Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 127)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Já tyhle typy oddechových sci-fi filmů zbožňuji. Příběh je přítomen a není úplně stupidní, záplatka silná, herci sympatičtí. Efekty nejsou laciné, hudba a zvuk na vysoké úrovni, ale o tom tenhle film není. Dobro, pravda, láska (nebo co vlastně) zvítězí a to je hlavní. A ikdyž jsem to tušil už od poloviny filmu, stejně mě to bavilo od první minuty do poslední. ()

skeletonic 

všechny recenze uživatele

Je tu možné srovnávání s Hunger Games, co se týče postapokalyptického světa, ale co se týče příběhu, tak je to úplně o ničem jiném a když jsem to poprvé viděla, tak jsem se ihned vžila do roli Tris a začalo mě to bavit tak, že jsem si to dala do svých oblíbených filmů. Příběh je propracovaný, zřetelně vyprávěný a držící se knižní předlohy. Nejsilnější a nejlepší z celé trilogie. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Jakýsi polofunkční hybrid mezi Hunger Games a Equilibriem, na který se sice dá dívat a nenudí, to je ale tak všechno. Vize světa tu moc nefunguje, děr je tu hodně, veškerá logika jde směle do kopru. Hlavní hrdinka je fajn, s tím jejím borcem už to tak žhavé není (no, i když..:)), ale některé scény jsou dost přestřelené a ztrácejí i na zbytku uvěřitelnosti. Nicméně v kině se na to koukat dá, tak za tři. ()

R&omize 

všechny recenze uživatele

Fajn pokoukání, ale chybělo mi tam alespoň částečné nahlédnutí do dalších frakcí. Ano, chápu, že vedle Neohrožených jsou ostatní nuda, no stejně, nenajít si na to čas ve skoro dvou a půl hodinové stopáži? Škoda, tak snad příště. Budu se těšit... :) ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Z katastrofálnej knihy nie je skrátka možné vytvoriť film, ktorý by sa dal pozrieť a pri tom nekomentovať každú somarinu čo vidím či počujem. Počiatočné nezmysli o hľadaní puberťáckeho ja o tom ako je hlavná hrdinka iná a nikam nezapadá som prežila v relatívnom zdravý. Eliminovali to preplnené romantično čo z knihy robilo nečitateľný blivajz, takže v tomto smere som sa potešila. So scenárom sa toho veľa urobiť nedalo aj keď snaha bola. Úžastne odporná Kate Winslet ma veľmi potešila, Shailene Woodley sa knižnej hrdinky, ktorá mala len plnú hlavu bezvýznamných blbostí kým jej za chrbtom hrozilo nebezpečenstvo popasovala na výbornú a urobila z Tris silnejšiu osobnosť. Je to film, ktorý si skrátka pozriem keď v nedeľu večer nebude nič lepšie a mne z nevysvetliteľného dôvodu zbĺknu všetky DVD-čka. Sajrajt...teda, Tvajlajt si nedokázal vybojovať ani to. Veľká podobnosť s Hunger games je nepopierateľná, ale to už je vecou knihy a nie filmu. Slušná troječka pre divergentnú pubertiačku. ()

Jenislávek 

všechny recenze uživatele

Mně to náhodou přišlo jako docela povedené sci-fi oplodňovák. O předloze nevim vubec nic, ale předpokládám, že většina toho, co se mně na filmu nelíbilo, vychází z ní. Naivitu a romantiku lze odpustit, však je to film hlavně pro děcka :) ()

skkizo 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem lehké sci-fi s romantikou a to jsem dostal. Vcelku příjemné překvapení. Ze začátku to skutečně připomíná Hunger Games ale zde se mi zdá že scénář dodává Divergenci něco navíc a o chlup zvyšuje kvalitu právě nad Hladovými hrami. Některé pasáže vyjdou vtipně ale občas to vypadá, že vtipné být neměli. Z akčních scén se dalo vymáčknout více dramatičnosti. Film si udržuje celkem vysokou úroveň tempa a nenudí. Pro mě krásných a příjemných 75%. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Prva polovica ci tretina slusna, postavy, akcia, hudba Junkie XL, potom to zacne ist dole vodou.. snad pokracovanie udrzi slusny start az po koniec :) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si příběh plyne, skoro místy až nudně, ale postupně vás vtáhne. Konec slabší, ale ta cesta k němu poměrně solidní. Nechalo se to jako klidná oddechovka. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Klasika. Romeo a Julie se vzepřou proti třídnímu systému společnosti. Téma milionkrát omílané kakotopie, tentokráte šmrncnuté Hunger gamem a Twilightem. Bohužel občas šmrncnuté až moc. Některé bravíčkové scény hl. hrdinky si mohli odpustit. Romantická postelová scénka utnutá mravokárně "Né nechci to uspěchat, ještě nejsem připravená, lehni si na zem a ja na tvoji postel" působí dost komicky a posílá celý film do škatulky: "dívky, 12let". Musím uznat, že je to ale jinak vcelku koukatelné scifi. Kate Winslet mohla být více zákeřná a podlá. Moc prostoru jí k tomu nedali, chybí tam i více z té scifi techniky a vykreslení celé postapokalyptické atmosfery budoucnosti. Mezi ** a ***. Pro zájemce scifi s ženskou hl. hrdninkou bych, krom zmiňovaných Hunger Games, doporučil spíše tolik podceňovaný Aeon Flux . ()

waska 

všechny recenze uživatele

Úplně špatné to nebylo, ale po docela dost slušném začátku to konec vyloženě zkazil. Herci sympatičtí, atmosféra taky dobrá, hudba v pohodě, ale závěrečná přestřelka šla do kytek. ()

agrimon 

všechny recenze uživatele

Áno, hrozba zneužitia moci je pekná téma. V tomto filme mi chýbala zápletka, divák pozerá,... hlavné postavy tam trénujú ale dokopy sa nič nedeje. Nemôžem si pomôcť, ale to vyberanie do frakcií pri stole mi strašne pripomínalo čarovný klobúk z Harryho Pottera, a myšlienka zbavenia emócií kvôli udržaniu poriadku sme už videli dávnejšie v snímku Equilibrium. Technicky to bolo urobené celkom fajn, chápem že je to točené podľa predlohy, ale viac originality by sa neuškodilo. Vcelku ma to ani neprekvapilo, dostal som presne to, čo som očakával. No vedomie, že sa bude točiť pokračovanie tohto nezmyslu nechápem... Americký trh má ale dosť priblbllých blbečkov, ktorí sa vyzbierajú na zisky každého odpadu. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně přepálená stopáž špatně strukturovaného příběhu. Dobrý začátek slibující zajímavý příběh v zajímavém světě. Ale potom jsem sledoval skoro 2 hodiny nějaký výcvik, který byl ve výsledku zbytečný, jelikož závěr spolu s nějakým příběhem byl nelogický, chaotický a hlavně vcelku nudný. Takhle by to nešlo. Příště se více zaměřit na příběh a nudné nezajímavé pasáže z filmu odstranit. Mě třeba nejvíce zajímalo, co se nachází za zdí? Asi další díly. 40% ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ten konec v konečném součtu trochu ujíždí s první hodinou a půl, ale stejně mě to chytlo. Je fakt, že v současnosti jsou knihy o ženských hrdinkách v antiutopických společnostech prostě v kurzu, takže s ženskou rukou autorky je potřeba počítat i ve filmu. Inspirace Hunger Games je zřetelná, ale film ve mně zanechal lepší pocit než jednička Hunger Games. Asi si budu muset obě knihy přečíst, abych mohl zhodnotit i předlohy. Stejně jako u dvojky HG, počítám, že i Insurgent bude mít ještě lepší filmové zpracování. PS: Shailene je fakt od přírody krásná. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nu jen tak tak za ***. Vcelku vkusná teenagerovská sci-fi romance s lehce podprůměrným příběhem a sympatickými hereckými výkony. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

Máme tady další, hluboký snímek, pro všechy dospívající dívky. Jak bystrá asi musí být mysl takové mladé týnejdžerky, která se ztotožní s naší mladou rebelkou a také plně ocení originalitu celého snímku. Naprosto zanedbatelná podobnost s twilight ságou, hary potrem, hunger games a dalšími vysoce ceněnými filmy a knižmími předlohami je opomenutelná. Škoda že už jsem takový starý morous a nedokáži to docenit. Ale v duchu hesla mládí vpřed a písničce kterou speciálně pro tuto příležitost složila krásná Ellie, dám jednu hvězdu ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama