Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený na motivy skutečné události. Jednadvacetiletá Sophie právě nastoupila na vysokou, když u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Svět se jí obrátil vzhůru nohama, ale Sophie je bojovnice. Chce si užívat života se vším, co jí nabízí - sny, večírky, smíchem, flirtováním a sexem. Devět různých paruk se proto stane Sophiiným novým elixírem života. Každá z nich má odlišnou barvu a představuje Sophii v jiném "světle". Někdy odvážně divokou, romantickou, a jindy zase roztouženou. Sophie uniká z každodenní nemocniční rutiny, se svou nejlepší přítelkyní zažívá divoké večírky a zamiluje se do svého kamaráda Roba. S humorem, odvahou a částečnou lehkomyslností se tak Sophie pomalu vyrovnává se svou nemocí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film na dost vděčné téma boje se smrtelnou chorobou a vyrovnáváni se s takovou diagnózou. Film o tom, že by člověk neměl kvůli tomu přestat žít a radovat se ze života. Příběh vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky, dozvíme se dost o jejích pocitech, nejistotě a strachu. Celkově se dá říct, že se jedná o vydařený snímek, na druhou stranu bych marně hledal něco nového, originálního, co jsem u filmů tohoto typu už alespoň několikrát neviděl, jen tedy další variace toho, co už bylo x-krát natočeno. Mimochodem, označit to jako komedii může jen naprostý idiot, s tímto žánrem to nemá společného vůbec nic. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Komedie? To ani náhodou. Jinak ale pěkné drama o jinak generické dívce, která se střetla tváří v tvář rakovinou a jak probíhalo její počínaní si s touto zhoubnou chorobou. Postavy docela dobře vykreslené, celé téma napínavé, i když se zbytečně nepřehánělo emocemi. Zatím můj první film pojednávající o tomto tématu a tudíž hodnocením nešetřím. Až uvidím lepší, klidně tu hvězdu uberu, ale víc to zřejmě nebude. ()

Reklama

ferda12 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak si s tímto tématem Němci poradí. Nakonec musím říci, že tenhle film ani neurazil, ani nenadchl. Asi je to tím, že téma rakovina a následná změna pohledu na život už byla námětem u mnoha filmů, které byly lepší než tento. Na druhou stranu, tento film není tím nejhorším, co jsem z filmů o rakovině viděl. U těchto filmů je důležité, jaký vztah si vytvoří divák k hlavní postavě a jak silné toto pouto bude. Mě Sophie přesvědčila tak napůl, proto jen 3 hvězdičky. Ale je to jeden z emotivnějších snímků. Nápad s 9ti parukami se mi líbil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každý tu vyčíta zaradenie filmu do komédie, ale dôvodom je to, že si film robí srandu z diváka. Ako s rakovinou pľúc a chemoterapiou sa dá užívať život, divoko žúrovať, bicyklovať a neviem čo ešte. Jednoducho normálny život s jedinou komplikáciou, a to holou hlavou. Asi schválne film ignoruje realitu, keď účes je ten najmenší problem, inak by to bol oveľa depresívnejší film, a nie zábava s parochňami. Za to zavádzanie diváka má film u mňa hviezdy dole, inak by sa dal zaradiť k bežnému zábavnému priemeru s pekným (polovičným) happy-endom. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Chudák Sophie, nejprve ji otráví chemoterapií, později ji dorazí ozařováním. Taková filmová reklama pro farmaceutický průmysl. Divákovi se vštípí do podvědomí, že pokud máš rakovinu, neexistuje jiná možnost léčby. Nesmí uniknout ani kapka na kůži, jinak by ti ji poleptala. No sakra a co to udělá pak zevnitř? Jsme krmeni obrazem nezdravého žití mladých lidí, které bychom měli vést spíše ke zdravému způsobu života. Film ukazuje nezdravý způsob za normální konzum dnešní mládeže a na druhou stranu zázračnou léčbu, která následky zase zvrátí zpět. Proč by nemohla Sophie vstoupit do sebe a uzdravit se pomocí ovoce, ovocných šťáv a zeleniny? Lidé by pak přestali věřit zabijákovi zvanému Chemoterapie. Jinak hezké a koukatelné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Belgii a Německu. (Terva)

Reklama

Reklama