Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 125)

Goumen 

všechny recenze uživatele

Zajímavé scifi, u kterého jsem se i přes značnou délku dobře bavil. Svět rozdělený do frakcí je zajímavý nápad, ale pár věcí se mi zdálo nedomyšlených. Příběh je ale natolik poutavý, že to není potřeba řešit. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Stále som čakal a čakal čo v tej dievčine vlastne je? Nakoniec som sa dočkal trapných prestreliek s flúsatkami, naskakovania do vlaku a hlavne som si zapísal za uši, že keď 45 kg dievča dostane kres hubu, neznamená to, že má zlomenú čelusť a polku zubov na dlažbe. Zopár stísačiek, dokonca vyznanie lásky pôsobí ako taký Tvajlajt, len z budúcnosti. Tam boli aspoň prerastení vlci. Equilibrium je proti tomuto kultový tenoný blockbuster. ()

Bananik123 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, ktorý sa dá pozrieť ale určite sa od neho veľa čakať nedá. Knihu som čítal a myslím, že sa dalo dosiahnuť oveľa viac. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Jakože dal jsem to a v mutliplexu to ani příliš nebolelo, ale že bych z toho měl něco víc... no další díl(y) jsem vynechal. [2014-05-24 CinemaCity Nový Smíchov] ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Takový filmík pro pubert'áky. Pořádně se nic neděje, režisér vsadil na sexy dvojku v hl. r. a největší otázka a zápletka je, kdy ji šmykne ten borec. trochu Twilight, trošku Hunger games, trošku Labyrint.. Ale vlastně celkem fajn ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 9/10 ... Didaktický potenciál: 8/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tejto série sú jednoznačne samotné knihy a ich transformácia do podoby scenára a filmu. Prečítala som si pár komentárov a ako vysvitlo, mnohí nič nechápu (bez urážky). Často sa film zrovnáva s inými, ako Hunger games, kde tam je všetko ako má byť, no tu niečo stále chýba, prípadne, že je to určené určitej vekovej kategórii. Ja nie som teens a nechcem to tu nejako obhajovať, knihy mám rada, no v nich je ukrytý celý kľúč a to je problém. Problém, že "divergentnosť" ako znak nejakej výnimočnosti, ktorá sa tu skloňuje asi najviac, nik nechápe (viac prezradiť nechcem). A ani nemôžu... Prečo? Lebo autorka kníh vyloží všetky karty na stôl až úúplne nakoniec v poslednej knihe, ktorá vyšla dosť neskoro po začatí samotného natáčania a tak sa ani nečudujem že je to tak ako to je. Niet sa čudovať, že film sám v sebe hľadá zmysel, veď keď ho robili, nevedeli kam to celé smeruje a podľa mňa na to skočili až príliš rýchlo a dychtivo. Dúfam, že nasledujúce filmy sa už budú niesť na správnej ceste, aby to sadlo ako šerbeľ na r*ť :) ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Prijemne nove tvare. Relativne svizny dej a minimum patosu. Hrdinka je primerene drsna a az na par vyjimek (po prvni puse z ni vypadne "vis nechci to uspechat"... wtf?!) z jeji pusy nepadaji uplne kraviny (beru li v potaz ze predlohu a scenar psaly zeny) Zaver ocekavatelny, nicmene bez zbytecneho natahovani. Az sem celkem dobry. Nejvice me vsak vytacely mnohe nelogicnosti v samotnem nastaveni systemu v jehoz ramci se dej filmu odehraval. Vim, ze je to sci-fi, ale i ta musi "sedet". Postavime obrovskou ochrannou zed, ale veskera obziva lezi mimo ni (rozumej pole), krome jedne frakce co se starala o zemedelstvi (tj. o jidlo), nikdo defacto nepracoval, vladne frakce, ktera k vladnuti nema (aspon podle chrakteristik frakci) ani ty nejmensi predpoklady neb "odevzdani" fakt nemuzou vladnout, Neohrozeni maji "chranit", ale jejich vycvik se spise podoba vycviku rekrutu legie ci najemnych vrahu (hlavni bod zkousky, kdyz ti reknou zastrel svou rodinu, nebo nekoho jineho, kde je nevinny, proste jen zavres oci a zastrelis je?!), "prijimaci test" je tak husty, ze za dva roky jeho praktikovani by Chicago bylo plne nuzaku "bez frakce", kteri by se pak zbourili a prevzali by vladu.... a takhle bych mohla pokracovat. Takze slusne 3***. P.S. Theo by mel chytnout prilezitost za pacesy a muze z nej byt novy lamac muzsky hlav a divcich srdci :-) ()

fox_karol 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetla jen pár hodin před tím, než jsem měla možnost shlédnout film a bohužel musím říct, že se zpracováním nejsem úplně spokojená. Přijde mi, že bylo vypuštěno příliš mnoho relativně důležitých okamžiků. Samotná kniha je oproti filmovému zpracování mnohem 'chytřejší'. Nicméně pokud předlohu nečtete, může vás film oslovit. Dávám slabou 4... Míň dát nechci z důvodu právě předlohy a hereckého výkonu Shailene. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se na to těšila, knížky jsem začala číst v době, kdy se točil film a naprosto mě pohltily (dneska se chystám načít Alianci, která mi ještě zbývá). Nebudu se vyjadřovat k jednání Bontonfilmu, tohle mě hodně zklamalo, ohlásit premiéru, pak jí zrušit a pak zase obnovit, protože to v USA mělo úspěch, to se na mě nezlobte, ale to je fakt moc. Nicméně dočkali jsme se a to je hlavní. Do kina jsem vyrazila hned včera na "exkluzivní premiéru s měsíčním zpožděním" a odcházela jsem nadšená. Jako u každého filmu točeného podle knihy je zbytečné hodnotit děj, jelikož ten je dobrý, jinak by to přece netočily, ale zaměřím se spíš na zpracování a to bylo naprosto brilantní, řekla bych ještě o kousek lepší než Hunger Games 2. Do filmu se dostalo téměř vše, trochu lituji, že *spoiler* změnili smrt Trisiny matky a moc nám neukázali vztah mezi Christinou a Willem což by mohlo vadit v budoucnu *konec spoileru*, jinak jsem ale byla víceméně spokojená. Výběr herců taky hodnotím kladně, Shailene se svázanýma vlasama není úplně mainstreamově krásná, přesně jako knížní Tris, tak to má být. Vizualizace města se taktéž povedla, hudba sympatická, výtku bych měla k tomu Kobra 11 stylu, to střílení bylo možná trochu přehnané, naopak ale boje na tělo mě hodně bavily. Film měl i pár vtipných míst (v kině bylo slyšet, kdo knihy četl) ale i pár smutných, žádné hluché, mě bavil od začátku do konce a nechtěla jsem aby skončil. Teď doufám, že další díly se vydaří stejně dobře a do našich kin se dostanou se světovou premiérou. Dávám 5 oprávněných hvězd a doufám, že se na to do kina dostanu ještě jednou. ()

Khostik 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem očekával totální kopírku Hunger Games, avšak v tomto směru mně to překvapilo... Rozhodně to bylo dost odlišné.. Je mi jasné, že ti, co četli knihu budou tento film hodnotit spíše záporně.. Já se na ni teprve chystám, a tento film mi přišel zajímavý, dohromady je tam i docela dost vtipů kdy se smálo celé kino a akce taky nechybí.. Co musím pozdvihnout je výkon hlavní herečky Woodley.. ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Je to slibný snímek na který se dá dívat pořád dokola. Zajímavý děj, dobrá hudba a zajímavé charaktery. Myslím, že každý, kdo má rád tento typ filmů se bude dobře bavit. ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Konečně film na, který jsem se opravdu těšila! Po přečtení knížek jsem byla z celé této série nadšená, sice jsem se trochu bála filmového zpracování - např. vyskakování z vlaku - aby to nemělo podobu Spidermana :D Film ubíhal rychle, pro někoho 140 min. hodně, pro mě akorát - i když ve filmu mi pár drobných scén chybělo. Obsazení herců mi přišlo výstižné - hlavně u Four - co si budeme povídat, je to kus :D Jen mi trochu přišli vzhledově podobné postavy Ala, Will a Petra - což bylo trochu matoucí. Za mě určitě 5*! ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama