si hned byla jistá, do které "společnosti" bych se přidala já. Ten film má něco do sebe a rozhodně je dobrý i na zamyšlení nad tím, jaká může být společnost a kam se lidé ubírají při rozhodování co dál s životem.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tyhle ženské dystopické sci-fi bojovky / hledání sama sebe / sladkobolné dramata jsou tak schématické. Ne že by ty jejich přímočaré mužské protějšky nebyly, ale přeci jen měly tu výhodu, že u nich scénář nepřekážel akci, byl-li vůbec nějaký. Na začátku Rambo zabíjet nechtěl, pak se naštval a na konci už zabíjet chtěl. Tady hrdinka potřebuje osobnostní krizi, neporozumění okolí a neobejde se bez nějakého krasavce, protože samotná se realizovat nedokáže. Záporák by měl být žena, ideálně ve věku její matky. Naše princezna musí být něčím výjimečná, hlavně ne jedna z davu, ale se speciální schopností. Pokud vychází z její podstaty, tím lépe. Takže žádný výcvik, léta dřiny, odříkání a donekonečna opakované rutiny. Hvězdou se nemůže stát každý, ale musí se tak narodit. Zbytek skončí v průměru. Jestli tohle nepodkope sebevědomí divaček, tak už nic. Niccolův The Host měl Saoirse Ronan, Hunger Games držela nad vodou Jennifer Lawrence, Divergence má Shailene Woodley. Ta sice umí zahrát slušně (The Descendants), ale tady to neukázala. A taky má s přehledem nejnaivněji vymyšlený fikční svět. Ne že by konkurence byla nějak silná. V konečném součtu tak u mě dopadl asi nejhůř. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No, tak ďalšia teengerská off topic pičovina bola prenesená filmové plátna. A musím povedať, že to dopadlo lepšie ako býva zvykom. Menej patetické a otravné ako Twilight. Menej hipsterské a trápne ako môj nenávidený Hunger games. A menej lacné a vylízané ako Hostitel. Mám rád futuristické kastovné totalitné spoločnosti. Ale tu sú tie frakcie strašne hlúpe. Škoda. Zato Hamburger sa ukazuje ako celkom dobrý režisér a aj so špatnej predlohy, s nie veľmi dobrými mladými hercami, dokázal vytrieskať pozerateľný film. Dokonca keby cielová skupina neboli mladé pipky ale populácia na 18 rokov s mozgom aspoň o 10% prevyšujúcim sliepku, mohli sme sa dočkať drsného mrazivého sci fi. Násiliu chýbalo Rko, spoločné sprchy nevyužité, občas scény zbytočne kompromisné, až hlúpe. Z hercov ma najviac bavil Jai Courtney, ktorý sa ako jeden z mála trafil do svojej úlohy. Hlavná dvojica sympatická ako rozkladajúca sa mŕtvola. Hand to hand combat lepší ako som čakal, ale oveľa horší aby to bolo dôverihodné. Blbé postoje, nereálne prehadzovačky. Dám aspo§ň nejaké body za snahu a relatívnu drsnosť. Dávam plnohodné 3*, čo je ale na daný subžáner veľa. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Život lidí rozdělený do různých frakcí. Jejich systém a chování v životě, ovladatelnost, wow. Tenhle koncept se mi hodně líbí. Škoda, že jsem pouze filmofil, než knižní fanatik. Věřím, že knižní předloha mlaďoučké Veronicy Roth bude určitě ještě lepším dílem než samotný snímek. Ale teď k samotnému filmu. Nechci nic uspěchat, ale pokud tahle trilogie pojede ve stejném smyslu, tak se máme na co těšit. Není to zas takový akčňák na který jsem zvyklý, ale má to své kouzlo. Měl jsem veliký strach z teenagerovského obsazení, ale musím říct, že tihle mladí mají koule na správným místě. Ano je zde nacpáno taky hodně romantiky, ale není to žádný Twilight. Mimochodem Shailene Woodley alias Tris je vážně kočka. Přikláním se k hodnocení mezi 3 až 4*. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(102/2014) / Myslím si, že väčšina užívatelov spravila zásadnú chybu a pri Divergent sa snažili premýšlať nad filmom (tetokrát špeciálne JASM:). Samozrejme, je to napodobenia jak krava, so slušným spádom. V kategórii zábava účel splnilo. Plus ak má niekto rád postapo prostredie ako ja asi film prežije bez väčšej ujmy. (6/10) ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Chvílemi lepší, chvílemi horší, většina pasáží dávali i smysl. Jen občas z hlavní hrdinky, která se hrdinsky často i chovala, dělali slaboduchou loutku, která neví co dělat. Jak playboxguest komentoval, Enderova hra + Hostitel, ještě bych dodal + Hunger Games, protože hlavní hrdinka měla dosti podobné chování :o) a hlavně, ta filozofie rozdělení společnosti... dejavu :o) ale mě to nevadilo. ()

MrMysterious 

všechny recenze uživatele

Nemožno natočiť film takmer presne podľa knižnej predlohy, pokiaľ z neho nechceme mať len akýsi súhrn akcií bez emocionálneho základu a psychológie postáv a vzťahov medzi nimi. Potom bohužiaľ každá snaha o vyvolanie citov v divákovi vyjde navnivoč a pôsobí maximálne umelo ()

venison 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nic převratného.. Další kinder sci-fi pro mladou generaci, kde si hlavní roli střihne panensky nevinná neohrožená hrdinka.. Johanka z Arku obšlehlá a zmodernizovaná :-) Zase tu máme bububu vládu, která z nás dělá otroky a snaží se nás ovládat a manipulovat s námi.. Hodně moc různé „teorie“ (vysvětlování, kdo je kdo a kdo co jak má dělat) a relativně obstojná, ale omezená akční část.. Jako úvod dobrý a jsem celkem zvědavá, jak to bude pokračovat.. Relax, který vám v hlavě nijak neuvízne.. Ps: Naprosto nechápu účast Kate Winslet na tom všem… ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Na Divergent jsem se těšil. Kniha se četla úplně sama a režisér si mě získal snímkem Limitless. Na film zajdu až u nás bude mít premiéru, ale ty tahanice s tím zda film bude nebo nebude vysílaný si Bontonfilm mohl odpustit (hlavně, když není problém uvést do kin finanční propadáky podle knih). Pokud člověk knihu nečetl může v dost částech tápat. Komentář dopíšu až uvidím Divergent v kině. || Tržby za první den $22,784,019 || 4.4.2014 ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Námět víc než zajímavý (knižní předlohu jsem nečetl), scénář tudíž skvělý. Herecké obsazení neslané-nemastné s výjimkou Kate Winslet, která na malém prostoru ukázala solidní herectví, přestože (či protože) hrála zápornou postavu. Filmy, kde se lidstvo škatulkuje do různých kast, mě začínají bavit čím dál, tím více, ovšem mělo to jednu velkou vadu na kráse - nemohl jsem se zbavit pocitu, že sleduji nějaký teenagerský film, prostě o něco lepší "Stmívání" (které jsem vlastně neviděl). Určité momenty byly (neúmyslně) úsměvné, ta romantická vložka se zde vůbec nehodila, zbytečně kazila jinak dobrý film. Jinak když jsem chtěl sám sebe zaškatulkovat do jedné z pěti frakcí, zjístil jsem, že bych byl asi také divergentní, minimálně při testování bych používal stejné výchozí metody jako Tris. ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud je film vtipný i přesto, že vtipný být vůbec nemá, tak je asi něco špatně. Naštěstí jsem nebyl na CSFD projekci zdaleka sám, kdo se smál. Nevím co bych filmu nevytknul, možná tak vzhled hlavní postavy, a to je asi vše. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Divergence je dlouhá a utahaná nuda, protkaná nezajímavými charaktery a až moc jednoduše vysvětleným světem, ve kterém dospívání evidentně není žádná sranda. Trochu slibný začátek a (nejspíš nejlepší) první snová scéna člověka navnadí, vzápětí ovšem ho utlumí a unudí. Člověk si přeje co nejrychlejší konec – postav i filmu, začíná hledat chyby, nesmysly a směje se dementním dialogům a vlastně všemu, co vtipné být nemá. Bohužel film není natolik stupidně debilně zábavný, aby se dál doporučit dál, spíše se jedná o naprostou ztrátu času. Zlatého bludišťáka v podobě jedné hvězdy získává Kate Winslet, která jako jediná dokázala na plátně něco, čemu se říká herectví. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, a když nuda skončí tak zabijeme půlku hlavních postav. Proč ne? Protože to má být film typu Stmívání apod. Taky je zde řada nelogických prvků nevím jestli už to tu někdo psal, ale proč například mají zdroj jídla za hradbou? nebo jak se asi skáče ze střechy zpátky do vlaku? Přesto všchno musím uznat, že to přece jenom něco do sebe má a stojí za to, to vidět. ()

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Stárnu nebo je to vážně taková sračka, že jsem v kině opět trpěl? Slaboduchá taškařice pro zmatené teenagery. Ten film nepotřebuje ani děj, ani zápletku, vše si vyrábí sám. Nevím jak to vysvětlit, ale je to strašidelné. Vydržel jsem v kině jen díky milé teenegerce, která měla krásný výstřih a hezky se ke mě tulila a i když to normálně nedělám, celý film jsme si povídali o něčem jiném. Do oušek samozřejmě. Potom byl již film snesitelný. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Zase jeden snímek, který odhaluje hrozbu a sny Iluminátů v kontrole mozků lidí, ne náhodou mají Erudities ve znaku to, co mají. Byl to poměrně hodně dobrý film, ale vše pokazil ten konec - závěrečný vzdor. Navíc Woodley naprosto nelze věřit její roli, zvláště v těch akčních scénách. No jsem zvědav, co se z toho vyklube dál. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Asi v úrovni podobnych jiných filmů pro náctileté, jen ne úplně vydařené. Řekl bych ze s horším nápadem než u Hunger games. Bohužel mi vůbec nesedla hlavní hrdinka (nevhodný casting), pokud člověk nemůže v takovémto filmu sympatizovat s hlavním hrdinou, je asi něco špatně. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama