Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 1

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 125)

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Máme tady vizi světa, kde jsou lidi rozdělený do pěti škatulek - chytrý, bojovní, spravedlivý, farmářský makačenka a něco jako Amišové. A ti Amišové všem vládnou. Ale chytrejm se to nelíbí a tak zmanipulujou bojovný, aby Amiše vymlátili. Vysvětlení k tomu, proč to tak je rozdělený, co bylo před tím a proč se zrovna děje co se děje, se nikdy nedozvíme. Smysl toho příběhu je utajenej až do konce a to mne docela sere. Dvě hvězdy jsou za nádhernou hudbu a ozvučení, za super triky a spoustu krásnejch vizuálních efektů. Dějově a příběhem je to naprostá sračka, ale po vypnutí mozku vcelku příjemný pokoukání. 40% ()

EllaFox 

všechny recenze uživatele

Horší forma Hunger Games. Skvělý film pro romantické teenagerky, které mají chuť sledovat osud chudinky Tris, která neví, co se sebou. Nejvíc mě zklamalo obsazení. Bije mě do očí, když holka, která vypadá na šestnáct, chodí s chlapem, kterému je viditelných třicet, její dva nejlepší kamarádi i nepřítel vypadají skoro stejně a hlavní "záporačka" je oteklá, kvůli špatně zakrývanému těhotenství. Navíc je představitelka hlavní hrdinky Shailene Woodley a jejího bratra hraje Ansel Elgort, tedy dva herci, kteří patří mezi mé nejméně oblíbené. Na druhou stranu je tu hodně pěkných akčních scén a přestřelek, které dokážou upoutat člověka k obrazovce. A když vezmu v potaz knižní předlohu, která nenaskýtá příliš kvalitního materiálu, který by se dal zpracovat, tak je finální verze filmu naprosto v pořádku. ()

Dzoko 

všechny recenze uživatele

Znova som dal na vlastný filmový inštinkt výberu filmu a vyplatilo sa. Nečakal som od tohto filmu fakt veľa, už len to hodnotenie užívateľ tu na čsfd mi niečo zlé napovedalo. Avšak podľa mňa, spracovanie nie je fakt najhoršie. Hoci chudší príbeh oproti knižnej predlohe, ale za 139 minút som sa ani raz nenudil. Taktiež klišé scény prišli v podobe akej som očákaval a pesníčka od Woodkida viedla skoro celý film. Celkovo hodnotím tento filmový počin za 70% a mile rád si pozriem pokračovanie, ktoré určite bude :) ()

Smak 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická pohádka o „vyvolené“, která kráčí za svým osudem. Pozvolna je popisován výcvik i nezbytná love story s dalším vyvolencem. Oproti vycházejícímu Jupiterovi sourozenců Wachovských ale děj alespoň respektuje nezbytné základní motivy takovéhoto příběhu (z loosera hvězdou, zloduch nablízku, mimořádná vůle vyvolence atd.) a díky tomu drží pohromadě. Konec je trochu uspěchaný, jakoby se Burger na poslední chvíli rozhodl, že se něco konečně začne dít. Celkově vizuálně příjemný příběh, který umožňuje dobré/lepší pokračování. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal docela slibně. Námět byl zajímavý a mohlo z toho být pěkné scifíčko. Ať už k přemýšlení nebo jako psychologicko-sociologická záležitost. Jenže jsme v hollywoodu, takže víte co.... Nakonec tedy průměr. Nazval bych to "Promrhaný potenciál". Škoda. ()

Tarbusak 

všechny recenze uživatele

Teď, ne teď, tak teda teď už se musí něco stát. A nic, 139 minut čekání, můžu poděkovat maximálně firmě L&M za to, že jsem to vydržel až do konce. ()

nolitimere 

všechny recenze uživatele

Prvá polovička filmu bola na moje prekvapenie celkom pozerateľná/ očakával som totižto nejakú zamilovanú sci-fi sr*čku/ .... lenže ono to love-sci -fi prišlo v tej druhej polovičke , ktoré to všetko dobré z tej prvej polovičky totálne posr*lo .... potom to bolo už len nudné -rozbrblané - rozťahané - tzv. babské pozeranie...taký prapodivný mix Twajlajtu a Hangr Gejms... ale určite viem , že pokračovanie si pozriem i keď teraz už s toho nemám moc dobrý pocit. ()

FocusForcePi 

všechny recenze uživatele

Konečné hodnotenie: ***** Tržby: $288,747,895, Kamery: Arri Alexa M, Panavision Primo, E-Series a PVintage objektívy Arri Alexa Plus, Panavision Primo, E-Series a PVintage objektívy Pomer strán: 2.35 : 1 ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasněme - Teenagerovina z toho stříkala na všechny strany, všichni se mračili a zatímco Divergentní byli mimoňové, protože ovládali více vlastností - bylo jich jak jetele a přesto nedokázali prorazit...., tak sečtelí chytrolíni se za svýma knížkama zřejmě po sto letech probudili a chtěli vládnout, aby náhodou nezavládl nepokoj. Neohrožení, aby dokázali svou neohroženost, tak nastupovali a vystupovali zásadně do a z jedoucích vlaků, protože stojící je asi moc mainstream a moc málo dangerous. Asi nepoznali ČD. OMD, to je ale blbost. ()

Crazydreamer 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopila lidi, kteří říkají, že je to něco jako Hunger Games. Film není tak brutální a víc romantický. Spíš bych ho doporučovala dívkám, ale je i pro kluky a to se mi líbí. Obsahuje hodně adrenalinu a hodně jiskří mezi Čtyřkou a Tris . Už u první scény, kde se poprvé uvidí je jasné, že budou spolu. Překvapilo mě, že se film hodně podobá knížce a to hodně oceňuji. ()

metla 

všechny recenze uživatele

Opět jsem předlohu četl a opět tak nějak nechápu ten úmysl udělat z tří dílů hned čtyři s jasným průběhem - nechat nahlédnout, představit postavy, směřovat k pompéznímu konci. Bohužel v tomhle filmu se to nahlédnutí moc nepovedlo. Dlouho nuda, pár docela podstatných faktů bylo tak nějak divně uzemněno a prostě pár těch scén tam vůbec nemuselo být, protože tak nějak nereflektují další vývoj. Posledních 20-30 minut už je však svižných, bez znalosti světa a reálií (což se z filmu nedá prostě pochopit vhodně) je to však divná změť a trochu moc stlačení všech důležitých momentů do krátkého úseku. Vyvolává to pocit, že mám chuť se na další díl dívat, ale čekat na něj rok, možná si nevzpomenu, že jsem chtěl. ()

mellon.a 

všechny recenze uživatele

Kritizovat tenhle film proto, že má "ducha Bravo girl", je jako kritizovat tragédii proto, že je smutná. Tak prostě je to hočičí film a co! Myslím, že holky budou spokojené a kluci by to mohli kvůli svým partnerkám taky zvládnout. A pokud na to jde nějaký testosteron, kterému už z plakátů a upoutávek nedošlo, o co jde, tak jeho chyba. ()

Helllboy 

všechny recenze uživatele

Nezačíná to špatně. Vlastně to mělo celkem dobře našlápnuto ukázat dystopickou budoucnost lidské rasy. Bohužel to však vše končí už asi od druhé minuty filmu, kdy začíná úplně obyčejná, stupidní a pubertálně naivní hloupost. Velmi se to podobá Hunger Games, které mají, na rozdíl od tohoto díla, alespoň trochu násilí. Doteď nechápu úkolu těch hopsajících magorů. A závěrečné "Já jsem divergentní" snad ani nemohlo být myšleno vážně... ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnutý tomuto filmečku nedát nic zadarmo. Předpokládal jsem,že bude minimálně stejně debilní jako Hunger games. Ale po vytrhnutí ze sledování závěrečných titulků, jsem měl pocit, jako bych byl na tom jejich kouzelném křesílku a má obava se vyplnila. Vůbec to nebylo špatný. Inu celá vize tohoto světa za zdí, rozdělení do frakcí se mi velice líbila a dost mě bavila. Samozřejmě jsem čekal románek, ale obava z toho, že budou až moc tlačit na pilu se díky bohu nesplnila. Sečteno podtrženo 4 hvězdy, jak vyšitý a hurá na dvojku. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama