Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento psychologický thriller sleduje skutečný příběh Susan Wrightové, krásné mladé manželky a dvojnásobné matky, jež agresivně zabila svého zdánlivě perfektního manžela. Vše se stalo u nich doma v Houstonu po letech údajného zneužívání. Texaská kráska Susan Wright má, zdá se, pohádkový život – její manžel Jeff ji zbožňuje, mají spolu dvě krásné děti a jsou obklopeni rodinou a přáteli. Jenže v roce 2003, po šesti letech manželství, se pohádka zhroutí, když je Jeff nalezen mrtvý a pohřben na zadním dvorku jejich domu. Když policie obviní Susan ze spáchání plánované vraždy, okolí je v šoku. Susan údajně vlákala manžela do ložnice, svázala a následně pobodala nožem – měl na dvě stě bodných ran - a pak po sobě zametla stopy. Jeffova rodina se vzpamatovává ze zdrcující zprávy a Susan začíná připravovat vysvětlení na svou obhajobu: musela Jeffa zabít v pudu sebezáchovy a ochránit sebe i děti po mnoha letech fyzického i psychického týrání. Jenže prokurátor Kelly Siegler o její obhajobě pochybuje a důrazně předkládá, že Susan je mazaný sociopat s očima raněné laně, jež využívá svého vzhledu, aby v životě dostala, co chce - třeba i milost v případě vraždy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám štěstí na filmy podle skutečných událostí v takové míře, až mě to znepokojuje. Tohle je případ o kterém jsem si přečetla i trochu víc na wiki, ale posuzovat to nějak objektivně není opravdu možné. Pravdou ovšem je, že žena, která je psychicky a potažmo i tělesně týraná, může jednat ve zkratu zcela neadekvátně (tudíž mě nepřekvapuje ani to množství bodných ran) a já věřím, že mnohé momenty z této události její paměť zablokovala. V současnosti je už Susan na svobodě a já jí přeji, aby se všech ran, které jí potkaly, pokud možno alespoň trochu vzpamatovala a svojí další životní cestu zvolila co nejlépe. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborne TV (ani vlastne nie) spracovaná ženská záležitosť, o žene a pre ženy. Film efektívne využíva súdny proces v kombinácii so sfilmovanými predošlími udalosťami , kedy vlastne obžalovaná obeť(!) stratila zbytok kontroly nad sebou samou. Sekvencie ( súdna sieň / postupný štartér na kill ) do seba zapadajú a navrch to má prokurátorský šmrnc. K tomu skvelé obsadenie a ak prirátam , že po dlhej dobe som videla a v originálnom znení počula báječnú Lisu (Cuddy/ Dr.House) Edelstein tak nemám prečo šomrať. NEODPORÚČAM ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V době, kdy ženě k ohlášení domácího násilí stačí manželovo třísknutí dveřmi, se příběh Susan nechal dohnat až ke hře bodni kam padni? Kde byli rodiče a kamarádi, aby pomohli zjevně labilní krasotince? Takhle abych se bál, že až na podzim odletím do Ameriky, potkám Susan někde na pláži, jak hraje volejbal... Největší vinu nese ten, kdo svaloušovi Jeffovi včas nerozbil držku. Jinak způsob natočení filmu nebojím se říct děsnej. Nevím, jestli byla horší ta počáteční růžová zahrada, finální soudní melodrama anebo průběžné přepínání módů "soudíme - vraždíme." Ale je to TV film, že jo, takže mhouříme oči. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si vezmete atraktivní ženu a jste nesnesitelný tyran, počítejte s tím, že jednoho krásného dne skončíte ubodaný a následně rozřezaný na kusy šest stop pod zemí. Soudní proces s "krásnou řeznicí", jak je Susan Wright mediálně prezentována, začíná v okamžiku, kdy je její manžel Jeff již po smrti, a ona sama čeká na verdikt přísného soudu. Nyní je na porotě, aby důkladně zvážila, zda je obviněná s nevinným blond andílkovským vzezřením bestiální vražedkyně, za což jí hrozí až neúměrně vysoký trest, anebo se jednalo jen o akt zoufalé ženy, která takto jednala v nutné sebeobraně. Při pravidelných návštěvách soudní síně odehrávajících se v přítomném čase se příběhem také prolíná to, co následovalo před tím. A sice seznámení dvojice, svatba, narození dvou synů, neshody, výbušné manželovy nálady, psychické týrání, až vše vyvrcholí onou osudnou nocí. Příběh vychází ze skutečných událostí, ke kterým došlo v Texasu a citelně podléhá televiznímu zpracování, což se projevuje zejména v režijních postupech, málo propracovaných dialozích a neadekvátním hudebním doprovodu. Sara Paxton jako Susan svojí postavu neobohatila o přesvědčivou uhrančivost, i přesto jsem její účast uvítal a konečně nevypadá jako kluk, jako v jejích předchozích filmech, kde měla ostříhané vlasy. Zkušený Stephen Kay zajímavou látku režijně neznehodnotil, ale ani nijak nepovýšil, a i když jeho film inklinuje k standardně neobjevnému thrilleru s náznaky psychologie postav a s několika na televizní poměry opravdu povedenými úseky v ději, není jeho zhlédnutí ztrátou času a nejedná se o špatnou volbu v případě, že si pro něj vyhradíte jeden z následujících večerů. Mé hodnocení: 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nemá víťazov, ani porazených. Je neutrálny, nestavia sa na žiadnu stranu, je skôr popisný, ako by súdil. Dobrý výber herečky, ktorá sa podobá na skutočnú kriminálničku, je základom pre celkom v pohode film, určený skôr nežnejšiemu pohlaviu. Domácu tyraniu je treba odsúdiť, avšak tu si človek presne nie je istý, ako to celé bolo. Preto je ťažké vysloviť záver i v rámci hodnotenia a nechávam to na priemer. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poutavá sonda do problematiky domácího násilí. Už jen ta představa být jednou z mnoha obětí...☻Hlavní představitelka svou roli zahrála velmi sugestivně a vtáhla mě tak automaticky do děje. Nevím, nakolik se kontinentální právní systém dopouští justičních omylů, když se řídí důkazním a normativním právem (laicky řečeno), ale systém angloamerický, postavený na schopnosti právníků zahrát co nejemotivnější divadlo, se mi jeví jako hodně přitažený za vlasy. Co ostatně amerického není přitaženo za pačesy?! Film se nijak nezabýval otázkou týraného manžela, jeho pohnutek a zdrojů násilí, což mi zde citelně chybělo. Přesto slušný průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události. CITÁT - Proč se Suzan rozhodla pro vraždu, místo pro rozvod?.......... Vratka zpět, kdy se Suzan setkává z Jeffem je prostě nutností. Minulost až do současnosti. Až po samotný konec. CITÁT - Ty budeš jednou má smrt, krásko........ Velmi smutný příběh, plný emocí, násilí a zrady. Kdo je vlastně oběť? CITÁT - Šlo mi o holý život............ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Takový lehce nadprůměrný nenáročný televizní film, který má navíc údajně reálný podklad a ukazuje stále aktuální téma domácího násilí. Na TV film to bylo dobře zpracované. 65% (with J.) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o televízne spracovanie je to dosť solídne. A samotný záver dokáže tiež vyvolať tie správne pochybnosti. **/*** ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal tak, že jsem si říkal: co dělá Cuddyová v soudní síni? A právě včas, abych viděl i vražedkyni zlověstně se vkrádat do ložnice k manželovi s nožem. Naštěstí byl celý film nahraný a tak jsem si mohl pustit i začátek, ale když jsem viděl, co vraždě předcházelo, byl jsem mírně zklamán. Vata. Hrozně moc zbytečný expozice, během který kdybych film zahlíd, určitě bych se o něj druhým pohledem neotřel. Audiovizuálně se totiž nikdo nepřetrh, aby celý snímek nevypadal jen jako řadová epizoda kdejakého krimi seriálu. V podstatě by se dala celá atmosféra přiřadit ke kladům filmu, protože kombinace děsně obyčejný a vlastně až klišé estetiky i dialogů se závažnou tématikou nejen takto zajímavého příběhu, ale potažmo vlastně celé justiční otázky na pozadí, je přinejmenším neotřelá. Přesto tak nějak pochybuju, že to byl filmařský záměr. Stejně tak přemýšlím, jestli tedy měl nezáživný a roztahaný začátek sloužit jako obraz amerického snu se šroubovákem v soukolí, jestli byl do filmu umístěn z čiré juxtapoziční touhy, nebo jestli natahoval stopáž. Teď mám ale dojem, že nad tím přemýšlím víc, než tvůrci. Není to špatnej film, ale námět samotnej je lepší. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tady obsah zcela jasně přebíjí formu, protože je zajímavější samotná kauza a pátrání po tom, proč a jak se to stalo, než jak je to natočený a co tam vlastně hrajou herci. To je problém, když tady máme hodnotit film, že?! Ale když už jsme u toho, tak je poznat, že jde o TV formát, tudíž nižší rozpočet a prokazatelně nižší kvalita, než na jakou jsme zvyklí u velkoformátových snímků. Každopádně musím říct, že se mně líbil postupnej přechod nálady, která při sledování panovala - začátek je sladkej jak z červené knihovny, následně se začne projevovat teror ze strany manžela, až dojde k vraždě, kde si divák začne uvědomovat, že to nebude jen tak, no a následně závěr, kterej zase zvedá brutalitu ze strany manželky, takže se váhy vyrovnají. No, my nejsme soudci, takže se můžeme jen dohadovat a spekulovat, jak to vlastně bylo. P.S.: A vůbec není špatný si o tom něco přečíst na netu - jsou tam toho mraky! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dávali to někde na TV Barrandov, nebo na něčem podobném. Nevím, čím to koho zaujalo, ale mě to přišlo vyloženě nedotažené. Hlavní protagonistka navíc značně protivná. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

No wow! Tak toto som nečakal. Ak sa toto naozaj tak dialo no tak to bolo zaujímavé v tom Texase. Texas má pech na brutálnych vrahov. Veta na konci filmu „Určitě si mně oblíbíte.“ hovorí za strašne veľa a dodá tomu úplnému záveru ešte čerešničku navrch. Tomuto filmu vôbec neuškodilo, že sa tam striedala normálna kamera s tou roztrasenou, ktorú inokedy neznesiem. Naopak pridávalo to na autentickosti. Celkový dojem pozitívny. 8 z 10 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě štval výběr a umístění hudby, zvlášť v soudních scénách. Příběh není dostatečně dotažený, je to celkem nezáživně natočené, a přesto že se herci moc snaží, celkový dojem to nezachrání. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se na to nepodíval, ale jelikož babička má takový filmy ráda, tak jo. Hned jak na mě vybafl štítek podle skutečné události, jsem dostal strach. Ne z toho že by to bylo strašidelné, ale protože filmy s tímto štítek většinou u mě končí v koši. Je to prostě takový to zaběhlý Prima Love klišé. Zamilovaný páreček, vše je jako z pohádky, pak se však něco změní, manžel začne ženu psychicky i fyzicky týrat, ona chudák neví co s tím a nenapadne ji nic jiného než ho zabít. Týrání ve filmu nebylo vůbec gradující. Spíše to bylo tak, že mu hned přeplo a pak po chvilce zas jí. Uhlazování stop bylo na palici, ale dalo se to oproti jiným Prima Love sra*kám. Soudní proces byl na celým tom filmu asi nejvíce absurdní, nereálný a dost přitažený za vlasy. Přinýst tam krvavou matraci z místa činu a předvádět na ní vraždu s nožem (též z místa činu), vážně? Jako Prima Love film na ty poměry ok, ale jako Nova Cinema film podle skutečné události 👎. VYHODNOCENÍ: PODLE NÁZVU JSEM OČEKÁVAL VÍCE VRAŽD 🔪🩸! ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

To, že je film podle skutečné události je polehčující okolnost. Tak nemohu říct, že to je pěkná kravina… Nejdříve přeslazená romance, poté přes domácí násilí k teroru a konečně psychopatické vraždě. Přišlo mi, že se ve filmu nadržovalo naší hlavní aktérce a tak trochu se ospravedlňoval její čin. Ale je to pouze můj názor. Dám tři hvězdy, protože jsem se nenudil... ()

Reklama

Reklama