Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (1 127)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak dobrej, že půl hodinu po skončení projekce jsem zapoměl jeho název a musel jsem ho najít přes kinopremiéry. Takhle to dopadá, když si beduíni sundaj ručník z palice a rajtujou bez něj s velbloudem na sluníčku po Sahaře a když sluníčko zapadne začnou psát scénař k filmu. Kdžy už jsme u ručníků na palici, tak po skončení by se mě hodil taky jeden studenej na hlavičku, abych se vzpamatoval z toho, čeho jsem byl 139 minut součástí. Abych ocenil dialogy musel mít v hlavě prázdnou pet láhev a ne mozek a pokud jde o příběh ten je originální asi jako den ovce na pastvě. Budu hodnej chlapeček a zkusím i pochvalu, konkrétně kamera, nemyslím ty kýčovity záběry, ale třeba když "neohrožený" obsazovaly "hodný", nebo jak se ta další skupina jmenovala.....už jen ty názvy jednotlivejch frakcí vymejšlel zřejmě lord Voldemort, aby se nám pomstil za tu zpackanou akci v Bradavicích. Pokud jde o herce, tak jedinej kdo tam měl šmak byl Jai Courtney. U tohohle bijáku jde především o to ho přežít a zapomenout. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tady si nám někdo hrál na pejska a kočičku. Vzal si kousek od Twilightu, přidal Hunger game a dochutil Harry Potterem. Přísad je tam tolik, že každému musí něco chutit :) Děj neskutečně předvídatelný a film nenabízí prakticky nic z čeho bychom se měli posadit na prdel, ale.. Mě osobně stačí sympatická hrdinka a její přerod.. Nejenže herečka měla neskutečně hezký oči a vlasy, tak kupodivu uměla i hrát a pár scén klobouk dolů.. Jai Courtney slizký záporák a Theo James bude asi teď pro pár slečen idol :) A Kate třešnička na dortě :) Děj ubíhal celkem svižně, ale stopáž zbytečně dlouhá, jenže u knižních předloh se tomu asi člověk nevyhne. Trhák to nebude, ale rozhodně to patří k lepším sci-fi filmům, které jsem viděla. A hlavně díky bohu, že si vybrala neohrožené. Asi bych nechtěla koukat jak se v sečtělých učí hrát šachy, pitvá žáby, nebo v mírumilovných pěstuje stromečky a kytičky. Mlácení a střelba to je prostě moje :) Jen si úplně nepamatuji začátek, jak vysvětlovali to ohledně těch frakcí, což mi trošku zamotalo hlavu, v naší době je přeci běžné, že plno lidí má talent na mnoho věcí, ta proč by to nebylo i u nich :) Mě osobně by zajímalo, kde bych skončila já :D ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Svět se změnil! Po veliké feministické válce zavládl mír. V něm došlo k boomu specifického filmového žánru, pracovně zvaného Poštěvobraní. Lidé byli rozděleni do pěti skupin. Na náctileté blbky, které se skrze dupání nožičkou či srdceryvné kukuče staly nejlukrativnější grupou, na jejich potencionální mrdálky, co s nimi v honbě za lizem konzumují podobné ,,divergence", vychcané producenty, bohatnuvší z dealování těchto patologických smrků, starce, co již ničemu nerozumí a na Oddané, oddané zkoumání fenoménů dneška. Protože já jednou škrob, navždy škrob, nezištně nasazuji zdravý rozum a spouštím kdejakou zhůvěřilost, abych poinformoval bližní. Tedy - Beatris, později jen Tris, je kravička, později jen hovado. V celém příběhu večerníčkovského typu rozpolceně civí, nic neumí, všechno dokáže, má více štěstí, než rozumu (ó, ale o kolik!), zubí se, bulí, opět vejrá, a když už má alespoň povyhrnout kamaše nad kotník, krmí svého modelingového geroje kecy typu ,,nechci nic uspěchat". Logika ve psí, stavba příběhu též, přesto je tato patlanice o kousek lepší, než vyšlá Jupiter. A horší než hladovýgejs, neboť Tris = obludnější tlama od Katniss. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vyjma posledních cca dvacet minut ne tak úplně blbá dystopie. Je tu ale z literární předlohy silně cítit ženský element, takže to má místama takového ducha periodik typu ´Bravo Girl´, či co dnešní mladé dívky sledují (fakt netuším). Dokud se jenom testuje, má to originální atmosféru, jak se ale v závěru začne střílet a pokoušet se o akční podívanou, veze se to na vlně filmů , které se výborně parodují v komediích. Konec tu prostě pečlivě budovanou – a celkem zajímavou - atmosféru totálně zabil. Nabízí se srovnání s jinými současnými populárními ságami od ženských autorek. S ´Twilight ´ hnojem je tohle nesouměřitelné, ale třeba ´Hunger Games´, které sice těží z bezostyšného vykrádání jiných dystopických děl, zejména pak filmového ´Battle Royalu´, mě bavily o trochu více a neměl jsem u nich chuť třískat hlavou o zeď, jako u přitroublého závěru Divergence. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento Burger ma moc nenasýtil. Ja týmto tínedžerským filmom od ženských spisovateliek neviem prísť na chuť (Twilight, Hunger Games). Aj keď musím priznať, že je to rozhodne kvalitnejšie ako ty preteplený upíri, ale žiadna sláva nieje ani tento kúsok. Príbeh bol celkom fajn a tak isto musím povedať, že aj casting sa celkom vydaril, ale najviac ma aj tak bavila hudba Junkieho, ktorý poslednú dobu mixuje dosť dobre a kludne by som mu pripísal ešte jedno X-ko. Možno keby to bolo trošku kratšie by som aj išiel s hodnotením vyššie, ale prišlo mi to strašne rozťahané, tuším, že som pri tom aj na pár minút zažmúril oko. Obľúbené soundtracky: Capture The Flag, Faction Before Blood, Final Test, Fight The Dauntless. 50% - 2* ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • První z trilogie, kniha s názvem "Divergence", vyšla v roce 2011, tudíž v té době bylo spisovatelce Veronice Roth pouhých 23 let. Knihu začala psát ještě když studovala na univerzitě. (Martrix)
  • Anténový systém vystavěný kolem města byl inspirován anténou Duga, která se nachází v ukrajinském Černobylu. Ta měla za úkol vidět až za horizont a zkrátit tak dobu zjištění nepřátelského vojenského útoku. Ta filmová měla evokovat, že všichni a všechno jsou pod neustálým dohledem systému frakcí. (vojacekr)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama